ROG Phone 7: csúcstelefon játékosoknak

Asus ROG Phone 7
Forrás: Asus

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A legolcsóbb változata is 400 ezer forint fölött vehető, de vajon mit tud ennyiért?

Amikor tizenévesen rengeteg időt töltöttem videójátékokkal, még leginkább számítógépen futtattuk ezeket, pár osztálytársamnak talán volt valamilyen konzolja. Mobiltelefon, ha akadt is, nem biztos, hogy voltak rajta játékok, ha mégis, akkor azok kábé a Nokia 3310-es Snake-jének szintjén mozogtak. Gimi vége felé már az egyik cimbi Motoroláján toltuk a FIFA Streetet is a hátsó padban. Ma meg már akkora a választék az okostelefonokra fejlesztett vagy portolt szoftverekből, hogy kiigazodni sem könnyű, ráadásul elég komoly grafikát és élvezetes játékmenetet biztosítanak. Nem csoda, hogy például az Asus statisztikái szerint tavaly már heti négymillió órát pörgettek bele a játékosok a ROG Phone széria tagjaiba.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Asus ROG Phone 7
forrás: Asus
A külső és a technika is változott az elődhöz képest

Most be is mutatták a sorozat legújabb darabját, a ROG Phone 7-et, ami egyértelműen a felső kategóriában versenyez. A processzort a Qualcomm legmagasabb polcáról emelték le, ugyanazt a Snapdragon 8 Gen2-t építették be, amit a Motorola Edge 40 Pro vagy a Samsung Galaxy S23 is használ. A hűtését viszont egyedileg alakították ki, a GameCool 7 hőgazdálkodási rendszer kifejezetten arra szolgál, hogy a játékok futtatása közben tartsa alacsonyan a hőmérsékletet. Állítólag 168 százalékkal hatékonyabb az elődmodellben, a ROG Phone 6-ban alkalmazottnál. Még jobban szolgál a ROG Phone 7 Ultimate AeroActive Cooler 7 nevű megoldása, amit külön találunk meg a dobozban, és a készülék hátulján lévő lamellákkal működik együtt. Ez a kiegészítő mélynyomó funkcióval is bír, azaz lényegében 2.1-es hangrendszert kapunk a két beépített hangszóróval együtt.

Asus ROG Phone 7 Ultimate
forrás: Asus
Az AeroActive Cooler 7 csak az Ultimate-hez jár alapból, de közel 50 ezerért megvehető a sima 7-hez is. Viszont azon nincsenek nyíló lamellák, tehát a levegő nem éri majd a készülék belsejét

A legújabb ROG Phone továbbá IP54-es védelemmel rendelkezik a por és a víz ellen. A kijelző 6,78 colos, 2448x1080-as felbontást tud, 165 hertzes képfrissítés mellett. Kapunk érintős triggergombokat, amiknek játék közben nagy hasznát vehetjük, van két USB-csatlakozó, az akkumulátor pedig 6000 milliamperórás. A kamerarendszer egy gamer telefonnál talán kevésbé központi kérdés, de a hátlapon így is van egy 50 megapixeles, f/1,9-es főkamera, egy széles látószögű, 13 megapixeles és egy 5 megapixeles makrólencse. Az előlapi 35 megapixelt tud. Videóból értelemszerűen a főkamera tudja a legjobb minőségűt, akár 8K UHD-t is 24 fps-sel.

A ROG Phone 7-nek és az Ultimate-nek már magyarországi ára is van. Az alapmodellt 12 giga RAM-mal és 256 gigabájtos tárhellyel 430 ezer forintért lehet megvenni, 16/512 GB-os változatban 507 ezerért. Az Ultimate valamivel később érkezik, a 16/512 GB mellett hátlapi kijelzővel, az említett külső hűtéssel, ehhez kapcsolódóan motorosan nyíló lamellákkal – 590 ezer forintért.

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Szórakozás

Ezeknek az állatoknak a legdurvább a harapása

Nem szerencsés a közelükben lenni, ha dühbe gurulnak!

Kép
Stílus

Időtálló és könnyen variálható! Ryan Gosling inge még most is tuti választás lehet

Ryan Gosling inge még bőven belefér ebbe a hőfokok között csapongó időszakba.

Kép
Jármű

Bitang különkiadással búcsúzik az Alfa ikerturbós V6-osa

A Giuliából és a Stelvióból is elkészült a Quadrifoglio Super Sport, de egyikből sem gyártanak túl sokat.

Kép
Életmód

Fokozzák a korai halálozás rizikóját az ultrafeldolgozott élelmiszerek

Harminc éven át vizsgálták a pácienseket, de nem mindegyik feldolgozott élelmiszer bizonyult egyformán veszélyesnek.

Kép
Szórakozás

Jeremy Clarkson lett a legvonzóbb brit férfi – újra

Elég meglepő eredmény született, a 64 éves műsorvezető zsinórban másodszor végzett az élen.

Kép
Stílus

A Jacob & Co. bokszolós órájától eldobod az agyad

A csöppet sem visszafogott, erősen limitált szériás karórával Tyson Fury és Olekszandr Uszik meccsére hangolnak.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!