Már biztos: elhalasztják az Emmy-gálát

Emmy szobor
Forrás: Michael Buckner / Penske Media / Getty Images

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A 2001-es terrortámadás óta nem történt ilyen, ezúttal a forgatókönyvírók és színészek sztrájkja miatt tolják el a díjkiosztót.

Biztossá vált, amit eddig csak sejteni lehetett: elhalasztják a jubileumi, 75. Primetime Emmy-díjátadót. A tavaly június eleje és idén május vége közötti időszak legjobbjait elismerő gála eredeti időpontja szeptember 18. lett volna, július közepén pedig már a jelölteket is kihirdették. Azonban a Variety megtudta, hogy a szervezők már hivatalosan is elkezdték értesíteni az érintetteket a változásokról.

Nem mondhatjuk váratlannak a lépést, ugyanis Hollywood leállása, a forgatókönyvírók és a színészek folyamatban lévő munkabeszüntetése és tiltakozása miatt igen valószínűtlennek tűnt, hogy a tervezett dátumot tartani fogják. A Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája, valamint a közvetítési jogokkal rendelkező Fox televíziótársaság azonban eddig nem vette ki a programból az Emmy-gálát. Igaz, a közvélekedés szerint már csak helykitöltőként szerepelt a műsorrendben.

A díj 1949 óta íródó történetében ez mindössze a második alkalom, hogy kénytelenek elhalasztani a díjkiosztót. Először a 2001. szeptember 11-i terrortámadás miatt tették ezt meg, mivel az ünnepséget eredetileg csak pár nappal később, 16-án rendezték volna. Előbb október hetedikére módosult a dátum, ám aznap tört ki az afganisztáni háború, így végül november 4-én adták át az elismeréseket. A 2023-as Emmy új időpontjáról még nem lehet tudni konkrétumokat, ám nem kizárt, hogy csak januárban tartják meg a gálát.

A legtöbb jelölést egyébként idén az Utódlás (Succession) kapta, összesen 27 kategóriában van esélye az elsőségre, míg a The Last of Us 24, A Fehér Lótusz pedig 23 díjért száll versenybe – mindhárom a HBO gyártása. Húsz fölé ezeken kívül az Apple TV+ produkciója, a Ted Lasso jutott. Ha csak az olyan főbb kategóriákat tekintjük, mint a színészi munka, a rendezés vagy a forgatókönyv (persze lehetne még sorolni), ott szintén az Utódlás vezet 14 jelöléssel, 12-t kapott A Fehér Lótusz, 9-et a netflixes A balhé. A nagy hálózatok közül a HBO-nak 40, a Netflixnek 25, az Apple TV+-nak 17 jelölése van.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Jármű

Bruce Wayne ihlette ezeket az elektromos Pininfarinákat

Batman civilben egy dúsgazdag playboy, igaz, a filmekben általában nem ilyen autókat hajt.

Kép
Életmód

Írd le, mi bánt, és dobd a kukába – ez tényleg működik?

Egy friss japán kutatás azt mutatja, a papír fizikai mivolta tényleg segíthet az elengedésben.

Kép
Szórakozás

Ryan Goslingot lányai kérték: ezt a jelenetet ne csinálja meg

Legújabb filmje, A kaszkadőr című akcióvígjáték témájánál fogva is tele van látványos mutatványokkal.

Kép
Életmód

A kullancscsípés veszélyei és megelőzése – minden, amit tudni kell

Azzal talán mindenki tisztában van, hogy a kullancscsípés veszélyes lehet. De mit jelent ez pontosan, és hogyan lehet védekezni?

Kép
Szórakozás

8 film, amiben az intim jeleneteket nem csak eljátszották, tényleg valósak voltak

Robert Pattinson egyik filmjében nem színlelte az intim jelenetet, egy interjúban elárulta, hogy valójában is megtörtént! Ezekben a filmekben a színészek tényleg szeretkeztek...

Kép
Jármű

7 dolog, amit érdemes megnézetni tavasszal az autódon

Az alapvető karbantartásokon kívül ilyenkor érdemes a klímát is ellenőriztetni, hogy a nagy melegben már minden rendben legyen. De van itt más is.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!