Messi vagy Ronaldo? Íme, a 10 legjobban kereső sportoló

Cristiano Ronaldo és Georgina Rodríquez a 2019-es MTV EMA-n
Forrás: Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A focistáké a dobogó, a technikai sportok legjobbjai sehol nincsenek. Itt a lista, amire évi 30 milliárd alatt senkinek nincs esélye felkerülni.

Sikeres sportolónak lenni nem rossz üzlet. Persze nagyon nem mindegy, melyik sportágban keresik a kenyerüket, de például a hazai NB1-es focibajnokságban is röpködnek a milliós fizetések, azt pedig elképzelni is nehezen tudjuk, a nemzetközi szinten kiemelkedő sztárok mennyit visznek haza. Még szerencse, hogy évről évre nyilvánosságra hozzák a nagy zsebben turkálós toplistákat, így hát most is itt a tízes rangsor, amelynek a közelében sincs az évi 55 millió dollárt kereső Formula–1-es világbajnok, Max Verstappen. Alább a legtöbb éves bevétellel bíró sportolók, az összegek dollárban és forintban.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

10. Kevin Durant – 89,1 millió dollár (30, milliárd Ft)

Aki nem ismerné, profi kosárlabdázóról van szó. A 208 centiméter magas erőcsatár anyagi helyzetét az pörgette fel igazán, hogy a Brooklyn Netstől a Phoenix Sunshoz igazolt, ekkor emelkedett 44,1 millióra az éves fizetése. A fent jelzett összegnek ez csak alig a fele, vagyis a többit mindenféle szponzori megállapodásokból rakja mellé. Na, meg befektetőként sem ügyetlen, számos cégben, valamint sporttal kapcsolatos területen vannak érdekeltségei. Élethosszig tartó szerződése van a Nike-kal, részesedéssel bír a League One Volleyballban, a TMRW Sportsban, az Athletes Unlimitedben. A Sunsszal amúgy még talpon vannak a rájátszásban, igaz, nem állnak túl jól a Denver elleni főcsoport-elődöntőben.

9. Roger Federer – 95,1 millió dollár (32,2 milliárd Ft)

A lista kakukktojása a svájci teniszlegenda, hiszen tavaly már visszavonult az aktív sporttól. Ez viszont nem jelenti azt, hogy azon melegében ki is hátrált volna mellőle minden eddigi partnere. Továbbra is tucatnyi együttműködése van érvényben a Forbes szerint, sőt az Oliver Peoples luxusszemüvegmárkával újat is kötött. Amúgy az elmúlt években is rendszeresen ott volt a top 10-ben, 2020-ban a szponzori pénzek tekintetében vezette is a rangsort.

8. Stephen Curry – 100,4 millió dollár (34 milliárd Ft)

Újabb kosárlabdázó a listán, és Duranthez hasonlóan Curry csapata is talpon van még a playoffban. 2014-2015-ben MVP-ként segítette bajnoki címhez a Golden State Warriorst, a tavalyival együtt immár négy aranygyűrűt tudhat magáénak, és eddigi teljes profi pályafutását a San Franciscó-iaknál töltötte. Esetében is igaz, hogy jövedelmének kevesebb, mint fele származik tényleges fizetéséből. Emellett karrierje végéig szóló szerződése van az Under Armourrel, nemrég aláírt a Chase Bankkal is, Unanimous Media névvel saját multimédiás vállalkozása van, és több más cégben is befektetőként van jelen.

7. Phil Mickelson – 106 millió dollár (35,9 milliárd Ft)

Amikor csatlakozott a LIV Golf nevet viselő profigolf-sorozathoz, sok támogatója kihátrált mögüle, de ez aligha hatotta meg. A LIV mögött ugyanis igen jelentős szaúdi pénzek állnak, amiből nyilván neki is jut. Előtte sem volt csóró, nyert többek között Masters Tournamentet és PGA Championshipet, valamint egyszer a British Opent is behúzta – a golf négy legrangosabb trófeája közül hármat legalább egyszer megnyert. Tagja egy befektetőcsoportnak, amely nemrégiben Phoenix környékén vásárolt földterületeket, és társalapítója egy kávéra, kávézásra épülő cégnek, a For Wellnessnek.

6. Dustin Johnson – 106 millió dollár (35,9 milliárd Ft)

Mickelsonnal együtt ő is meg merte húzni a váltást, azaz vállalta a játékot a LIV Golf szériában. Önmagában ez hozta éves bevételének bő harmadát, mellette pedig az egyik itt szereplő csapat, a 4Aces GC társtulajdonosa és vezetője is. További érdekeltségeit nem részletezik. Ő eddig két rangos kupát nyert, a Masters Tournamentet és a US Opent.

5. Saul "Canelo" Álvarez – 110 millió dollár (37,3 milliárd Ft)

A mexikói bokszoló négy különböző súlycsoportban is világbajnoki címig jutott, sőt ő a történelem első bunyósa, aki nagyváltósúlyban lett vitathatatlan bajnok. Ez utóbbi azt jelenti, hogy valamennyi jelentős szervezetnél egyidejűleg birtokolja a címet, 2020-ban a WBA, a WBC és a Ring magazin, 2021-ben az IBF és a WBO övét is megszerezte. Legközelebb éppen most szombaton lép szorítóba John Ryder ellen. Álvarez azért tűnik ki jelen lista többi szereplője közül, mert ő a teljes éves bevétele nagyobbik részét tisztán a versenyzéssel keresi. Úgy 100 millió folyt be neki tavaly a bunyóból, de azért mellette van egy Canelo Energy nevű benzinkúthálózata, övé a Yaoca energiaital- és a VMC koktélmárka, az I Can fitneszalkalmazás, és partnere a Hennessey-nek, továbbá a Michelob Ultrának.

4. LeBron James – 119,5 millió dollár (40,5 milliárd Ft)

Aligha kell bemutatni bárkinek a valaha élt legeredményesebb profi kosárlabdázót. Ezt a titulust a statisztikák támasztják alá, hiszen megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar pontrekordját, ráadásul még mindig aktív, a nyugati főcsoport elődöntőjében éppen Curryék ellen állnak továbbjutásra a Los Angeles Lakersszel. Állítólag nagyon intelligens döntéseket hoz az üzleti életben, így nem csoda, hogy a 45 millió dolláros sportolói bérét csaknem megháromszorozza egyéb forrásokból. Mike Mancias személyi edzővel 2018-ban indították el a Laddert, a márka sportolók számára kínál étrendkiegészítőket. Ő áll a SpringHill produkciós iroda mögött, részvényese a Fenway Sports Groupnak, a Major League Pickleballnak, a Lobos 1707 tequilának, a Canyon Bicyclesnek, és még lehetne sorolni.

LeBron Jamesről korábban már írtunk egy hosszabb cikket, itt olvashatod:

Olvasd el ezt is!

3. Kylian Mbappé – 120 millió dollár (40,8 milliárd Ft)

A világbajnok és vébé-ezüstérmes francia labdarúgó mindössze 24 éves, ezzel a lista legfiatalabbja. 100 millió dollár fölött kap a Paris Saint-Germaintől, ami már önmagában is szép pénz, de számottevő összeg folyik be a Sorare kriptovaluta alapú videojátékból is, emellett mondhatni aprópénz, amit még a Nike, a Dior vagy az Hublot tesz a zsebébe.

2. Lionel Messi – 130 millió dollár (44 milliárd Ft)

A hétszeres aranylabdás, a világ valaha volt legjobb labdarúgóinak egyike, aki tavaly az argentin válogatottal világbajnoki címet nyert. Mbappéhoz hasonlóan Messi is a PSG játékosa, de kérdés, meddig, hiszen folyamatosan megy a találgatás, hogy vajon visszatér-e Barcelonába, vagy az arab pénz csillogását választja. 65 millió dollár körüli fizetését olyan nagy cégek egészítik ki, mint a Pepsi, az Adidas és a Budweiser. Saját vállalkozása a Play Time, amelyen keresztül sportba, médiába és technológiába is fektet.

1. Cristiano Ronaldo – 136 millió dollár (46 milliárd Ft)

Ha a közte és Messi közt folyó rivalizálás a pályán talán soha nem is dől el, és nem lehet egyértelműen kijelenteni, melyikük a nagyobb zseni (mindkettő mellett szólnak érvek), legalább a bankszámlák könnyen összevethetők. Bár ezen a szinten a különbség nüansznyinak mondható, abból a kétmilliárdból is elég sokan, elég sokáig eléldegélnénk. Ronaldo Messivel ellentétben már elhagyta az európai topligákat, éppen a szaúd-arábiai Al-Naszr fizeti őt szorgalmasan – még ha szinte folyamatosak is a balhék, és a pletykák a távozásáról. Rengeteg pénze származik a közösségi médiából is, a különféle platformokon 850 millió követője van, és persze rengeteg támogatója, partnere.

Forrás: Robb Report

Ha érdekel a sport, keresd az InStyle Men nyomtatott kiadását az újságárusoknál! Az elmúlt száz év legnagyobb legendái közt többek közt Lionel Messit is bemutatjuk. Olvashatsz továbbá egy portrét minden idők egyik legkiemelkedőbb kapusáról, Gigi Buffonról!

Kép

Galéria / 6 kép

Jacob & Co Caviar Flying Tourbillon „Tsavorites”

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szórakozás

Szoboszlai-menü: jön a Domi Meal a Mekiben

A magyar válogatott csapatkapitánya immár a McDonald’s reklámarca is lett.

Kép
Szórakozás

7 borzongató szörnyeteg a filmtörténelemből

Léteznek olyan rémségek, amiktől mindenkinek feláll a szőr a hátán!

Kép
Jármű

Méregzöld méregzsák: elég brutál lett a BMW M4 CS

A Competition és a CSL közé ékelődik be a legújabb M-es BMW, amelynek sorhatosa két turbóval üvölt.

Kép
Tech

Ezt tudják a legújabb Apple iPad tabletek

Az Apple bemutatta a legfrissebb iPad Airt és a vékonyabb iPad Prót, utóbbi ráadásul az erőteljesebb M4 chipet is megkapta.

Kép
Életmód

Ezt a 6 dolgot kerüld, ha nem akarod erősíteni a szorongásodat

A túl nagy stresszre mindenki másképpen reagál: van, aki ingerlékenyebb lesz, más inkább befordul. Ezek a magatartások kerülendők.

Kép
Tech

Emlékszel még a Nokia 3210-re? Most feltámadt, és ennyibe kerül

Minden idők egyik legikonikusabb mobiltelefonja visszatért, de persze nem pont olyan, mint régen.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!