Ez a férfi évi 700 milliót költ, hogy elkerülje az öregedést

Bryan Johnson
Forrás: Horacio Villalobos / Corbis / Getty Images

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Bryan Johnson egy különc techmilliárdos, aki a szokatlan módszerektől sem riad vissza, ha a fiatalságról van szó.

Ha az öregedésről van szó, mindenki másképp áll a kérdéshez. A férfiak nagy része aligha foglalkozik érdemben a dologgal, elfogadja és kész. Vannak aztán, akik plasztikai sebészre bízzák magukat, mások különféle krémekre, kozmetikumokra esküsznek. Persze ezek nem állítják meg magát a folyamatot, csak a látható jeleket enyhítik.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Itt például arról írtunk, Brad Pitt milyen termékeket használ a mindennapokban:

A techmilliárdos Bryan Johnson viszont nem fogadja el ennyire könnyen a sorsát, pénzt és energiát – de főleg pénzt – nem kímélve mindent megtesz annak érdekében, hogy fiatal maradjon. Évente kétmillió dollárt, mostani árfolyamon durván 700 millió forintot áldoz olyan kezelésekre, amelyektől azt várja, megakadályozzák az öregedést. Például egy szokatlan eljárással például a fia vérével frissíti fel a sajátját.

A folyamat állítólag úgy néz ki, hogy mind a 45 éves vállalkozótól, mind 17 éves, Talmage nevű fiától jelentősebb mennyiségű vért vesznek le. Ezt aztán alkotóelemeire bontják, az apa pedig végül a fiú plazmáját kapja vissza. Az ő plazmáját pedig saját, 70 éves édesapja, így lényegében bezárul a kör. Ezt állítólag hónapok óta ismételgeti, noha az első alkalommal egy meg nem nevezett donor vérét kapta.

Maga a vérplazma-terápia persze nem ismeretlen dolog, de az orvostudomány nem az örök fiatalság zálogaként, hanem betegségek kezelésére használja. Johnson módszeréről a Los Angeles-i City of Hope National Medical Center biokémikusa nyilatkozott a Bloombergnek. Charles Brenner szerint veszélyes lehet, ugyanis semmiféle bizonyíték nincs a működőképességéről, ő maga tehát nem tartja jó és okos ötletnek. Ezzel szemben Johnson saját orvosi stábja rámondta az áment, és rendszeres vizsgálatokon is átesik a férfi, aki a kutatási eredményeket nyilvánossá fogja tenni. Lényegében afféle emberkísérletet végez magán, de ami aggasztóbb és etikailag kifogásolhatóbb, hogy családtagjain is.

Természetesen nem ez az egyetlen eszköz, amivel az öregedés ellen harcol a milliárdos, akinek vagyonát úgy 400 millió dollárra, azaz 140 milliárd forintra becsülik. Táplálkozását, alvásritmusát és testedzését is ennek szellemében alakította ki szakemberek segítségével. Most már csak az a kérdés, hogy lesz-e eredménye mindennek.

Videók

Kép
Szórakozás

A repülőgép szárnya fejezte le a siklóruhás férfit

A pilótát emberöléssel vádolják, de ő határozottan tagadja, hogy hibázott volna.

Kép
Szórakozás

Rafael Nadal ügyesen kikerülte, hogy Djokovicot a valaha volt legjobb teniszezőnek nevezze

Úgy tudott pozitívan és elismerően nyilatkozni Djokovicról, hogy nem nevezte minden idők legjobbjának.

Kép
Jármű

Michelisz Norbi indul a rali Eb magyar futamán

Raliversenyzőként is kipróbálja magát Michelisz Norbert túraautó-világbajnok, természetesen egy Hyundaijal.

Kép
Stílus

Premier League focisták kötelező kellékét mutatta be az IWC

A Big Pilot két speciális kiadásával ünneplik a Mercedes-AMG-vel 20 éve tartó együttműködésüket.

Kép
Jármű

Nem elég egyedi a villany-Porschék műhangja

Visszadobták a Porsche szabadalmi kérelmét, amellyel az elektromos autók szintetikus motorhangját szerették volna levédetni.

Kép
Szórakozás

Izolálták az erszényesfarkas RNS-ét, és ebből baj is lehet

Genetikusoknak először sikerült dekódolniuk a réges-rég kihalt állatfaj RNS-ét. Közben egy másik tudóscsoport feltámasztaná.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!