Elegancia és tartósság: a sokoldalú férfi kabátok a tavaszi szezonban

Elegancia és tartósság: a sokoldalú férfi kabátok a tavaszi szezonban
Forrás: Pexels

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Promóció

Laptop táska – hogyan tedd praktikus és stílusos kiegészítővé?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Különböző típusú férfi kabátok és dzsekik széles választékban elérhetőek a hazai internetes áruházaknak köszönhetően, ahol minden egyes fazon és stílus különlegességeket rejt magában. Alábbi bejegyzésünkben azonban a leggyakoribb és legnépszerűbb típusokra összpontosítunk.

A férfi kabátok királya a „bomber-dzseki”

Az egyik ikonikus példa a bomber stílusú férfi dzseki, amely eredetileg a katonai ruházatból került be az utcai divatba, és azóta is meghatározó darabként szerepel a férfi öltözködés palettáján. Érdemes elidőzni a férfi kabátok történeténél, amely szorosan kapcsolódik a katonai egyenruhák és a mindennapi viselet evolúciójához. A ruhatári darabok legtöbbje eredetileg a katonai világból származik, és idővel vált a férfiak, majd később a nők ruhatárában megszokottá.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A technológiai fejlődés gyakran a fegyverzet fejlesztésével párosul, amihez a katonák ruházatának kényelmesebbé és praktikusabbá tétele is hozzátartozik. Az első világháború óta például a rejtőzködést segítő és kényelmes egyenruhák és kabátok korszakát éljük. A korábbi időkben az egyenruhák inkább feltűnést és félelmet keltettek, míg az idők folyamán a harcmodor és a technológia változásával a kabátok és egyenruhák jellege is átalakult.

Az egyenruhák egyszerűsödtek és lazábbá váltak, ezáltal megteremtve a férfi dzsekik ősét. A pilótakabát, melynek vastag gallérja és meleg bélésének köszönhetően ma is divatos és népszerű, már a második világháborúban megjelent, ahol a pilótáknak szükségük volt a meleg és könnyű férfi kabátokra a repülőgépeken. Az ötvenes években pedig a sugárhajtású gépek pilótái számára tervezték az első modern bomberdzsekit, melynek könnyűsége és melegsége a gépek szűkebb fülkéiben nyújtott kényelmet.

Kép
forrás: Pexels

Fontos a férfi kabátok anyaga

A bomberdzseki mellett a parka és a steppelt kabát is népszerűvé vált férfi viseletként. Utóbbi eredetileg az eszkimók hosszú bundáiból ered, melyet a második világháborúban teszteltek és alkalmaztak a katonák között. A steppelt fazonú ruhadarabot pedig az amerikai Eddie Bauer fejlesztette ki a melegebb téli férfi kabátok hiányában.

A legjobb férfi kabátok gyakran kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyek tökéletes kombinációt nyújtanak stílusban és funkcionalitásban. A legnépszerűbbek közé tartozik a magas minőségű gyapjú, amely kiváló hőtartó képességgel rendelkezik és elegáns megjelenést biztosít. Emellett a könnyű és strapabíró pamut is gyakran alkalmazott anyag, ideális választás tavaszi és őszi férfi kabátokhoz. A bőrkabátok időtálló eleganciát sugároznak, és rendkívül tartósak lehetnek, ha minőségi bőrből készülnek. A technikai összetevők, mint például a GORE-TEX vagy a nylon, ideálisak lehetnek eső- és szélsőséges időjárási körülmények között, mivel vízállóak és szélállóak. Végül, a kevert szálak és speciális anyagok, mint például a kasmír vagy a műszálas összetevők, gyakran kombinálódnak más elemekkel a férfi kabátok különleges tulajdonságainak fokozása érdekében, például a puhaság, rugalmasság vagy hőtartás terén. A legfontosabb az, hogy olyan kabátot válasszunk, amely az egyéni preferenciáinknak és az adott évszaknak megfelelően kényelmes és esztétikus.

Választási szempontok

Amikor a férfi kabátok és dzsekik között keresgélünk, jelentős, hogy stílusában illeszkedjen a többi ruhadarabunkhoz. Legyen szó téli kabátról, tavaszi dzsekiről vagy átmeneti kabátról, mindig ügyeljünk arra, hogy az összeállítás harmonikus legyen.

Ideális esetben három különböző felsőruházatot tartunk a ruhatárunkban: egy hétköznapi, alkalmi és egy elegáns verziót, amelyek közül választhatunk az adott esemény vagy alkalomhoz. Először is, gondoljuk át, milyen céllal szeretnénk viselni a kabátot: hétköznapi vagy alkalmi viselethez? Másodszor, válasszunk olyan fazonú kabátot, amely a testalkatunkhoz illik és kényelmes viseletet biztosít. Továbbá vegyük figyelembe az anyag minőségét és az időjárási körülményeket is.

Ne feledjük, hogy a kabát a ruhatárunk egyik kiemelkedő része, így érdemes azt a darabot választani a férfi kabátok közül, amelyik hosszú távon is divatos és praktikus marad.

Videók

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Promóció

Laptop táska – hogyan tedd praktikus és stílusos kiegészítővé?

Kép
Szórakozás

Ezek a filmek kaszálták a legnagyobbat minimális büdzséből

Ha kevés a pénz, kreatívnak kell lenni a siker érdekében.

Kép
Szórakozás

Mutatjuk az amerikai izomautókat, amiket Hollywood miatt szerettünk meg

A benzinfaló szörnyetegek közül néhány kimondottan kedveltek a rendezők.

Kép
Jármű

Megújult a Porsche 911, először készült belőle hibrid is

Kevés jellegzetesebb formájú autót ismerünk, a modellfrissítés elsősorban műszaki szempontból hozott sok újdonságot.

Kép
Szórakozás

A világ legcudarabb motorversenyéről forgat Brad Pitt

Úgy tűnik, nem elég neki a Formula–1, a Man TT-t is megfilmesítené. Ebben Channing Tatum lesz a társa.

Kép
Szórakozás

Cseh milliárdos veszi meg a brit királyi postát

Az intézmény közel négyszáz éves története során először kerül külföldi kézbe.

Kép
Szórakozás

10 zseniális karakter a Marvel-univerzumban, akit méltatlanul elvesztegettek

Jöjjenek a Marvel-univerzum tömeggyártásának legnagyobb károsultjai, avagy karakterek, akiket elvesztegettek!

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!