Sci-fi-sorozatra kapott milliókat, de kriptóba ölte a rendező

Netflix épülete
Forrás: Venti Views / Unsplash

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Carl Erik Rinsch jegyzi a 47 Ronin című fantasy-akciót. Ezúttal a Netflixtől kapott jól fizető munkát, de elszórta a pénzt.

Nem állítom, hogy Carl Erik Rinsch neve különösebben sokat mondana nekem, nem is tartozik a világ legismertebb és legfoglalkoztatottabb rendezői közé. Azért egy híres filmje van, a Keanu Reeves főszereplésével 2013-ban bemutatott 47 Ronin című fantasy-akciófilm. Néhány éve a Netflix felkérte egy sci-fi-sorozat elkészítésére, azóta viszont alighanem úgy gondolják, bár ne tették volna.

A rendező és a médiaszolgáltató 2018-ban egy 61,2 millió dolláros szerződést kötött, ennek értelmében Conquest (Hódítás) címmel készített volna egy szériát a filmes. 2020 tavaszáig 44,3 milliót ki is fizettek neki, ám ekkor Rinsch még több pénzt kért, arra hivatkozva, hogy máskülönben leállnak a munkálatok. A Netflix jóhiszeműen további 11 milliót fizetett a rendező produkciós cégének.

Ahelyett viszont, hogy ezeket a milliókat ténylegesen a forgatásra és egyéb munkálatokra fordította volna, mintegy 10,5 millióval tőzsdézett – derült ki a The Times írásából, amelyben különböző bírósági és válási iratokat szemléztek. Nagyjából 5,9 millió dollárt vesztett az üzletein. Szerencsésebb volt a kriptopiacon: Dogecoinba négymilliót fektetett, de abból közel 27 milliót hozott vissza. Biztos, ami biztos, 8,7 millió dollárt azért még eltapsolt menő autókra, többek közt egy Ferrarira és öt Rolls-Royce-ra, valamint dizájnertermékekre. Mindezek úgy derültek ki, hogy a felesége megbízott egy törvényszéki könyvvizsgálót a válófélben lévő férj pénzügyeinek vizsgálatára.

A Netflix természetesen egyetlen percnyi nyers- vagy vágott anyagot sem kapott a projektből. A The Timesnak nyilatkozó szóvivőjük szerint már le is tettek arról, hogy megvalósuljon a sorozat, biztosak benne, hogy Rinsch nem fogja befejezni a munkát. Ebből azért egyértelműnek tűnik, ki károsított meg kit, mégis érdekes ügy kerekedett belőle: állítólag éppen a rendező követel 14 millió dolláros kártérítést szerződésszegés miatt a streamingszolgáltatótól.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Életmód

Írd le, mi bánt, és dobd a kukába – ez tényleg működik?

Egy friss japán kutatás azt mutatja, a papír fizikai mivolta tényleg segíthet az elengedésben.

Kép
Szórakozás

Ryan Goslingot lányai kérték: ezt a jelenetet ne csinálja meg

Legújabb filmje, A kaszkadőr című akcióvígjáték témájánál fogva is tele van látványos mutatványokkal.

Kép
Életmód

A kullancscsípés veszélyei és megelőzése – minden, amit tudni kell

Azzal talán mindenki tisztában van, hogy a kullancscsípés veszélyes lehet. De mit jelent ez pontosan, és hogyan lehet védekezni?

Kép
Szórakozás

8 film, amiben az intim jeleneteket nem csak eljátszották, tényleg valósak voltak

Robert Pattinson egyik filmjében nem színlelte az intim jelenetet, egy interjúban elárulta, hogy valójában is megtörtént! Ezekben a filmekben a színészek tényleg szeretkeztek...

Kép
Jármű

7 dolog, amit érdemes megnézetni tavasszal az autódon

Az alapvető karbantartásokon kívül ilyenkor érdemes a klímát is ellenőriztetni, hogy a nagy melegben már minden rendben legyen. De van itt más is.

Kép
Életmód

Súlyos gondokat is jelezhet az éjszakai izzadás

De nem kell azonnal megijedni, lehet, hogy csak a szokásainkon kell finomhangolni.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!