Évi egy dollárba kerül majd az X – az új felhasználóknak

Elon Musk X profilja egy telefon képernyőjén
Forrás: Nathan Stirk / Getty Images

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Elon Musk lehajol az apróért: közösségi platformja először csak két országban lesz fizetős, bár egyáltalán nem kerül sokba.

Pár hete mi is megírtuk, hogy Elon Musk fontolgatja az X (leánykori nevén Twitter) fizetőssé tételét. Akkor még egy minimális havidíjról volt szó, annak érdekében, hogy kiszorítsa a botokat, amelyek automatizáltan teleszpemmelik a felületet, rontva a felhasználói élményt. Most viszont hivatalossá vált a dolog, de egy kicsit másképp néz ki, mint vártuk.

Nem havi-, hanem éves díjról van szó, amely mindössze egy dollárért biztosítja az elérést az új felhasználóknak. Enélkül nem lehet sem posztolni, sem megosztani, kedvelni mások tartalmait, viszont továbbra is láthatjuk a bejegyzéseket, követhetünk profilokat, nézhetünk videókat. Van lehetőség tehát úgynevezett read only fiókot is létrehozni, de a regisztráció során mindenképpen meg kell erősíteni a telefonszámunkat.

Az új rendszer eleinte próbaüzemként indul, mindössze két országban: Új-Zélandon és a Fülöp-szigeteken. A további ütemezésről egyelőre nincs hír, ahogy azt sem tudni, idővel a már meglévő userekre is kiterjesztik-e, vagy a jövőben is csak az újonnan regisztrálóknak kell fizetniük. Utóbbival azért még az egydolláros ár mellett is szépen lehetne kaszálni, az X-nek mintegy 540 millió felhasználója van jelenleg. Fizetős szolgáltatásokat már eddig is kínált a közösségimédia-platform: a hosszabb posztokat és nagyobb láthatóságot ígérő X Premium az USA-ban havi nyolc dollárba kerül.

Musk amúgy nem tétlenkedik, amióta megvette a Twittert. Amellett, hogy átnevezte X-re, tömeges leépítésekbe is fogott, majd profilokat tiltott le. Jelenleg az Európai Unió támadja a portálon terjedő, nagy mennyiségű dezinformációs tartalom miatt. Ausztrália pedig éppen most szabott ki rájuk bírságot, amiért nem működtek együtt a gyermekekkel szembeni visszaélésekkel kapcsolatos vizsgálatokban.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Kép
Szórakozás

Leonardo DiCapriónak is vannak kedvenc filmjei, nem is akármilyenek!

Az Oscar-díjas színésznek érdemes lehet adni a szavára.

Kép
Jármű

Negyven éve nem mozdult, most feltámadhat ez a garázslelet Mustang

Ha van amerikai autó, amelyre nagyon lehet vágyni, akkor a Mustang biztosan egy ezek közül. Talán még ilyen állapotban is.

Kép
Szórakozás

Daniel Radcliffe elmondta, melyik Harry Potter karaktert játszaná el

A hét filmben ő alakította a címszereplőt, de ha most kellene választania, van két szereplő, akinek a bőrébe szívesen bújna.

Kép
Életmód

Alabamában már börtön jár a laboratóriumi húsokért

Mind a gyártásuk, mind a forgalmazásuk törvénybe ütközik, elég komolyan büntetik.

Kép
Szórakozás

Amit szinte senki sem szúrt ki! 9 ikonikus filmjelenet, amit egész egyszerűen egy másik filmből másoltak

Nem is gondolnánk, hogy a filmgyártás történetében számos olyan jelenet van, amit már több alkotásban is láttunk!

Kép
Szórakozás

Marco Rossi kihirdette: itt a keret az Európa-bajnokságra

Nagy meglepetések nincsenek, de két kérdőjel azért még akad a magyar csapat Eb-keretében.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!