Komoly fotós képességekkel itt a Xiaomi 13T

Xiaomi 13T
Forrás: Xiaomi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Leicával közösen fejlesztett kamerarendszert kapott a Xiaomi 13T, amelyből az olcsóbbik változat is 240 ezer forintba kerül.

Az elődök több hiányosságát is kijavította a 13T okostelefonoknál a Xiaomi. A kínai gyártó a fotós tulajdonságokra összpontosított leginkább újdonságánál, míg formáját tekintve Xiaomi 13 széria többi tagjához illeszkedik ez a készülék is. A telefon háromféle színben lesz kapható, ezek közül a Meadow Green és Black fekete üveghátlapot kap, az Alpine Blue viszont behoz egy újítást: a BioComfort fantázianevű vegán bőrt, aminek tapintása és textúrája is különleges, kényelmesebb fogást ígérnek ezzel. A ház immár IP68-as védelemmel bír, ami a hatékony porvédelem mellett tényleges vízállóságot is jelenti.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Xiaomi 13T
forrás: Xiaomi
A vegán bőr hátlappal kicsit vastagabb a telefon, mint üveggel

Alapkivitelnek a sima 13T-t tekinthetjük, amely MediaTek Dimensity 8200-Ultra lapkakészletet kapott, Arm Mali-G610 grafikus csippel, a 13T Próba viszont hasonlóan nyolcmagos, ám még meggyőzőbb teljesítményű Dimensity 9200+ kerül Arm Immortalis-G715 grafikával. A forgalmazás kezdetén előbbit 8 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel, utóbbit 12 GB RAM-mal, valamint 512 GB – UFS 3.1 helyett UFS 4.0-s – háttértárral kapjuk. A Xiaomi weblapján a részletes adattábla szerint a 13T-ből lesz még 12+256-os változat is, míg a 13T Pro egy szintén 12+256-os belépőmodellt, valamint egy 16 GB + 1 TB-s csúcskivitelt is kap.

Xiaomi 13T
forrás: Xiaomi
A kijelző AMOLED

Persze a hangsúly a fotózáson van: ezt a területet a Leicával közösen fejlesztették, mindkét készülék háromkamerás rendszerrel érkezik, ezek közül a főegység 50 megapixeles, gyújtótávolsága 24 milliméter, nagyobb dinamikatartománya elősegíti a gyenge fényviszonyok közötti használatot is. A teleobjektív 50 mm gyújtótávolság mellett szintén 50 megapixeles, míg az összeállítás harmadik tagja egy 12 MP-s, 12 milliméteres ultraszéles látószögű lencse. Két fényképezési mód áll rendelkezésünkre, a Leica Authentic természetesebb, a Leica Vibrant Look pedig több digitális rásegítéssel operál. A szűrőkkel sem szerénykedtek. Videóból 4K felbontásút 30 fps-sel rögzíthetünk, a Pro pedig 8K-t is tud 24 fps mellett.

Xiaomi 13T
forrás: Xiaomi
A Xiaomi ezúttal a fotózásra gyúrt rá

A kijelző AMOLED, 20:9-es képaránnyal, 2712x1220-as FHD+ felbontással, 68 milliárd szín megjelenítésére képes, frissítési frekvenciája 144 Hz. Az alapból 1200 nites fényesség már önmagában is előrelépés a korábbiakhoz képest, de extrém esetben akár 2600 nitre is képes, vagyis erős napsütésben is elég jól használható. Az akkumulátor 5000 milliamperórás, és gyorstöltésre is lehetőség nyílik, az alap 13T esetében 67 wattal, a Prónál akár 120 wattos HyperCharge-dzsal.

A forgalmazás a tervek szerint október negyedikén indul. A 13T 8+256-os változata 240 ezer forintért, a Pro 12+512-es kivitele 340 ezerért lesz kapható. Utóbbihoz az előrendelők Xiaomi Electric Scooter 4 Go rollert is kapnak. Frissítésekre az Android négy generációján át számíthatunk, a biztonsági javításokat öt évig kapjuk meg.

Videók

Kép
Stílus

Nem is egy, rögtön három Omegát villantott Barry Keoghan a Met-gálán

Az ír színész mindkét csuklójára, de még mellényzsebébe is jutott egy különleges darab. Azért a többiek sem spóroltak.

Kép
Jármű

Az 1.9 TDI tényleg örök: egymilliót futott a magyar oktatóautó

A most 82 éves Marika néni még 2007-ben vette a Volkswagen Jettát, amely ma is pöccre indul.

Kép
Tech

Ezek a világ legértékesebb vállalatai

Néhány cég esetén olyan pénzekről van szó, ami emberi mércével felfoghatatlan.

Kép
Életmód

Egyre nagyobb az átlagos péniszméret – de nem biztos, hogy ez jó

A kutatók 1942 és 2021 közötti adatokat vetettek össze, mintegy 56 ezer férfi jellemzőit elemezték.

Kép
Szórakozás

Tom Stoltman lett a világ legerősebb embere

Immár harmadszor nyerte meg a viadalt, és minden esélye megvan, hogy beérje a csúcstartót.

Kép
Szórakozás

A nézők döntöttek: ennek a sorozatnak a legjobb a főcímzenéje

Klasszikus, modern és animációs kategóriában ment a verseny, aztán jött a szuperdöntő.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!