Újra Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Elon Musk Heidi Klum halloween-partiján
Forrás: Taylor Hill / Getty Images

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Tavaly a Louis Vuitton vezérigazgatója, Bernard Arnault lenyomta, most visszaelőzött a Tesla atyja.

Hatalmasat gyarapodott Elon Musk vagyona: a Tesla első embere csak január óta 57,8 milliárd dollárt kaszált, ezzel teljes vagyona 195 milliárd dollár a Bloomberg Billionaires Index szerint. Ez átszámolva 67 ezer milliárd forintot jelent, plusz egy kis aprót – de még ebből az apróból (kb. 260 milliárd Ft) is vígan elélnének az unokáink is. Musk jövedelmének jelentős része a Teslából származik, és mivel a vállalat részvényei jól teljesítenek, a bevételük is nagyot nőtt az elmúlt egy évben, így a vezérigazgatónak is csurrant-csöppent egy kicsi.

A techmilliárdos rendszerint az élmezőnyben szerepel ezen a toplistán, de tavaly nem ő volt az első. Akkor az LVMH Moët Hennessy társalapítója, elnök-vezérigazgatója, Bernard Arnault állt a lista tetején. Ahogyan a névből arra már lehet is következtetni, ez a vállalat tömöríti a Louis Vuittont, a világ egyik legismertebb és legnagyobb pezsgőgyártóját, a Moët & Chandont, valamint a konyakjáról híres Hennessyt. A francia Arnault most 187 milliárddal a második, egyúttal az egyetlen európai a rangsorban.

Utánuk sorban jönnek a technológiai cégek révén meggazdagodott milliárdosok: Jeff Bezos 146 milliárd dollárral, Bill Gates 126 milliárddal, majd Larry Ellison és Steve Ballmer. Őket a szerteágazó üzleti érdekeltségekkel rendelkező, egyebek mellett az American Expressben, a Bank of Americában, a Coca-Colában vagy az Apple-ben is részesedést birtokló Warren Buffett követi. A top tízbe még Larry Page, Sergey Brin, valamint a Facebook-alapító Mark Zuckerberg fért be, de utóbbi már egy hajszállal 100 milliárd dollár alatti vagyonnal.

Csak az érdekesség kedvéért: a Bloomberg listája 500 nevet tartalmaz, az utolsó a dél-koreai Seo Jung-Jiné, aki a gyógyszeriparnak köszönheti vagyonát. Az egykor az Egisszel is partneri viszonyt ápoló Celltrion Holdings alapítója volt, azonban már eladta részesedését és visszavonult. Azért így is van még 5,03 milliárd dollárja, ami úgy 1700 milliárd forint. És ez még most is emelkedik.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Életmód

Chris Hemsworth mutatja: kőkemény edzéssel készül a Thor-test

Ahhoz, hogy skandináv viharistennek nézz ki, elég komoly munkát kell elvégezni.

Kép
Szórakozás

Borzongató a története: a rejtélyes Alaszka-háromszög

A Bermuda-háromszög bolygónk egyik legmisztikusabb területe, azonban akad egy ennél sokkal veszélyesebb vidék, az Alaszka-háromszög.

Kép
Szórakozás

Nem volt elég olasz – ezért bukott egy fontos filmet Stallone

A szerep csak egészen apró lett volna, a film viszont nagyszerű. Sylvester Stallone elmondta, miért nem került be.

Kép
Szórakozás

Vadiúj Lego-szettek jönnek a Star Wars-napra

A rajongók számára igazán jeles nap május negyedike, ezekkel a készletekkel lehet megünnepelni.

Kép
Stílus

Anyák és apák napjára is készült egy különleges Swatch

Természetesen mindkettőt az odaillő Simpson karakterrel díszítették.

Kép
Szórakozás

Film vs. valóság: a Kapj el, ha tudsz igaz története

A Frank Abignale életrajzi könyvét feldolgozó film egy magával ragadó, sodró lendületű alkotás, nagyszerű alakításokkal, azonban a valóságban a történet korántsem volt olyan színes és izgalmas, mint ahogy a vásznon bemutatták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!