Már biztos: elhalasztják az Emmy-gálát

Emmy szobor
Forrás: Michael Buckner / Penske Media / Getty Images

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A 2001-es terrortámadás óta nem történt ilyen, ezúttal a forgatókönyvírók és színészek sztrájkja miatt tolják el a díjkiosztót.

Biztossá vált, amit eddig csak sejteni lehetett: elhalasztják a jubileumi, 75. Primetime Emmy-díjátadót. A tavaly június eleje és idén május vége közötti időszak legjobbjait elismerő gála eredeti időpontja szeptember 18. lett volna, július közepén pedig már a jelölteket is kihirdették. Azonban a Variety megtudta, hogy a szervezők már hivatalosan is elkezdték értesíteni az érintetteket a változásokról.

Nem mondhatjuk váratlannak a lépést, ugyanis Hollywood leállása, a forgatókönyvírók és a színészek folyamatban lévő munkabeszüntetése és tiltakozása miatt igen valószínűtlennek tűnt, hogy a tervezett dátumot tartani fogják. A Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája, valamint a közvetítési jogokkal rendelkező Fox televíziótársaság azonban eddig nem vette ki a programból az Emmy-gálát. Igaz, a közvélekedés szerint már csak helykitöltőként szerepelt a műsorrendben.

A díj 1949 óta íródó történetében ez mindössze a második alkalom, hogy kénytelenek elhalasztani a díjkiosztót. Először a 2001. szeptember 11-i terrortámadás miatt tették ezt meg, mivel az ünnepséget eredetileg csak pár nappal később, 16-án rendezték volna. Előbb október hetedikére módosult a dátum, ám aznap tört ki az afganisztáni háború, így végül november 4-én adták át az elismeréseket. A 2023-as Emmy új időpontjáról még nem lehet tudni konkrétumokat, ám nem kizárt, hogy csak januárban tartják meg a gálát.

A legtöbb jelölést egyébként idén az Utódlás (Succession) kapta, összesen 27 kategóriában van esélye az elsőségre, míg a The Last of Us 24, A Fehér Lótusz pedig 23 díjért száll versenybe – mindhárom a HBO gyártása. Húsz fölé ezeken kívül az Apple TV+ produkciója, a Ted Lasso jutott. Ha csak az olyan főbb kategóriákat tekintjük, mint a színészi munka, a rendezés vagy a forgatókönyv (persze lehetne még sorolni), ott szintén az Utódlás vezet 14 jelöléssel, 12-t kapott A Fehér Lótusz, 9-et a netflixes A balhé. A nagy hálózatok közül a HBO-nak 40, a Netflixnek 25, az Apple TV+-nak 17 jelölése van.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Stílus

Shoppingszemle: 10 szuper nyári ing 10 ezer forint alatt

Ezek között az ingek között könnyen lehet, hogy találsz majd olyan darabokat, amiket viszonylag gyorsan el is tudsz helyezni a mindennapjaidban.

Kép
Szórakozás

10 borzongató horrorjáték, ami leginkább a frászt hozta ránk

Sokan még feltelepíteni sem merték őket!

Kép
Szórakozás

Godzilla Minus One - Egy film, nemcsak szörnyrajongóknak

A laikus közönség és a kritikusok is elismerően beszélnek a moziról.

Kép
Stílus

Ennél egyszerűbben márpedig nem lehet nyakkendőt kötni

Ha egyszer megkötötted, azóta is arra vigyázol, nehogy kibontódjon, akkor ez a videó neked is szól.

Kép
Jármű

Ez nem SUV: terepjáró

A G Merci már elesett, de mi a helyzet a Land Rover Defenderrel? Vajon meg tudott maradni igazi terepjárónak?

Kép
Szórakozás

Toplista: Minden idők legjobb sorozatgyilkosos filmjei - több százezer szavazat alapján!

A krimi és a thriller a legnépszerűbb filmes műfajok a világon. De vajon melyek minden idők legjobb sorozatgyilkosos filmjei?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!