A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Samsung televízió
Forrás: Samsung

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Idén emlékezetes focimérkőzésekből és más sporteseményekből sem lesz hiány. De nagyon nem mindegy, mennyire élvezhető a közvetítés.

A cikk támogatója a Samsung Magyarország.

Az idei év kivételesen sok izgalmat tartogat a sportrajongók számára, attól függetlenül, hogy kinek melyik sportág a kedvence. Már eddig is nagyszerű megmérettetéseken szurkolhattunk például a magyar kézilabdázóknak, úszóknak és vízilabdázóknak, de ezzel még közel sincs vége, hiszen a legrangosabb események várnak még a labdarúgás szerelmeseire, valamint azokra is, akik egy-egy multisportrendezvényen szinte válogatás nélkül falják a közvetítéseket, követik a rekordok alakulását, odavannak a csúcsteljesítményekért.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Samsung televízió
forrás: Samsung

Nem mindenki teheti meg, hogy a helyszínen buzdítsa kedvenceit, de ma már egyáltalán nem kell attól tartani, hogy bármiről is lemaradnánk. Hatalmas stábok és nagy felbontású kamerák tucatjai dolgoznak a stadionokban, sportcsarnokokban és uszodákban azért, hogy az otthonunkban is a lehető legtöbb részletet láthassuk, és az atmoszférát is minél jobban magunkénak érezhessük. Nem véletlen, hogy sokan előszeretettel szerveznek a mérkőzések és versenyek köré baráti vagy családi összejöveteleket. Ezeknek a programoknak elengedhetetlen kellékei a finom kaják, a változatos nassolni valók és az üdítők – és persze központi szerepe van annak is, hogy milyen eszközön kísérhetjük figyelemmel a történéseket.

Samsung televízió
forrás: Samsung

Egy modern nappali aligha képzelhető el tekintélyes méretű, korszerű okostelevízió nélkül, még akkor sem, ha egyébként a lineáris tévéadást ritkán, vagy egyáltalán nem követjük. Hiszen ott vannak a streamingszolgáltatók, vagy éppen telefonunk kijelzőjéről dobunk át valamit a nagyobb képernyőre, hogy kényelmesebben nézhessük. Csakhogy egyáltalán nem mindegy, milyen tévét választunk: a képminőség nyilván alap, és az is jó, ha hang tekintetében sem kell beérnünk az évekkel ezelőtt megszokott színvonallal. Ám a technika folyamatosan fejlődik, így sorra jelennek meg olyan lehetőségek, amelyek minden eddiginél teljesebbé teszik az élményt akkor is, ha nem a lelátón, hanem a kanapén foglalunk helyet.

Samsung televízió
forrás: Samsung

A Samsung portfóliója például éppen idén bővült olyan készülékekkel, amelyek könnyen válhatnak a sportrajongók kedvenceivé. A Neo QLED 8K televíziók egyik nagy vonzereje lehet a kivételes tisztaságú kép. Gondolhatnánk, hogy úgyis viszonylag kevés csatorna adása érhető el 8K felbontásban, ám a 8K AI Felskálázás Pro a mesterséges intelligencia segítségével a 4K-nál még részletgazdagabbá tudja alakítani a látottakat. Vagyis jól láthatjuk majd, amikor a kedvenc sportolónk tizedmásodperces előnnyel csap célba, és azt is, ahogyan a győzelem örömkönnyei legördülnek az arcán. A sport emellett egyet jelent a dinamikus mozgással és a precizitással, amit az AI Mozgásjavító Pro emel ki még inkább.

Samsung televízió
forrás: Samsung

A képen kívül a másik kardinális kérdés egy sportközvetítésnél a hang: egyrészt jó, ha átjön a helyszíni hangulat, az ott tomboló szurkolók biztató ovációja, vagy az az önfeledt kiabálás, ami egy-egy fontos gólt vagy kivédekezett támadást követ. Másrészt az események követéséhez és megértéséhez sokszor nélkülözhetetlen a kommentátor hangja – megmagyarázza a kérdéses bírói döntéseket, sőt a párhuzamosan, más pályákon zajló történésekről is beszámol dióhéjban. Vagy amikor a riporter a drukkerek gyűrűjében készíti el az interjút a friss aranyérmessel. Ha ezt megfűszerezzük saját társaságunk felfokozott jókedvével, még lényegesebb lesz, hogy mit tud a technika, mennyire maradnak hallhatók, érthetők a részletek. Előbbiben a Samsung Adaptív Hangerő-szabályozás Pro segít, a háttérzajból kiemelve az emberi beszédet, utóbbit pedig az Adaptív Hangzás Pro támogatja, mivel a tartalomhoz és a szoba akusztikájához lövi be a hangzásvilágot. Ha pedig a tévé saját, beépített hangszórói nem lennének elegendőek, egy jól megválasztott hangprojektorral még tovább fokozhatjuk az élményt.

Samsung televízió
forrás: Samsung

Ma már azonban nemcsak az a fontos, hogy önmagában egy okoseszköz mit tud, mire képes. Legalább ennyire fontos, hogy miként működik rendszerben. Ha okosotthonban gondolkodunk, lényeges szempont, hogy egy televízió felismerje a rendelkezésre álló hálózatot, csatlakozzon hozzá, megmutassa nekünk akár a biztonsági kamerák képeit, sőt akár a világítást is kezelhessük róla, és nyomon követhessük az energiafelhasználást. Mindezt a messzemenőkig testre szabható kezelőfelületen tegyük, hogy a leggyakrabban keresett funkciókért ne kelljen a menü mélyére túrni.

Összességében tehát egy jó tévénél számít a méret, de még fontosabb a kép- és hangminőség, függetlenül attól, milyen tartalmakat fogyasztunk általában. Mivel ezeket a készülékeket általában több évre, hosszabb távra vesszük, nagyon érdemes odafigyelni azokra a különleges funkciókra, amelyek miatt tovább maradnak korszerűek, kiszolgálják az igényeinket, és be tudnak kapcsolódni az okos ökoszisztémába. E téren ugyanis, ha fogékonyak vagyunk a technológiára, a következő években minden bizonnyal fogunk még bővíteni.

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Életmód

Öt stressznyelv létezik: a tiéd vajon melyik?

A szeretetnyelvekről már mindenki hallott, de adja magát, hogy akkor stressznyelv is létezik. Te hogyan kezeled a feszültséget?

Kép
Életmód

Potencianövelő ételek a férfiasság fokozásához

A férfiasság fokozása természetes módon? Lehetetlennek tűnik, ugye? Pedig némi étrendváltoztatással lehetséges.

Kép
Tech

Darth Vader vagy a Halálcsillag vigyázzon a telefonodra?

A Star Wars-nap alkalmából megérkeztek a Casetify témába vágó tokjai.

Kép
Szórakozás

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Jármű

Nem hibrid, nem turbós: régi vágású sportkocsi az új Ferrari

A 12Cilindri neve nem hazudik: ez egy olyan tizenkét hengeres, szívómotoros sportautó, amiért igazán lehet imádni a márkát.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!