Elegancia és tartósság: a sokoldalú férfi kabátok a tavaszi szezonban

Elegancia és tartósság: a sokoldalú férfi kabátok a tavaszi szezonban
Forrás: Pexels

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Különböző típusú férfi kabátok és dzsekik széles választékban elérhetőek a hazai internetes áruházaknak köszönhetően, ahol minden egyes fazon és stílus különlegességeket rejt magában. Alábbi bejegyzésünkben azonban a leggyakoribb és legnépszerűbb típusokra összpontosítunk.

A férfi kabátok királya a „bomber-dzseki”

Az egyik ikonikus példa a bomber stílusú férfi dzseki, amely eredetileg a katonai ruházatból került be az utcai divatba, és azóta is meghatározó darabként szerepel a férfi öltözködés palettáján. Érdemes elidőzni a férfi kabátok történeténél, amely szorosan kapcsolódik a katonai egyenruhák és a mindennapi viselet evolúciójához. A ruhatári darabok legtöbbje eredetileg a katonai világból származik, és idővel vált a férfiak, majd később a nők ruhatárában megszokottá.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A technológiai fejlődés gyakran a fegyverzet fejlesztésével párosul, amihez a katonák ruházatának kényelmesebbé és praktikusabbá tétele is hozzátartozik. Az első világháború óta például a rejtőzködést segítő és kényelmes egyenruhák és kabátok korszakát éljük. A korábbi időkben az egyenruhák inkább feltűnést és félelmet keltettek, míg az idők folyamán a harcmodor és a technológia változásával a kabátok és egyenruhák jellege is átalakult.

Az egyenruhák egyszerűsödtek és lazábbá váltak, ezáltal megteremtve a férfi dzsekik ősét. A pilótakabát, melynek vastag gallérja és meleg bélésének köszönhetően ma is divatos és népszerű, már a második világháborúban megjelent, ahol a pilótáknak szükségük volt a meleg és könnyű férfi kabátokra a repülőgépeken. Az ötvenes években pedig a sugárhajtású gépek pilótái számára tervezték az első modern bomberdzsekit, melynek könnyűsége és melegsége a gépek szűkebb fülkéiben nyújtott kényelmet.

Kép
forrás: Pexels

Fontos a férfi kabátok anyaga

A bomberdzseki mellett a parka és a steppelt kabát is népszerűvé vált férfi viseletként. Utóbbi eredetileg az eszkimók hosszú bundáiból ered, melyet a második világháborúban teszteltek és alkalmaztak a katonák között. A steppelt fazonú ruhadarabot pedig az amerikai Eddie Bauer fejlesztette ki a melegebb téli férfi kabátok hiányában.

A legjobb férfi kabátok gyakran kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyek tökéletes kombinációt nyújtanak stílusban és funkcionalitásban. A legnépszerűbbek közé tartozik a magas minőségű gyapjú, amely kiváló hőtartó képességgel rendelkezik és elegáns megjelenést biztosít. Emellett a könnyű és strapabíró pamut is gyakran alkalmazott anyag, ideális választás tavaszi és őszi férfi kabátokhoz. A bőrkabátok időtálló eleganciát sugároznak, és rendkívül tartósak lehetnek, ha minőségi bőrből készülnek. A technikai összetevők, mint például a GORE-TEX vagy a nylon, ideálisak lehetnek eső- és szélsőséges időjárási körülmények között, mivel vízállóak és szélállóak. Végül, a kevert szálak és speciális anyagok, mint például a kasmír vagy a műszálas összetevők, gyakran kombinálódnak más elemekkel a férfi kabátok különleges tulajdonságainak fokozása érdekében, például a puhaság, rugalmasság vagy hőtartás terén. A legfontosabb az, hogy olyan kabátot válasszunk, amely az egyéni preferenciáinknak és az adott évszaknak megfelelően kényelmes és esztétikus.

Választási szempontok

Amikor a férfi kabátok és dzsekik között keresgélünk, jelentős, hogy stílusában illeszkedjen a többi ruhadarabunkhoz. Legyen szó téli kabátról, tavaszi dzsekiről vagy átmeneti kabátról, mindig ügyeljünk arra, hogy az összeállítás harmonikus legyen.

Ideális esetben három különböző felsőruházatot tartunk a ruhatárunkban: egy hétköznapi, alkalmi és egy elegáns verziót, amelyek közül választhatunk az adott esemény vagy alkalomhoz. Először is, gondoljuk át, milyen céllal szeretnénk viselni a kabátot: hétköznapi vagy alkalmi viselethez? Másodszor, válasszunk olyan fazonú kabátot, amely a testalkatunkhoz illik és kényelmes viseletet biztosít. Továbbá vegyük figyelembe az anyag minőségét és az időjárási körülményeket is.

Ne feledjük, hogy a kabát a ruhatárunk egyik kiemelkedő része, így érdemes azt a darabot választani a férfi kabátok közül, amelyik hosszú távon is divatos és praktikus marad.

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Szórakozás

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.

Kép
Tech

Mesterséges intelligenciával keverte rasszista botrányba az igazgatót egy amerikai tesitanár

A meghamisított felvétel több árulkodó jelet is tartalmazott, így a rendőrök elfogták és letartóztatták a férfit.

Kép
Életmód

Minden ötödik gyereket érinthet az online bántalmazás

Még mindig keveset tudnak a magyarok az internetes tér veszélyeiről egy országos felmérés szerint.

Kép
Szórakozás

Tyson a szexszel és a fűvel is felhagyott a meccse kedvéért

Most mondja valaki, hogy nem veszi komolyan a Jake Paul elleni mérkőzést.

Kép
Életmód

D-vitamin-túladagolás: hogyan befolyásolja a férfiak egészségét?

Sokat hallunk a D-vitamin jótékony hatásairól, de kevesebbet tudunk arról, hogy a túlzott bevitel nemcsak előnyös lehet.

Kép
Szórakozás

Megrázó vallomás: pocsék gyerekkora miatt gyúrta ki magát Terry Crews

Az egykori NFL-sztárt, egyben népszerű színészt édesapja motiválta arra, hogy erősítsen – de nem éppen pozitív értelemben.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!