Már biztos: elhalasztják az Emmy-gálát

Emmy szobor
Forrás: Michael Buckner / Penske Media / Getty Images

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

A 2001-es terrortámadás óta nem történt ilyen, ezúttal a forgatókönyvírók és színészek sztrájkja miatt tolják el a díjkiosztót.

Biztossá vált, amit eddig csak sejteni lehetett: elhalasztják a jubileumi, 75. Primetime Emmy-díjátadót. A tavaly június eleje és idén május vége közötti időszak legjobbjait elismerő gála eredeti időpontja szeptember 18. lett volna, július közepén pedig már a jelölteket is kihirdették. Azonban a Variety megtudta, hogy a szervezők már hivatalosan is elkezdték értesíteni az érintetteket a változásokról.

Nem mondhatjuk váratlannak a lépést, ugyanis Hollywood leállása, a forgatókönyvírók és a színészek folyamatban lévő munkabeszüntetése és tiltakozása miatt igen valószínűtlennek tűnt, hogy a tervezett dátumot tartani fogják. A Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája, valamint a közvetítési jogokkal rendelkező Fox televíziótársaság azonban eddig nem vette ki a programból az Emmy-gálát. Igaz, a közvélekedés szerint már csak helykitöltőként szerepelt a műsorrendben.

A díj 1949 óta íródó történetében ez mindössze a második alkalom, hogy kénytelenek elhalasztani a díjkiosztót. Először a 2001. szeptember 11-i terrortámadás miatt tették ezt meg, mivel az ünnepséget eredetileg csak pár nappal később, 16-án rendezték volna. Előbb október hetedikére módosult a dátum, ám aznap tört ki az afganisztáni háború, így végül november 4-én adták át az elismeréseket. A 2023-as Emmy új időpontjáról még nem lehet tudni konkrétumokat, ám nem kizárt, hogy csak januárban tartják meg a gálát.

A legtöbb jelölést egyébként idén az Utódlás (Succession) kapta, összesen 27 kategóriában van esélye az elsőségre, míg a The Last of Us 24, A Fehér Lótusz pedig 23 díjért száll versenybe – mindhárom a HBO gyártása. Húsz fölé ezeken kívül az Apple TV+ produkciója, a Ted Lasso jutott. Ha csak az olyan főbb kategóriákat tekintjük, mint a színészi munka, a rendezés vagy a forgatókönyv (persze lehetne még sorolni), ott szintén az Utódlás vezet 14 jelöléssel, 12-t kapott A Fehér Lótusz, 9-et a netflixes A balhé. A nagy hálózatok közül a HBO-nak 40, a Netflixnek 25, az Apple TV+-nak 17 jelölése van.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

A Mikulás meghozta az új Suzuki Swiftet!

A magyar piac egyik kedvenc kisautója immár a hetedik generációval folytatja.

Kép
Jármű

A legmegbízhatatlanabb autók toplistája

Az autó az ingatlan után sokaknak a második legnagyobb értéke, ezért is nagyon bosszantó, ha mindig baj van vele.

Kép
Jármű

Erre a ralis filmre vágytunk, csak nem tudtunk róla

A Race for Glory: Audi vs. Lancia zseniálisnak ígérkezik, a legendás B csoport dicsőségét és megpróbáltatásait idézi fel.

Kép
Szórakozás

150 év után először kelt ki vadon élő kivi Új-Zéland fővárosában

A behurcolt ragadozók miatt a vadon élő kiviket a kihalás fenyegeti.

Kép
Stílus

Miért vadult meg a világ másodjára is egy műanyag tokos órától?

A Moonswatch sikerét ugyan nem sikerült megismételni, de a Swatch második, Blancpainnal közös kollaborációja is nagyot szólt.

Kép
Stílus

A sztárok egyik klasszikus kedvencét most szuperkedvezményesen vásárolhatod meg

A vörös szőnyeges események egyik főszereplőjéből a te gardróbodban sem árthat egy darab.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!