Ez a 7 dolog segít frissen tartani a párkapcsolatodat

Boldog pár a naplementében
Forrás: Cody Black / Unsplash

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Egy jól működő kapcsolatba is könnyen bele lehet kényelmesedni, ami előbb-utóbb visszaüthet.

Ma már mindenhonnan záporoznak a párkapcsolati tanácsok: a családtagoktól, a barátoktól, a médiából. Ha mindegyikre hallgatni akarnánk, alaposan összezavarodnánk, ráadásul nem is minden kapcsolat egyforma, ami az egyik esetben működik, a másikban közel sem biztos. A HuffPost terapeutákat kérdezett meg, hogy ők mit javasolnak, hogyan lehet fenntartani a harmóniát.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Ne hagyd abba a randizást

Mármint a pároddal, nem valaki mással. A párkapcsolatok első szakasza ebből a szempontból is intenzívebb, aztán visszább esik. Bátran szervezzünk azonban a későbbi szakaszokban is tartalmas közös programokat – ez lehet kirándulás, vacsora, bármi. Sőt, akár apró ajándék vagy egy cetli kedves üzenettel. Ezek az egyént és a párt is erősítik.

Ne hasonlítsd a kapcsolatod másokéhoz

Bizonyos szintig persze természetes, hogy ezt tesszük, de nem szabad túlzásokba esni. Saját boldogságunkat negatívan befolyásolhatja, ha másokhoz mérjük magunkat vagy követni akarjuk a példájukat. Közben meg nem látjuk a hátterüket. Jobb, ha a saját szabályainkat követjük.

Ne kerüld a kellemetlen helyzeteket

A legtöbb pár azért jut el a terápiáig, mert homokba dugják a fejüket. A kényes beszélgetéseket legszívesebben mindenki átugraná, de ez legfeljebb rövid távon működik, hosszabb távon káros. Tipp: kisebb jelentőségű dolgokkal szoktassuk hozzá magunkat, aztán a komolyabbaknál sem lesz gond.

Minden nap légy hálás

Vedd észre a legapróbb dolgokat is, amivel párod jobbá, boldogabbá, könnyebbé teszi az életed. Ez lehet egy sima mosogatás, de akár komoly lelki támogatás a nehéz időkben. Napi szinten fejezd ki a háládat ezekért. Két legyet ütünk egy csapásra, mert ez gátat szab a panaszkodásnak és a kritizálásnak.

Légy őszinte

Nagyon fontos, hogy nyíltan, őszintén vegyünk részt a kapcsolatban. Világosan beszéljünk vágyainkról, igényeinkről és persze a negatív dolgokról is. Ez erősíti a bizalmat, az intimitást.

Folyamatosan építsd a bizalmat

Nagyon sok apróság járul hozzá a bizalom növeléséhez, de sok kis dolog rombolja is azt. Például ha mindenhová magunkkal visszük a telefont, a párunk feltételezheti, hogy titkolunk valamit. Ha nem mondjuk meg, hová megyünk, mikor érünk haza, szintén. Törekedjünk az építő és ne a romboló tényezők gyakorlására.

Ne csak a szerelemre támaszkodj

A szerelem jó dolog, de fontos, hogy legyenek maradandó közös értékek, amelyek mélységet adnak a kapcsolatnak. Határozzuk meg magunkban, pontosan miért is vagyunk az adott személlyel, mennyire tartalmas az a kapcsolat. Erre a gondolatra támaszkodhatunk akkor is, amikor nehézségek lépnek fel.

(forrás: HuffPost)

Videók

Kép
Tech

Ezt tudják a legújabb Apple iPad tabletek

Az Apple bemutatta a legfrissebb iPad Airt és a vékonyabb iPad Prót, utóbbi ráadásul az erőteljesebb M4 chipet is megkapta.

Kép
Életmód

Ezt a 6 dolgot kerüld, ha nem akarod erősíteni a szorongásodat

A túl nagy stresszre mindenki másképpen reagál: van, aki ingerlékenyebb lesz, más inkább befordul. Ezek a magatartások kerülendők.

Kép
Tech

Emlékszel még a Nokia 3210-re? Most feltámadt, és ennyibe kerül

Minden idők egyik legikonikusabb mobiltelefonja visszatért, de persze nem pont olyan, mint régen.

Kép
Stílus

Nem is egy, rögtön három Omegát villantott Barry Keoghan a Met-gálán

Az ír színész mindkét csuklójára, de még mellényzsebébe is jutott egy különleges darab. Azért a többiek sem spóroltak.

Kép
Jármű

Az 1.9 TDI tényleg örök: egymilliót futott a magyar oktatóautó

A most 82 éves Marika néni még 2007-ben vette a Volkswagen Jettát, amely ma is pöccre indul.

Kép
Tech

Ezek a világ legértékesebb vállalatai

Néhány cég esetén olyan pénzekről van szó, ami emberi mércével felfoghatatlan.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!