Borzongató a története: a rejtélyes Alaszka-háromszög

Repülő csészealj
Forrás: Pixabay

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Promóció

Laptop táska – hogyan tedd praktikus és stílusos kiegészítővé?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Bermuda-háromszög bolygónk egyik legmisztikusabb területe, azonban akad egy ennél sokkal veszélyesebb vidék, az Alaszka-háromszög.

Napjainkig több mint tizenhatezer személy eltűnését jegyezték fel a 32.000 négyzetmérföldes területen. UFO-észlelések, rejtélyes energiaörvények, Jetihez hasonló kriptid - vagyis legendás lény - megjelenése, titkos kísérletekről szóló szóbeszédek tarkítják az amúgy sem barátságos környezet történetét.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A leghíresebb eltűnés 1972-ben történt, amikor Hale Boggs demokrata szenátor repülőgépének nyoma veszett a területen. A két hónapig tartó kutatás alatt több mint ötven repülőgép, a katonaság, és polgári személyek próbálták megtalálni legalább a gép egy darabját, eredménytelenül. Ez az eset prezentálja a legjobban a konteóhívők elképzeléseit, mert a legkülönfélébb magyarázatok születtek az eset kapcsán.

Szóba kerültek az UFO-k , vagyis az azonosítatlan repülő tárgyak, amik eltéríthették a gépet, titkos kísérletek környékén való elhaladás, dimenzióugrás, valamint néhányan úgy gondolják, a Kennedy-gyilkossághoz lehetett köze a dolognak, mert Boggs abban az időben próbálta kinyomozni az igazságot szakértői segítséggel.

Kép
forrás: Youtube / Melo Helo / Travel Channel

Videómegosztó oldalakon rengeteg felvételt találni a rejtélyes esetekről, amiknek hitelessége erősen kérdőjeles, de akadt olyan videó is, aminek hatására a Pentagon egy sor titkosított aktát oldott fel, haditengerészeti képsorokkal bizonyítva a számukra is érthetetlen jelenségeket. Volt olyan 2014-es felvétel, amin őrült tempóban cikázó ovális alakú tárgyak láthatóak, amik úgy váltottak irányt, ahogy arra a legmodernebb vadászgép sem képes.

Az esetekről többen úgy vélik, egy másik világból származó idegen létforma járművét láthatták, míg mások meg vannak győződve, hogy a kormány titkos tervei állnak a háttérben. Több pilóta, köztük polgári járatok alkalmazottai is beszámoltak furcsa, fénygömbszerű tárgyakról, amik elképesztő manővereket bemutatva követték a repülőgépeket.

Alaszka területe 18-szor akkora, mint hazánk, népessége azonban megközelítőleg csupán 733.000 fő. Felmérések alapján a lakosság majdnem fele hisz a földönkívüliek létezésében, valamint a megmagyarázhatatlan esetek számát tekintve is világelső az Alaszka-háromszög. Néhányan a jeti és a különböző mitikus lények megjelenését is kormánykísérletekkel magyarázzák, de akadnak olyanok is, akik szerint ezek a humanoid létformák alakváltók, és az idegenek evolúciós kísérleteinek elhibázott eredményei. Minél jobban beleásunk a témába, annál őrültebb történetekkel találkozunk. Az ország középső részén levő elszigetelt kisvárosokban sokszor már teljesen hétköznapinak tartják a különböző furcsa légköri anomáliákat. A konteók kedvelőinél lehetséges magyarázatok között szerepel az is, hogy egy dimenziókapu állhat a háttérben, ami a háromszögön belül változtatja pozícióját.

Kép
forrás: rcascoherrera / Pixabay

Azonban nem minden eset tekinthető puszta kitalációnak, ugyanis a Pentagon valóban feloldott titkosított aktákat, és nyilvánosságra hoztak néhány tényleg furcsa esetet. Vadászgépek pilótáinak fedélzeti kameráján látható fényes tárgyak képezik a legtöbb felvétel részét, ami már bőven elég táptalajt biztosít azoknak az embereknek, akik meg vannak győződve a terület természetfeletti adottságairól.

Akik a racionális magyarázatokat keresik, leginkább azt szokták felhozni érvnek, hogy a háromszög hatalmas területet ölel fel. A zord táj időjárási körülményei finoman szólva sem optimálisak sokszor, így az eltűnt repülőgépek és személyek eseteit ezzel próbálják alátámasztani. A légköri jelenségekre általában a sarki fényt hozzák fel érvnek, valamint a felvételek nagyját egyszerű kamuvideónak tartják.

A Pentagon álláspontja szerint ezek a megmagyarázhatatlan esetek nem jelentik azt, hogy feltétlenül valamilyen paranormális tevékenység áll a háttérben, viszont azt sem jelentik ki, hogy természetes jelenségről van szó. Ez már bőven elég azoknak, akik valamilyen formában hinni akarnak a természetfeletti eseményekben, és indokaik közt sokszor szerepel az, hogy csupán egy felvételnek kell valósnak lennie a sok ezer UFO-észlelésből. Gondolatmenetükben van igazság, hiszen alapjaiban kéne átírni a történelmünket abban az esetben, ha kiderülne, valóban egy idegen civilizáció beavatkozása állhat a háttérben.

Videók

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Promóció

Laptop táska – hogyan tedd praktikus és stílusos kiegészítővé?

Kép
Szórakozás

Ezek a filmek kaszálták a legnagyobbat minimális büdzséből

Ha kevés a pénz, kreatívnak kell lenni a siker érdekében.

Kép
Szórakozás

Mutatjuk az amerikai izomautókat, amiket Hollywood miatt szerettünk meg

A benzinfaló szörnyetegek közül néhány kimondottan kedveltek a rendezők.

Kép
Jármű

Megújult a Porsche 911, először készült belőle hibrid is

Kevés jellegzetesebb formájú autót ismerünk, a modellfrissítés elsősorban műszaki szempontból hozott sok újdonságot.

Kép
Szórakozás

A világ legcudarabb motorversenyéről forgat Brad Pitt

Úgy tűnik, nem elég neki a Formula–1, a Man TT-t is megfilmesítené. Ebben Channing Tatum lesz a társa.

Kép
Szórakozás

Cseh milliárdos veszi meg a brit királyi postát

Az intézmény közel négyszáz éves története során először kerül külföldi kézbe.

Kép
Szórakozás

10 zseniális karakter a Marvel-univerzumban, akit méltatlanul elvesztegettek

Jöjjenek a Marvel-univerzum tömeggyártásának legnagyobb károsultjai, avagy karakterek, akiket elvesztegettek!

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!