Ezekben a városokban élnek a világ leggazdagabbjai

Hongkong látképe
Forrás: Bady Abbas / Unsplash

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Alig négyszázezer ember tudhat magáénak legalább 10 milliárd forintnyi nettó vagyont. Nekik is megvannak a kedvenc városaik.

Nagyon változó, hogy ki mit tart a gazdagság alsó határának, mindenesetre a Wealth-X rendszeresen elkészíti saját toplistáit és statisztikáit. Ebből az látszik, hogy 2022-ben például 3194 embernek volt dollármilliárdos (azaz úgy 360 milliárd forintos) vagyona világszerte. Ezt a szintet amúgy hazánkban négyen ugorják meg a 100 leggazdagabb magyar című kiadvány 2023-as adatai alapján: Mészáros Lőrinc 660 milliárd forinttal, Csányi Sándor 610 milliárddal, Felcsuti Zsolt 460 milliárddal, míg Gattyán György 366 milliárddal. Azonban a Wealth-X az ultranagy vagyon határát nem itt, hanem jóval lejjebb, 30 millió dollárnál, átszámolva bő 10 milliárd forintnál húzta meg – itt mindjárt népesebb a mezőny, 395070-en felelnek meg a kritériumnak a világon. A Föld közel nyolcmilliárdosra becsült népességének 0,005 százaléka.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Ők ma a leggazdagabbak:

Olvasd el ezt is!

Időnként már csak ismeretterjesztő jelleggel is érdemes megnézni, hogyan élnek, miként nyaralnak, mivel járnak és mit hordanak ezek az emberek. Vagy akár azt, hogy hol laknak. Természetesen erről is készült kimutatás, amelyből kiderül, ennek a közel négyszázezer vagyonos embernek a 15 százaléka a világ tíz nagyvárosában él. A legkedveltebb városok fele az USA-ban található.

Íme a tízes lista, amelyen feltűnhet, hogy egyetlen arab világbeli város sem szerepel. Ez nem azt jelenti, hogy ott nincsenek vagyonos emberek, nem kell adománygyűjtésbe fogni az eladósodott olajsejkek javára. Egyszerűen arról van szó, hogy a top tízbe kerüléshez több ezer kőgazdag lakóra volt szükségük a településeknek.

Íme, a toplista:

1. Hongkong: 12165 fő (-23% az előző évhez képest)

2. New York: 11845 fő (+2,3%)

3. London: 6370 fő (-3,6%)

4. Los Angeles: 6205 fő (+1%)

5. San Francisco: 4385 fő (+0,5%)

6. Chicago: 4235 fő (+3,8%)

7. Szingapúr: 4160 fő (+13,4%)

8. Párizs: 3995 fő (-18,1%)

9. Tokió: 3710 fő (-27%)

10. Washington: 3465 fő (+0,1%)

Érdemes megjegyezni, hogy Szingapúr és Hongkong lényegében városállam, utóbbi pontosabban különleges közigazgatási terület. Ami pedig a trendeket illeti, látható, hogy Hongkongban csaknem negyedével esett vissza a nagyon gazdagok populációja, Tokióban még ennél is nagyobb volt a csökkenés, de Párizs sincs a legjobb helyzetben e téren. Ellenben Szingapúr jelentős növekedést könyvelhetett el. Az első két helyezett durván leszakadt a többiektől.

Kissé más lenne a helyzet, ha nem ezt a vagyoni határt, hanem a bevezetőben említett dollármilliárdos szintet vennénk figyelembe. Ez esetben New York és Hongkong helyet cserélne az élen, San Francisco jönne be a dobogóra, Moszkva pedig befurakodna a negyedik helyre, London elé. Sajnos a Wealth-X kutatása a népsűrűségre nem tér ki.

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Életmód

Chris Hemsworth mutatja: kőkemény edzéssel készül a Thor-test

Ahhoz, hogy skandináv viharistennek nézz ki, elég komoly munkát kell elvégezni.

Kép
Szórakozás

Borzongató a története: a rejtélyes Alaszka-háromszög

A Bermuda-háromszög bolygónk egyik legmisztikusabb területe, azonban akad egy ennél sokkal veszélyesebb vidék, az Alaszka-háromszög.

Kép
Szórakozás

Nem volt elég olasz – ezért bukott egy fontos filmet Stallone

A szerep csak egészen apró lett volna, a film viszont nagyszerű. Sylvester Stallone elmondta, miért nem került be.

Kép
Szórakozás

Vadiúj Lego-szettek jönnek a Star Wars-napra

A rajongók számára igazán jeles nap május negyedike, ezekkel a készletekkel lehet megünnepelni.

Kép
Stílus

Anyák és apák napjára is készült egy különleges Swatch

Természetesen mindkettőt az odaillő Simpson karakterrel díszítették.

Kép
Szórakozás

Film vs. valóság: a Kapj el, ha tudsz igaz története

A Frank Abignale életrajzi könyvét feldolgozó film egy magával ragadó, sodró lendületű alkotás, nagyszerű alakításokkal, azonban a valóságban a történet korántsem volt olyan színes és izgalmas, mint ahogy a vásznon bemutatták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!