Éric Cantona énekes lett, pénteken jön az első kislemeze

Éric Cantona
Forrás: Matt Cardy / Getty Images

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A korábbi kőkemény futballista ráadásul olyan lágy dallamokkal mutatkozik be, amire aligha számított tőle bárki is.

A nyolcvanas-kilencvenes évek emblematikus labdarúgója Éric Cantona. A francia zseni elsősorban támadóként és középpályásként tündökölt, 1983-ban kapta első profi szerződését az Auxerre-től, majd hazáját elhagyva 1992-ben igazolt Angliába, ahol a Leeds Unitedet erősítette, majd a Manchester Unitednél teljesedett ki. Itt kapta a King Eric becenevet is. Amellett, hogy technikás és fizikálisan is kiemelkedő játékos volt, nem róla mintázták a nyugalom és a visszafogottság szobrát, sokszor volt kőkemény, olykor agresszív és indulatos. Szerény(telen)ségét jól jellemzi, hogy amikor megkérdezték tőle, vajon Zinédine Zidane vagy Michel Platini minden idők legjobb francia focistája, ő saját magát választotta.

Visszavonulása után több filmben is feltűnt, most viszont énekesnek állt, ráadásul aki őt valaha is látta játszani, igencsak meglepődhet, milyen érzelmes és lassú dalokat ad elő. Ráadásul saját szerzeményeket, azaz nem az igazán kézenfekvőnek tűnő Kung Fu Fighting (Carl Douglas) feldolgozással rukkolt elő – emlékezetes volt ugye, amikor még játékosként lerúgott egy szurkolót:

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Első saját száma májusban jelent meg The Friends We Lost (Barátok, akiket elvesztettünk) címmel. Akkor a The Guardiannek arról beszélt, hogy gyerekkora óta foglalkoztatta a zene. Édesapja hatására Puccinit és Verdit hallgatott, később a Sex Pistols, a The Clash, az AC/DC és a Led Zeppelin mozgatta meg, de igazán Jim Morrison és a Doors varázsolta el szövegeivel és energiájával, amikor 17 éves volt. Mindig is remélte, hogy eljön az a pillanat, hogy saját zenével jelentkezhet, a Covid miatti lezárások idején pedig gitározni tanult, hogy a hangszer segítsen neki a dalok megírásában.

Íme, az első Cantona-dal:

Az utóbbi időben Leonard Cohen, Nick Cave és Daniel Johnston munkásságából merített inspirációt, de nem akart senkire sem hasonlítani. Eleve nem bírja, ha valaki kényszeresen mást akar utánozni, így ő is a saját hangját, előadói stílusát igyekezett megtalálni. Ezen a héten pénteken végre első kislemeze is megjelenik, az I’ll Make My Own Heaven (Megcsinálom a saját mennyországom) című EP-n négy számot hallhatunk, és várhatóan minden jelentősebb zenemegosztó platformon elérhetjük.

Egy kis dalrészlettel jelentette be az Instán:

Az első dal az albumon a már említett The Friends We Lost lesz, a második a Tu Me Diras, amelyből a fenti részlet származik. A harmadik a címadó I’ll Make My Own Heaven, míg az utolsó a Je Veux. Azaz angolul és franciául egyaránt alkot Cantona. Október végén rövid, háromállomásos turnéra is indul az EP-vel, a manchesteri, londoni és dublini fellépésére egyaránt elkelt minden jegy.

Természetesen nem ő az első és egyetlen labdarúgó, aki zenészként is bontogatja szárnyait. A cseh kapus, Petr Cech szenvedélyes dobos, a holland Ruud Gullit volt top 10-es hazája slágerlistáin, a színészként is jegyzett Vinnie Jones ugyancsak kipróbálta magát e területen, míg az amerikai Alexis Lalas – ilyen névvel, mondjuk adta magát – énekes-gitáros frontembere volt a Gypsiesnek.

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Szórakozás

Ezeknek az állatoknak a legdurvább a harapása

Nem szerencsés a közelükben lenni, ha dühbe gurulnak!

Kép
Stílus

Időtálló és könnyen variálható! Ryan Gosling inge még most is tuti választás lehet

Ryan Gosling inge még bőven belefér ebbe a hőfokok között csapongó időszakba.

Kép
Jármű

Bitang különkiadással búcsúzik az Alfa ikerturbós V6-osa

A Giuliából és a Stelvióból is elkészült a Quadrifoglio Super Sport, de egyikből sem gyártanak túl sokat.

Kép
Életmód

Fokozzák a korai halálozás rizikóját az ultrafeldolgozott élelmiszerek

Harminc éven át vizsgálták a pácienseket, de nem mindegyik feldolgozott élelmiszer bizonyult egyformán veszélyesnek.

Kép
Szórakozás

Jeremy Clarkson lett a legvonzóbb brit férfi – újra

Elég meglepő eredmény született, a 64 éves műsorvezető zsinórban másodszor végzett az élen.

Kép
Stílus

A Jacob & Co. bokszolós órájától eldobod az agyad

A csöppet sem visszafogott, erősen limitált szériás karórával Tyson Fury és Olekszandr Uszik meccsére hangolnak.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!