A mesterséges intelligencia keresi a jövő futballsztárjait

AI Scout
Forrás: ai.io / AIScout

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Egy ingyenes mobilalkalmazás jelentheti az áttörést a tehetségkutatásban?

Gyökeresen átalakítaná a tehetségkutatást a labdarúgásban egy londoni központú technológiai vállalat. Útjának indították az AiScout nevű, ingyenesen letölthető mobilalkalmazást, amelyben a fiatal játékosok profi kluboknál teljesíthetnek afféle virtuális próbajátékot. Saját maguk rögzítik ilyenkor a videót, amelyen meghatározott gyakorlatokat hajtanak végre. Összesen 75 különféle feladat kapott helyet a programban, amelyek adott képességeket vizsgálnak.

A teljesítményt a mesterséges intelligencia automatikusan kiértékeli, aztán a másik oldal, vagyis a klubok játékosmegfigyelői szűrhetnek akár kor, akár nem, akár poszt vagy számos más szempont szerint, így aránylag könnyen megtalálhatják azokat a tehetségeket, akiket érdemes élőben is megnézni. A platformnak egyelőre két Premier League-es partnere van, a Chelsea és a Burnley. A csapatok amúgy összeállíthatják saját követelményrendszerüket is, hogy az eredmények jobban igazodjanak az ő elképzeléseikhez.

Az applikáció mögött álló ai.io első embere, Richard Felton-Thomas szerint ennek a szolgáltatásnak a lényege, hogy oda tud tálalni a szakemberek elé egy jelentést, hogy például: „Menj el ide vagy ide ma, mert azon a meccsen játszik majd három srác, akik ténylegesen megütik a Chelsea mércéjét.” Ez pedig optimalizálja a tehetségek felkutatására szánt időt.

A megoldásnak már van valós eredménye, ha úgy tetszik, jó példája is. A most 21 éves Ben Greenwood még 2019-ben, az elsők között töltötte le az appot, regisztrált, és eredményei alapján a Chelsea elhívta egy igazi próbajátékra. Ezzel ő lett az első, akinek ez összejött. Igaz, aztán nem a Chelsea-től kapott profi szerződést, hanem attól a Bournemouth-tól, amelynek akadémiáján pallérozódott, és jelenleg is a korosztályos csapatban játszik.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Életmód

A kullancscsípés veszélyei és megelőzése – minden, amit tudni kell

Azzal talán mindenki tisztában van, hogy a kullancscsípés veszélyes lehet. De mit jelent ez pontosan, és hogyan lehet védekezni?

Kép
Szórakozás

8 film, amiben az intim jeleneteket nem csak eljátszották, tényleg valósak voltak

Robert Pattinson egyik filmjében nem színlelte az intim jelenetet, egy interjúban elárulta, hogy valójában is megtörtént! Ezekben a filmekben a színészek tényleg szeretkeztek...

Kép
Jármű

7 dolog, amit érdemes megnézetni tavasszal az autódon

Az alapvető karbantartásokon kívül ilyenkor érdemes a klímát is ellenőriztetni, hogy a nagy melegben már minden rendben legyen. De van itt más is.

Kép
Életmód

Súlyos gondokat is jelezhet az éjszakai izzadás

De nem kell azonnal megijedni, lehet, hogy csak a szokásainkon kell finomhangolni.

Kép
Jármű

Eladó Lauda sisakja, amelyben súlyos balesetet szenvedett

Az 1976-os Formula–1-szezon Niki Lauda és James Hunt csatájáról emlékezetes. Na meg arról a balesetről, amelyben Lauda durván megégett.

Kép
Életmód

Egészséges alternatívák: mire cseréljük a feldolgozott élelmiszereket?

Az egészségünkre káros hatással lehetnek a feldolgozott élelmiszerek, de szerencsére számos egészséges alternatíva létezik.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!