Így képzeli a Bentley a luxus csúcsát

Bentley Bentayga EWB Mulliner
Forrás: Bentley

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Bentayga túl kicsi? Akkor ott az EWB! Hogy az EWB meg túl snassz? Nézzük meg a Mullinert.

Jó nagy batár a Bentley első SUV-ja, a Bentayga. Alapból is öt méter fölötti hosszával szerénykedésre semmi oka, de akinek ez is kevés, nyugodtan választhatja az EWB változatot – a három betű az Extended Wheelbase-t takarja, azaz a növelt tengelytávot. A számok nyelvére lefordítva ez plusz tizennyolc centit jelent, vagyis így már 5305 milliméter a teljes hossz, mindez nagyrészt a hátsó lábtérben jelentkezik. Amennyiben még ez sem lenne elegendő fényűzés, most végre megérkezett a Mulliner-változat, a Bentley egyedi igények megvalósításán dolgozó részlegének mestermunkája. És mostantól ez a márka kínálatának legteteje.

Itt már nem toldottak bele még egyszer a tengelytávba, de így is azt ígérik, a luxuskategória legtágasabb utasterében terpeszkedhet a kedves vevő. Az úgynevezett Airline Seat üléseket a piac legkomolyabb rendszerének tartják, 12 villanymotor segítségével 22 irányú állítási lehetőséget kínálnak, hogy minél precízebben saját kényelmünkre tudjuk hangolni a helyünket. A Bentayga EWB Mulliner rendelhető négyüléses, vagy 4+1-es elrendezéssel is.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Bentley Bentayga EWB Mulliner
forrás: Bentley
Ez a szín kevés autónak áll jól

Ehhez az ülésszetthez még nem feltétlenül kellene a Mullinert megvenni, a sima EWB-hez is beikszelhető extra. Ám a Mulliner Harmony Diamond Quilt bőrborítás ezekre a fotelekre és az ajtópanelekre már nem érhető el ezen kívül semmilyen más kivitelben, naná, hogy a Mulliner nevet is belehímezték a háttámlákba. Odabent emellett gyapjúból készült szőnyegeket találunk, az Olive Tan fantázianevű bőr különlegessége pedig, hogy az olívaolaj-gyártás melléktermékeként megmaradó, a folyamat során savassá váló víz felhasználásával cserzették. Ugyanilyen eljárást alkalmazott a Lamborghini is a Lanzador tanulmánynál. Az alapfelszereltség része a Bentley Diamond Illumination, amely az első ajtóborításokon tizenkét, a hátsókon huszonkét apró, egy milliméternél kisebb leddel járul hozzá a hangulathoz, ezek fénye a bőr perforálásán keresztül szűrődik az utastérbe.

Bentley Bentayga EWB Mulliner belső tér
forrás: Bentley
A kategória egyik legtágasabbnak mondják

A különleges, 22 colos felniket kérhetjük polírozott vagy szürkére fényezett verzióban. Nem hiányzik a Mulliner-sajátosságnak számító Double Diamond hűtőmaszk sem, aki pedig bejelöli az extralistán a Blackline rovatot is, egyszerűen megszabadulhat a külső krómdíszítésektől, lecserélve azokat fényes feketére.

Ebben a kategóriában nem kérdés, hogy egy ekkora benga kasznival is arrébb lehet állni. A 2,5 tonnás tömeget egy négyliteres V8-as gyorsítja 4,6 másodperc alatt százra, de ha kell, megfutja a 290 km/h-t is. Mindehhez 550 lóerő és 770 newtonméter járul hozzá. Váltogatni nem kell, azt a nyolcgangos automata megteszi helyettünk, és szükség esetére összkerékhajtás is van. A WLTP mérési ciklus szerint a fogyasztás 10,9 és 20,9 liter között alakul, de ne legyenek illúzióink, ha tapossuk, akkor a határ a csillagos ég lehet.

Nézd meg jobban, mit jelent az angolok szerint a luxus:

Galéria / 11 kép

Bentley Bentayga EWB Mulliner

Megnézem a galériát

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

Szakmák, amik eltűntek a modern kor beköszöntével

Felelevenítünk néhányat a régmúlt mesterségeiből, amik nem állták ki az idő próbáját.

Kép
Jármű

Látványos koncepcióautót mutatott az AMG Monacóban

A Formula–1-es versenyhétvégéhez kapcsolták a Mythos PureSpeed sportautót, amely érdekes megoldásokat vonultat fel.

Kép
Szórakozás

Közeleg a napfogyatkozás 25 éves évfordulója - de mikor lesz a következő?

Az egész ország az eget kémlelte negyed évszázaddal ezelőtt.

Kép
Szórakozás

Mint egy gyerekszínészt, úgy kezelték balesete után Jeremy Rennert

A Marvel-moziverzum sztárja felidézte, milyen érzés volt visszatérni a munkába.

Kép
Szórakozás
Kép
Szórakozás

"Ezt a hajót egyfelé húzzuk" - interjú a Dante alapítóival, Gulyás Hermann Sándorral és Jászberényi Gáborral

Úgy állnak a kamera előtt, mint a profi modellek. Könnyű nekik, hiszen színészek! – jut eszünkbe Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor fotóit nézve. De vajon tényleg könnyű nekik?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!