Zaklatás miatt hagyott fel a modellkedéssel a Reacher sztárja

Alan Ritchson
Forrás: Jamie McCarthy / WireImage / Getty Images

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Alan Ritchson az egész iparágat legális szexkereskedelemként jellemzi, egy híres fotós molesztálta.

Mostanság a Reacher az Amazon Prime Video egyik legfelkapottabb sorozata. A bűnügyi thriller főszerepét Alan Ritchson alakítja, akit korábban már nagyvásznon is többször láthattunk, például a Halálos iramban 10. részében, A háború démonjaiban, de még Az éhezők viadala: Futótűzben is. Húsz évvel ezelőtt, az American Idolban figyelt fel rá a világ, ám mielőtt igazán befutott színész lett, modellként is dolgozott. Először az Abercrombie & Fitch katalógusában tűnt fel, aztán ahogy komolyabbra fordult hollywoodi karrierje, 2009-ben kiszállt abból a világból.

Ahogyan a The Hollywood Reporter című lapnak mondta el egy interjúban, nem azért hagyta maga mögött a modellkedést, mert nem tudta összeegyeztetni a forgatásokkal, hanem ennél jóval radikálisabb okból: sokszor került kellemetlen helyzetbe, szexuális zaklatás célpontja lett, és úgy érezte, ez az egész iparág nem más, mint legális csomagolásba bújtatott szexkereskedelem.

Kifejtette, hogy nincsenek megfelelő szabályok, és ha valakit kiválasztanak egy munkára, szinte nyílt titok, hogy odapasszolják valamelyik fotósnak. Két kezén sem tudná megszámolni, hányszor került olyan kiszolgáltatott helyzetbe, amikor egyértelműen zaklatták, de a túlélés – vagyis: a fizetés – érdekében tűrnie kellett. A pohár akkor telt be, amikor ügynöke lekötött egy fotózást egy nagyon híres fényképésznél, akinek a nevét viszont Ritchson most nem akarta elárulni.

Úgy szólt az egyezség, hogy megcsinálnak egy aktsorozatot, cserébe Ritchson kap egy jövedelmező reklámkampányt egy ruházati kollekció arcaként. Csakhogy amikor odaért a megbeszélt helyre, egy hotelszobába, nem éppen ez történt. A fotós szexuálisan zaklatni kezdte, mire ő elviharzott, egyenesen az ügynökségéhez hajtott, ahol magából kikelve leteremtett mindenkit, amiért odaküldték. Szerinte ügynöke nagyon is tisztában volt vele, hogy a neves fotográfus valójában szexuális ragadozó. Bár próbálták nyugtatni, és ígérték, hogy nem kell többé visszamennie, Ritchson abban a pillanatban közölte, hogy kiszáll. Ez volt az utolsó fotózása, a képek pedig soha nem jelentek meg, ő sem látta azokat.

A lapnak a színész őszintén vallott arról is, hogy 2019-ben volt egy öngyilkossági kísérlete. Felakasztotta magát, de hirtelen egy látomásban feltűntek fiai – akik most 11, 10, illetve 8 évesek –, mintha a jövőből szóltak volna hozzá, arra kérték, ne tegye, mert szükségük van rá. Szerencsére sikerült kiszabadulnia, és a történtek hatására orvoshoz fordult. Bipoláris zavarral diagnosztizálták, amiről azóta is igyekszik nyíltan beszélni, hogy másoknak segíthessen.

(forrás: The Hollywood Reporter)

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Kép
Szórakozás

Évszázadok után derülhetett fény a Mona Lisa titkára

A világ talán legismertebb festménye egyben az egyik legrejtélyesebb is, hiszen sem azt nem tudni, kit ábrázol, sem azt, mit látunk a háttérben.

Kép
Életmód

Középvezető vagy? Ezért fogsz hamar kiégni

Ezekben a munkakörökben minden irányból jön a nyomás, amit nehéz hosszabb távon elviselni.

Kép
Szórakozás

Bizarr okból nyalogatta folyton a száját Heath Ledger Jokere

Az ausztrál színész Batman ősellenségeként örökké emlékezetes alakítást nyújtott, most pedig kiderült pár érdekes részlet.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!