Brad Pitt rozéja lesz az Oscar-gála hivatalos pezsgője

Brad Pitt és a pezsgője
Forrás: Champagne Fleur de Miraval

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A színész már kétszer elnyerte a díjat, most pedig italával hódít.

A 2023-as Oscar-gálát március 12-én tartják, a különböző kategóriák jelöltjei közt pedig olyan jól csengő neveket találunk, mint Steven Spielberg, Austin Butler, Brendan Fraser, Cate Blanchett vagy Ana de Armas. Nincs viszont ott Brad Pitt, aki ezúttal másképpen lesz a középpontban a díjátadón. A 12 év rabszolgasággal és a Volt egyszer egy Hollywooddal korábban már nyert két szobrot, most azonban az ő pezsgőjével ünnepelnek a nyertesek.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Az est hivatalos itala a Fleur de Miraval Exclusivement Rosé lesz, azaz zsinórban másodszor is a Brad Pitt-féle márkát választották a szervezők. A színész elég régóta van jelen ezen a piacon, ugyanis még 2008-ban vásárolta meg a Chateau Miravalt akkori feleségével, Angelina Jolie-val közösen, ám a váláskor Jolie eladta saját részét. Pitt viszont a Chateau de Beaucastel-i Perrin családdal elkezdte tökéletesíteni a rozé pezsgőt, csatlakozott hozzájuk a hat generáció óta pezsgőkészítéssel foglalkozó Péters család is, így állt össze a 3P.

Champagne Fleur de Miraval pezsgő
forrás: Champagne Fleur de Miraval
Ha már rozé, adja magát a rózsaszín doboz

Öt évnyi meló után, 2020-ban vitték piacra az Exclusivement Rosét. Az ital az észak-franciaországi Champagne régióban készül, az úgynevezett saignée eljárással. Ez a módszer a vörösbor melléktermékeként kezeli a rozét, így vörösborosan testesebb annak karaktere is, mintha például rozéra szüretelve hamarabb szednék le a szőlőt. A Pitt-Perrin-Péters-féle pezsgő 75 százalékban chardonnay, 25 százalékban pinot noir szőlőből áll össze. De ma már négyféle változatot is készítenek a cégnél, ezek közt az jelenti a különbséget, hogy melyik szőlőfajta mennyire meghatározó az ízében. Hogy az idei Oscar-díjátadóra melyiket viszik el, azt egyelőre nem tudni.

A Miraval egyébként kizárólag rozé pezsgőket készít. Ezzel egyébként Brad Pitt az alkoholipar egy igen érdekes szeletében vállalt szerepet. Saját itala sok más sztárnak van, de a legtöbben tequilában, whiskyben utaznak. Erről korábban készítettünk már egy izgalmas összeállítást:

Olvasd el ezt is!

A márka egyébként a Piper-Heidsieck nevű pezsgőházat szorította ki az Oscar-gáláról – legalábbis átmenetileg biztosan. Az igen tekintélyes múltra visszatekintő, 1785-ben alapított Piper-Heidsieck szoros kapcsolatot ápol a filmes világgal, többek közt Marilyn Monroe is nagy támogatójuk volt. Amikor a hatvanas évek közepén Rex Harrison a My Fair Ladyvel elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscart, egy egyedi, 48 literes palackkal ünnepelték, az üveg nagyjából olyan magas volt, mint a színész.

Brad Pitték pezsgőjét nemcsak magán az Oscar-gálán, hanem a hivatalos afterpartyn, a Kormányzók Bálján, valamint a díjátadóhoz kapcsolódó Los Angeles-i, New York-i és londoni rendezvényeken is felszolgálják.

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Szórakozás

10 csodás európai úti cél, ha nem szereted a zsúfoltságot

Ezeken a helyeken legalább olyan jól érezheted magad, mint a slágercélpontokon, csak tömeg nélkül.

Kép
Szórakozás

Duplázd meg a túrázás élményét, keress geoládákat!

Ha szeretnéd valamivel megfűszerezni a túrázást, próbáld ki a modern kori kincsvadászatot!

Kép
Életmód

5 hatékony módszer a fogyást segítő életmód kialakítására

Szeretnél lefogyni, de nem tudod, hol kezdd? Számtalan módszer létezik, de a legfontosabb az életmódváltás.

Kép
Jármű

Limitált matchbox lett az elektromos G Merciből

A felhasznált fém csaknem teljes egészében újrahasznosított, de a műanyagok is a fenntarthatóságot hirdetik.

Kép
Stílus

Pisifoltos farmer 290 ezerért – ezt a divatot nem érthetjük

Jó esetben inkább elkerülni szeretnénk, hogy így nézzünk ki. Sok pénzért meg már menő?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!