Fördős Zé: „Minél reálisabban látom az életem, annál jobb nekem” - Interjú

Fördős Zé
Forrás: Martin Wanda

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

Amerikában azt mondanák róla, hogy self made man, az ember, aki megcsinálta a karrierjét. És valóban, introvertált gyerekből vált gasztronómiai rocksztárrá és sikeres üzletemberré. Tíz éve tűnt fel először a tévéképernyőn, és azóta is folyamatosan figyelem veszi körül.

Korántsem mindegy, kivel megy az ember étterembe, kivel ül egy asztalhoz. Tegyük fel, hogy lehetőséget kapnál arra, hogy összeállíts egy számodra érdekes személyiségekből álló társaságot! Kiket választanál?

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Nem klasszikus történelmi figurák vagy művészek, és semmiképpen sem gasztronómiai szakemberek jutnak elsőként eszembe, ami azt hiszem, sokat elárul rólam. Példaképeim sincsenek igazán, de az a fajta tudatosság, eltökéltség, tudományosság és rettenthetetlenség, ami a XIX. és XX. század fordulójának nagy földrajzi felfedezőit jellemezte, közel áll hozzám. Szívesen beszélgetnék például Robert Falcon Scott angol sarkkutatóval, aki a Déli-sark meghódításáért vívott versenyben fagyott halálra, de előtte még másodikként a világon kitűzhette a brit zászlót az Antarktiszon. Vagy Sir Edmund Hillaryvel, aki elsőként jutott fel a Mount Everestre. Azt hiszem, a repüléstörténetből is választanék egy kalandos életet élő, magas emberi nívóval rendelkező figurát.

Milyen típusú embereket engedsz közel magadhoz?

Zárkózott ember vagyok. Ez elsőre ellentmondásos kijelentésnek tűnhet, mert alapvetően bárkivel szívesen elbeszélgetek, és még csak meg sem kell erőltetnem magam, de ez csak a szűk, külső rétegét jelenti a kapcsolattartásnak. Ahogy egyre beljebb haladunk, kevesebb személyt találunk. A családomon kívül van egy négy-öt főből álló baráti társaságom, ami az elmúlt huszonöt évben változatlan. Ők jellemzően a siklóernyős cimboráim, akik már akkor is mellettem voltak, amikor annyira rosszul ment, hogy csak egy mikróban megfőzött krumplit vittem be magammal ebédre az aktuális munkahelyemre, és akiktől kölcsönkérhettem, ha nagyon megszorultam. Ők azok a receptoraim, akikre rá tudok csatlakozni, és nincs igényem többre. Nem élek nagy társasági életet, nem járok partikra sem. Amióta ismert lettem, az elfordulás csak fokozódott.

Szorosabb kötődéseid a médiában sem alakultak ki?

Nem. A legközelebbi kapcsolatban Rácz Jenővel és Sárközi Ákossal vagyok, de az eltérő érdeklődési körünk miatt őket is inkább közeli haveroknak, mint belső körös barátoknak nevezném.

Van egy jól működő vállalkozásod, az első adás óta vezeted A Konyhafőnököt a legnézettebb kereskedelmi tévécsatornán, magazinokban mosolyogsz… Fontos, hogy megfelelj másoknak?

Nagyon frusztrálónak éreztem volna, ha attól a perctől kezdve, hogy hirtelen a figyelem középpontjába kerültem, aszerint kezdtem volna el viselkedni, amit feltételeztem, hogy várnak tőlem. Tudom, hogy vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy Fördős Zé egy profi szakembergárda által kitalált karakter, de ez nem igaz. Mindig is azt csináltam, amit helyesnek gondoltam, és arról beszéltem, ami számomra fontos. Nem is pazarolnék arra időt, hogy a meglévő alapokra épülő, de kicsit feltupírozott figurát tartsak életben a siker érdekében.

Az énmárka egyenlő azzal, amit mások mondanak rólunk, amikor kilépünk a szobából – legalábbis Jeff Bezos, az Amazon alapítója szerint. Mit mondanának rólad mások, és az mennyire fedi azt, amit te gondolsz magadról?

Biztos vagyok benne, hogy ha valaki eltölt velem egy kis időt, azt fogja mondani, hogy olyan vagyok, mint amilyen képet festett rólam korábban. Szerencsére hamar kiderült, hogy az a Fördős Zoltán, aki a való életben vagyok, teljesen elfogadható egy széles réteg számára. Persze mások szerint meg egy idegesítő seggfej vagyok. Lehet, hogy nekik van igazuk.

Megfejtetted a sikered titkát?

Annak nagy szerepe volt, hogy hitelesen, közérthetően és jó stílusban készítettük a tartalmainkat. Emellett az is fontos volt, hogy miközben halál lazán bedobáltam minden hozzávalót a serpenyőbe, amiket kétszer megpörgettem, majd kitálaltam, és közöltem a nézőkkel, hogy ez a kedvenc spagettim, törekedtünk arra, hogy minden apró részletre figyeljünk, hogy minden professzionális legyen.
Cinikus vagyok az elért eredményeimmel kapcsolatban, így nem engedem meg magamnak, hogy igazán büszke legyek valamelyik teljesítményemre, de az biztos, hogy a Street Kitchent érzem a legmaradandóbbnak, és ennek kapcsán érzem a legnagyobb elégedettséget is. Jó érzés, hogy abból, amit anno az öcsémmel együtt kitaláltunk, mára olyan márka lett, amit az emberek szeretnek.

A teljes interjút az InStyle MEN tavaszi lapszámában olvashatod el!

Kép

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!