Visszafogott fekete luxus Biden elnöki egykori Cadillacje

Biden Cadillac ATS-V-je
Forrás: Cars & Bids

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az amerikai elnök hivatalba lépése előtt hajtotta ezt a ATS-V-t, amely most eladó.

Joe Biden az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke, 2020-ban választották meg, és 2021-ben lépett hivatalba. Ezzel pedig ugyan a világ egyik vezető hatalmának első embere lett, de egy valamiről le kellett mondania: nem vezethet autót, legalábbis közúton. Ez a rendelkezés az USA minden elnökére igaz a megválasztásától kezdve egészen élete végéig, hiszen olyan védelmet élvez, amely részeként hivatásos sofőr furikázza. Pedig Biden egyébként szereti a jó kocsikat, még alelnökként egyszer Jay Lenót is elvitte méregzöld, 1967-es Mustangjával egy körre. Már ahhoz is a titkosszolgálat külön engedélyére volt szükség.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
A Cadillac belseje
forrás: Cars & Bids
Nagyon szép barna bőrbelső

Most Biden egy másik autója vár árverésre. Az a Cadillac, amelyet alelnöki megbízatása után, de még elnöksége előtt hajtott – az alelnökökre kevésbé szigorú tilalom vonatkozik, ők leköszönésük után csak fél évig nem autózhatnak sofőrként. Egy ATS-V-ről van szó, annak is csúcsmotoros változatáról, az ikerturbós V6-ról, 470 lóerővel és 603 newtonméteres nyomatékkal. Ezt az erőt nyolcfokozatú automata váltó juttatja el a hátsó tengelyre.

Az autót Biden egyedi rendelése alapján állították össze, bekerült a luxus és a biztonság csomag is. Barna bőr belsőjének részei az elektromosan állítható, fűtött első ülések, a sportpedálok, head-up display, navigációs rendszer és 110 voltos aljzat. Megkapta a Magnetic Ride Control adaptív futóművet, a Brembo-féknyergek vörös színe jó kontrasztot ad a fekete fényezéshez és a 18-as, bronzszínű CT4-V Blackwing felnikhez.

Motortér
forrás: Cars & Bids
A szénszálas motorborítás is extra

A Cadillac mindössze 15900 mérföldes (alig 26 ezer kilométeres) futásteljesítménnyel, szép állapotban várja új tulajdonosát. Megvan hozzá minden dokumentáció, és követhető a szerviztörténete is. Az árverés a napokban véget ér, e sorok írásakor 70 ezer dollár, átszámolva 25,3 millió forint a legmagasabb licit. További képeket a Cars & Bids oldalán lehet megnézni róla.

Nemrég Donald Trump exelnök autóját is árverezték. A Lamborghinit végül 1,1 millió dollárért adták el, de az egészen más liga, mint ez a Cadillac:

Olvasd el ezt is!

Videók

Kép
Szórakozás

10 párharc a fociban, ami túlmutat a puszta rivalizáláson

Már hetekkel a meccs előtt izzik a levegő a csapatok háza táján

Kép
Tech

7 retró platformjáték, amit imádtunk!

Egytől egyig zseniális alkotások, ezért még ma is érdemes őket elővenni, ha nosztalgiázni támad kedvünk.

Kép
Szórakozás

Emlékszel még Crazy Frogra? Ennyi pénzt termelt az idegesítő béka

A legtöbbünknek az a bizonyos Axel F-feldolgozás jut eszébe erről az animált figuráról, ami amúgy nem is béka. De mi az igazi sztorija?

Kép
Szórakozás

Sörkülönlegességgel ünneplik a legyőzhetetlen Arsenalt

A csapat veretlenül nyerte meg a 2003-2004-es Premier League-et, sőt 2003 májusa és 2004 októbere közt 49 meccset vívott meg vereség nélkül.

Kép
Életmód

Az ülő munka veszélyei: hogyan kerülhetjük el a hát- és gerincproblémákat

Egyre többen dolgoznak hosszú órákat a számítógép előtt ülve, és sajnos ez komoly hatással lehet a hát és gerinc egészségére.

Kép
Szórakozás

Ezek a filmes helyszínek turistacélpontnak is kiválók

Ráadásul nem is csak a rajongóknak mondanak valamit, hanem a hollywoodi szereptől elvonatkoztatva is gyönyörűek.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!