1161 órát röpködtek össze Elon Musk magángépei

Elon Musk
Forrás: Britta Pedersen-Pool / Getty Images

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Tesla- és X-vezérnek két Gulfstream magánrepülőgépe van, ezek összesen 441 utat tettek meg 2023-ban. Legalábbis december közepéig.

A 2023-as év utolsó hetére a világ leggazdagabb embereként fordult rá Elon Musk. A Tesla, az X, a Boring Company és egyéb cégek vezetőjének 231 milliárd dolláros vagyona van a Bloomberg Billionaires Index szerint, ebből pedig ügyes logikával ki lehet következtetni, hogy nem tömegközlekedéssel zötykölődik tárgyalásról tárgyalásra. Üzleti érdekeltségei megkövetelik, hogy sokat utazzon és sűrű menetrendet tartson. Magánrepülőgépei ennek jegyében 441 utat tettek meg és 1161 órát (az úgy 48 teljes nap) töltöttek a levegőben 2023-ban. De ezek az adatok csak december közepéig szólnak, vagyis az év végi ünnepek alatt lebonyolított kiruccanások még nincsenek benne.

Az utazási adatokat a JetSpy összegezte, és kiderül a kimutatásból, hogy mintegy 100 millió dollár a gépek összértéke. Musknak saját használatban van egy Gulfstream G650ER-je és egy G550-je, utóbbi típusból pedig használnak egyet a SpaceX munkatársainak utaztatására is. Azonban a fenti adatokba ezt a harmadikat nem számolták bele, mivel cégnéven van, pedig 630 órával és 246 úttal még meg tudta volna dobni a végeredményt.

Azt persze nem lehet megmondani, hogy maga Musk összesen mennyi időt töltött repüléssel, hány alkalommal volt ő is a fedélzeten. Mindenesetre a két gépe átlagosan két és fél órás etapokat repült, ami kábé megegyezik a Kalifornia és a SpaceX texasi központja közötti távolsággal. A G550-est többet foglalkoztatták, annak 275 felszállás jutott, a G650ER-nek 166. A leggyakoribb célpontok: Austin, Oakland, San José, Los Angeles és Hawthorne. De persze külföldre is többször látogatott.

Ami a környezetterhelést illeti: a Teslával villanyautókban utazó milliárdos a becslések szerint 1,1 milliárd forint értékben durván kétmillió liternyi üzemanyagot égetett, így 5159 tonna szén-dioxidot pöfékelt el a magángépekkel. Egy átlagos amerikai éves karbonlábnyoma 16 tonna, világviszonylatban ez a szám négy tonna, szóval ezek elég rideg számok.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Úgy tűnik, tényleg a gazdagok rombolják jobban a bolygót:

Videók

Kép
Szórakozás

Leonardo DiCapriónak is vannak kedvenc filmjei, nem is akármilyenek!

Az Oscar-díjas színésznek érdemes lehet adni a szavára.

Kép
Jármű

Negyven éve nem mozdult, most feltámadhat ez a garázslelet Mustang

Ha van amerikai autó, amelyre nagyon lehet vágyni, akkor a Mustang biztosan egy ezek közül. Talán még ilyen állapotban is.

Kép
Szórakozás

Daniel Radcliffe elmondta, melyik Harry Potter karaktert játszaná el

A hét filmben ő alakította a címszereplőt, de ha most kellene választania, van két szereplő, akinek a bőrébe szívesen bújna.

Kép
Életmód

Alabamában már börtön jár a laboratóriumi húsokért

Mind a gyártásuk, mind a forgalmazásuk törvénybe ütközik, elég komolyan büntetik.

Kép
Szórakozás

Amit szinte senki sem szúrt ki! 9 ikonikus filmjelenet, amit egész egyszerűen egy másik filmből másoltak

Nem is gondolnánk, hogy a filmgyártás történetében számos olyan jelenet van, amit már több alkotásban is láttunk!

Kép
Szórakozás

Marco Rossi kihirdette: itt a keret az Európa-bajnokságra

Nagy meglepetések nincsenek, de két kérdőjel azért még akad a magyar csapat Eb-keretében.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!