TOP10: kedvenc halloweeni filmjeink

TOP10: kedvenc halloweeni filmjeink

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Magyar Filmadatbázis a halloweenhez közeledve kíváncsi volt, melyek a magyarok kedvenc filmjei az ünnephez kapcsolódóan. A nyolcezer néző szavazatai alapján összeállt toplistán főleg kilencvenes évekbeli filmek szerepelnek, Tim Burton és Johnny Depp elképesztően népszerű.

10. Átkozott boszorkák (1998)

Két testvér csodálatos családi öröksége igazából átok, amit felnőttként különböző módon próbálnak kezelni. Sandra Bullock és Nicole Kidman főszereplésével készült ez a romantikus vígjáték.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

9. Jól áll neki a halál (1992)

Robert Zemeckis rendezésében Meryl Streepet, Goldie Hawnt és Bruce Willist láthatjuk. A két barátnő mindent megoszt egymással: barátságot, irigységet, féltékenységet, gyűlöletet és most Ernestet is! Ők hárman osztoznak a legnagyobb titkon, amely örökre megváltoztatja az életüket és halálukat.

8. Addams Family (1991)

Igazi klasszikus fekete komédia. Az imádnivalóan rosszindulatú teremtményekből álló galád család mindent elkövet, hogy minél visszataszítóbbnak tűnjenek a külvilág számára. Karakterei annyira jól eltaláltak, hogy nem véletlen: az utóbbi évek egyik sikersorozata Wednesday Addamsre épült.

7. Karácsonyi lidércnyomás (1993)

A Tim Burton írta és Henry Selick rendezte animációban az Ünnepek Birodalmában Rosszcsont Jack uralkodik. Halloween város polgármestereként a frászt hozza az emberekre, de már nagyon elege van az egyre unalmasabb rémisztgetésből. Megérlelődik benne a gondolat, hogy a saját irányítása alá vonja karácsony ünnepét.

6. A holló (1994)

Minden évben egyszer, az ördög éjszakáján a holló kiválaszthat egy lelket azok közül, akik értelmetlen halált haltak, s így lehetőséget kapnak arra, hogy bosszút állva lelkük nyugalomra leljen. A történet még hátborzongatóbbá vált azzal, hogy a film főszereplője, Brandon Lee a forgatás közben meghalt.

5. Sikoly (1996)

Brutális sorozatgyilkos kezdi el terrorizálni a csendes kisvárost. A gyilkos kedvenc horrorfilmjeiből merít ihletet. Neve Campbell és Drew Barrymore játssza a főszerepeket ebben a tinihorrorban, amely azóta popkulturális ikon lett.

4. Az Álmosvölgy legendája (1999)

Három rendkívül különös gyilkosság zaklatta fel a békés kis közösség nyugalmát. Mindhárom áldozatnak levágták a fejét, és a fejek eltűntek. A falubéliek váltig állítják, tudják, ki követte el a rémséges tetteket: nem más, mint a legendás Fejnélküli Lovas! Tim Burton filmjének főszerepét Johnny Depp játssza.

3. A halott menyasszony (2005)

788 szavazattal, 86%-os értékeléssel lett dobogós Tim Burton 2005-ös stop-motion–animációs vígjátéka, amelyben Victor akaratán kívül eljegyezte magát a Halott Menyasszonnyal, akinek szíve régóta megszűnt dobogni, ám szüntelenül keresi az igaz szerelmet és a társat, aki megosztja vele örök nyugodalmát. Victor Van Dort Johnny Depp hangján szól az eredeti verzióban.

2. Halloween - A rémület éjszakája (1978)

John Carpenter mesterművében Michael Myers, a mániákus gyilkos halloween éjjelén tör ki az elmegyógyintézet falai közül, hogy visszatérjen egykori rémtettének színterére. A horrorklasszikus főbb szerepeiben Tony Morant, Donald Pleasence-t és Jamie Lee Curtist láthatjuk. Nem mellesleg maga a maszk is igazi legenda lett.

1. Ollókezű Edward (1991)

Edward félelmetes külseje érző szívet rejt, szerelme azonban nem nyeri el mindenki tetszését. Az összesen 8000 szavazatból 1304-et kapott Tim Burton 1991-ben készült, Golden Globe-ra és Oscarra jelölt című kultfilmje, ezzel ez bizonyult a legközkedveltebbnek Johnny Depp és Winona Ryder főszereplésével.

A te kedvenced is köztük van?

Az alábbi szavazásban kiválaszthatod azt, amelyiket a legjobban szereted. Ha nincs közte, akkor mondd el Facebook-oldalunkon, a kapcsolódó posztban, melyik filmet és miért tartod kihagyhatatlannak!

Melyik filmet nézed legszívesebben halloweenkor?
Ollókezű Edward
Halloween - A rémület éjszakája
A halott menyasszony
Az Álmosvölgy legendája
Sikoly
A holló
Karácsonyi lidércnyomás
Addams Family
Jól áll neki a halál
Átkozott boszorkák
Ezek közül? Ne viccelj! Elmondom a Facebookon...
Megosztom az eredményt

Forrás: Magyar Filmadatbázis / mafab.hu

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Otthon

Közös fal hangszigetelése

A közös fal hangszigetelése azért jelenthet kihívást, mert általában nem a zajforrás keltőjét zavarja a zaj – pedig nyilván ott lenne a legpraktikusabb a szigetelés –, ráadásul a tökéletes kivitelezés sem könnyű.

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Kép
Szórakozás

Évszázadok után derülhetett fény a Mona Lisa titkára

A világ talán legismertebb festménye egyben az egyik legrejtélyesebb is, hiszen sem azt nem tudni, kit ábrázol, sem azt, mit látunk a háttérben.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!