Ezekért a tech-cuccokért őrülünk meg 2024-ben

Apple Vision Pro
Forrás: Apple

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az idei nagy sláger a mesterséges intelligencia lesz, de izgalmas új mobilok, tévék és játékkonzolok is jöhetnek.

A technológia folyamatosan fejlődik, és aki tavaly bármilyen szinten is követte ennek a világnak a híreit, tudja, hogy jelenleg talán a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztések vannak a legnagyobb lendületben. Nem meglepő, ha az MI-t már okostelefonokba, de akár autókba is beletuszkolják. Nemcsak erről a területről szedtük össze 2024 legizgalmasabb újdonságait.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Apple Vision Pro

Annyi mindent tud a készülék, hogy nem is olyan egyszerű meghatározni, micsoda ez pontosan. Egy olyan headset, amely új szintre emelheti a kiterjesztett, illetve virtuális valóság alkalmazását. Sokkal több, mint egy szimpla virtuálisvalóság-szemüveg, az Apple első térbeli operációs rendszerével megjeleníti előttünk az alkalmazásokat, akár a billentyűzetet is, használhatjuk meetingekhez, filmezéshez, játékokhoz, 3D-kameraként is funkcionál. Szemmozgással, gesztusokkal és hanggal is vezérelhetjük. Szemüveg sem kell feltétlenül alá, hiszen optikai betéttel is rendelhető felárért. Induláskor a Netflix, a Youtube és a Spotify egyelőre nem lesz elérhető rajta. Az Egyesült Államokban már előrendelhető, 3499 dollár, azaz 1,25 millió forint az indulóára.

Apple Vision Pro
forrás: Apple
Az Apple Vision Pro egy hihetetlenül sokoldalú eszköznek ígérkezik

Samsung Galaxy Ring

A Samsung okosgyűrűvel bővíti palettáját, amit hivatalosan már be is jelentettek, de a pontos érkezése még kérdéses – az sem kizárt, hogy átcsúszik 2025-re. Többek közt edzéshez is használhatjuk, hiszen számos egészségügyi funkciót támogató érzékelővel látják el, méri az aktivitásunkat, teljesítményünket, de mindezt még csak szivárgásokból, feltételezésekből tudni. Jó eséllyel hasonló lesz a tudása, mint egy okosórának, például a Samsung Galaxy Watch6-nak. Ha nem várnál rá, és órával is beéred, érdemes ránézni a Fitbit Versa 3-ra, esetleg a Polar Vantage V-re.

Samsung Galaxy Ring
forrás: Samsung
A Samsung Galaxy Ringről egyelőre csak egyetlen rendert mutattak

iPhone 16

Még szinte meg sem szoktuk, hogy velünk van az iPhone 15 sorozat, beleértve az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékeket is, az Apple-nél természetesen már dolgoznak a következőn. Elvileg nagyobb kijelzőkre, jobb fotós teljesítményre, Wi-Fi 7-támogatásra, fejlettebb hűtésre, tovább finomított akkutechnológiára, mesterséges intelligenciával megpakolt szolgáltatásokra számíthatunk. Egyes híresztelések szerint egy 16 Ultrával is bővülhet a kínálat.

Samsung Galaxy S24

A dél-koreai gyártó erősen kezdte az évet, hiszen már be is mutatta csúcstelefonjának legújabb változatát. A sima Samsung Galaxy S24 mellett S24+ és S24 Ultra alkotja a családot, méretben nincs változás az elődhöz képest, de az S24+ kávája egy lehelettel vékonyabb lett. A kamerák terén sincs drámai újítás, viszont a 120 fps-es 4K videót már tudják. Ami viszont lényeges, hogy bevetették a mesterséges intelligenciát, amivel lényegében szinkrontolmácsolni is tud a telefon. De az MI segít képet szerkeszteni vagy szöveget írni, neten keresgélni is. Az árak az alapmodell esetében 370, a csúcskivitelnél 600 ezer forintról rajtolnak.

Összehajtható tabletek

Ha a telefonoknál már működik – lásd: Samsung Galaxy Z Flip5 és Motorola Razr 40 –, akkor tableteknél miért is ne? A Samsung már a tavalyi CES elektronikai kiállításon mutatott ilyet, és azóta is megerősítették, hogy dolgoznak rajta, ám rajtuk kívül más nagy márkáktól, akár az Apple-től és a Google-től is elképzelhető hasonló.

Háromkijelzős telefon

A Samsung korábban már több tervet is levédetett ezen a területen, az iparági pletykák szerint Galaxy Z Flex lehet majd a neve annak a készüléknek, amely nem két, hanem három képernyővel rendelkezik, és a Z Fliphez hasonlóan összecsukható. De hogy konkrétan hogyan épül majd fel, egyelőre nem tudni.

Nintendo Switch 2

A Nintendo Switch játékkonzol már jó ideje, 2017 óta piacon van, a gyártó eddigi legkeresettebb terméke ebben a kategóriában, tavaly őszig már 132 millió példányt adtak el belőle világszerte. Ám lassan itt az ideje a frissítésnek, a Switch 2 őszre várható. Állítólag teljesítménye közelíti majd az Xboxét, viszont olyan infók is szivárognak, hogy OLED helyett LCD kijelzőt kap, a felbontásról még megoszlanak a hírek, lehet, hogy csak 1080p-t, de lehet, hogy 4K-t is tud majd. A cég elnöke mindenesetre konkrétumokat még nem mondott, de azt már elhintette, hogy az eddig napvilágra jutott pletykák nem pontosak.

Apple Watch X

Jelenleg az Apple Watch Series 9 és az Ultra 2 számít a legfrissebb almás okosórának, volt is mostanában némi balhéjuk a véroxigénszenzor miatt. A Watch X-szel a készülék tizedik évfordulójára készülnek, hiszen az első generációt 2015-ben mutatták be. Úgy tudni, minden eddiginél vékonyabb lesz, új, mágneses rögzítési rendszert kap. MicroLED panel és vérnyomásmérő is kerülhet bele, és a WatchOS 10-től is nagy előrelépést remélhetünk.

Az aktuális Apple Watch szabadalomsértéséről itt írtunk:

Olvasd el ezt is!

Surface Pro 10

A tablet-laptop hibrid legfrissebb generációja lehet az első eszköz, amely Windows 12-t futtat. Az új oprendszer fejlesztését 2022-ben kezdték meg, és az egészet a mesterséges intelligencia köré álmodták meg, és azt mondják, gyorsabb, biztonságosabb, intuitívabb lesz az eddigieknél. Viszont a legfrissebb hírek szerint mégis lehet, hogy különválik egymástól a Surface Pro és az új rendszer, ugyanis nagy eséllyel már a Windows 11 nagy őszi frissítésébe bekerülnek a 12 főbb funkciói, így a következő főverzió átcsúszhat 2025-re.

Ray Ban Meta Wayfarer

Amerikában már kapható is 110-120 ezer forintnyi dollárért ez az okos napszemüveg, amely a fazontól megszokott módon stílusos, nyilván polarizált a lencséje is, így megvédi a szemünket a káros sugárzástól. Viszont e mellé megkapta a Meta kiterjesztett valóság technológiáját is, vagyis hozzáférhetünk rajta keresztül alkalmazásainkhoz, hívásainkhoz, üzeneteinkhez, vagy akár a navigációhoz. Ha inkább mégis maradnál a sima, nem okos Wayfarernél, megtalálod itt, de lehet, hogy a Justin vagy az Aviator áll jobban.

ChatGPT az autóban

A Volkswagen az idei CES-en jelentette be, hogy első tömeggyártóként bepakolja a ChatGPT-t az autóiba. Ezt meg is tette, így például a héten bemutatott, frissített Golfban is találkozhatunk mesterséges intelligenciával megtámogatott infotainment rendszerrel. A hangasszisztensbe integrált MI-csetbot tudása folyamatosan bővül, így egyre több mindenben tud segítségünkre lenni.

A Golfról itt olvashatsz bővebben:

PHOLED televíziók

Az idei sláger a tévék világában a PHOLED technológia lehet. Ez a hat betű a foszforeszkáló szerves fénykibocsátó dióda rövidítése, és anélkül, hogy mélyre merülnénk a megoldásban, a lényeg, hogy élénkebb és fényesebb képet kapunk, szerényebb energiafelhasználás mellett. A Samsung és az LG már javában fejleszt ilyeneket, szóval várhatóan a többiek is követik a példájukat.

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Szórakozás

Ezeknek az állatoknak a legdurvább a harapása

Nem szerencsés a közelükben lenni, ha dühbe gurulnak!

Kép
Stílus

Időtálló és könnyen variálható! Ryan Gosling inge még most is tuti választás lehet

Ryan Gosling inge még bőven belefér ebbe a hőfokok között csapongó időszakba.

Kép
Jármű

Bitang különkiadással búcsúzik az Alfa ikerturbós V6-osa

A Giuliából és a Stelvióból is elkészült a Quadrifoglio Super Sport, de egyikből sem gyártanak túl sokat.

Kép
Életmód

Fokozzák a korai halálozás rizikóját az ultrafeldolgozott élelmiszerek

Harminc éven át vizsgálták a pácienseket, de nem mindegyik feldolgozott élelmiszer bizonyult egyformán veszélyesnek.

Kép
Szórakozás

Jeremy Clarkson lett a legvonzóbb brit férfi – újra

Elég meglepő eredmény született, a 64 éves műsorvezető zsinórban másodszor végzett az élen.

Kép
Stílus

A Jacob & Co. bokszolós órájától eldobod az agyad

A csöppet sem visszafogott, erősen limitált szériás karórával Tyson Fury és Olekszandr Uszik meccsére hangolnak.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!