Van egy Harry Potter-jelenet, amit 95-ször kellett felvenni

Jelenet a filmből
Forrás: IMDb

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

És harminc kamerát is használtak hozzá, hogy minden olyan legyen, amilyennek akarják.

Harry Potter története könyvként is nagyszerű, és a filmfeldolgozások is kiválóak lettek, még ha a játékidő oltárán egyes részleteket vagy karaktereket fel is kellett áldozni. A nyolc film összesen 1,2 milliárd dolláros költségvetésből készült, a gyerekszínészek a szemünk előtt értek felnőtté, mellettük pedig igazi világsztárok is játszottak. Végül mintegy 7,7 milliárd dollárt hoztak összesítve a kasszára, a legnagyobb kasszasiker az utolsó rész volt.

Azt viszont kevesen tudják, hogy az egyik moziban volt egy jelenet, amelyet nem kevesebb, mint kilencvenötször kellett felvenni, mire a rendező maga is elégedett volt. Ez pedig a Harry Potter és a Halál ereklyéi első részéhez, azon belül a hét Potter csatájához kapcsolódik. Egészen pontosan arról van szó, amikor a Privet Drive 4. szám alatti házban a Főnix Rendjének több tagja is százfűlé-főzetet fogyasztva változtatja át a külsejét, hogy úgy nézzen ki, mint Harry. Ez a terv az ellenség megtévesztésére szolgál, és bár Harryt sikerrel kimenekítik, Rémszem Mordon és Hedvig elesett, George Weasley pedig súlyosan megsérült.

Szóval ehhez az átváltozós jelenethez kellett kilencvenöt próbálkozás, és nem mellesleg harminc kamera. Ahhoz, hogy minden szereplő átalakulását meg tudják mutatni, a Harryt alakító Daniel Radcliffe minden nekifutásnál beállt egy-egy karakter helyére. Viszont ezt nagyon pontosan kellett megtennie, akár egy lépésnyi különbség is használhatatlanná tette a nyersanyagot. Rajta kívül Rupert Grint (Ron Weasley), Emma Watson (Hermione Granger), Fred és George Weasley (James és Oliver Phelps), Clémence Poésy (Fleur Delacour), valamint Andy Linden (Mundungus Fletcher) kapott itt külön figyelmet.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Erről a jelenetről van szó:

A jelenethez úgynevezett motion control kamerákat használtak, ami aránylag újnak számított akkoriban. Azért kellett belőlük harminc, hogy minden lehetséges szögből dolgozhassanak. Emellett pedig Radcliffe-nek is külön tanulmányoznia kellett mindegyik kollégája mozdulatait, hogy minden rezdülésüket és mimikájukat hitelesen tudja levenni.

Ha pedig arra vagy kíváncsi, milyen lett volna a Potter-univerzum más színészekkel:

Galéria / 29 kép

Ezekkel a színészekkel teljesen más lett volna Harry Potter világa

Megnézem a galériát

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Otthon

Közös fal hangszigetelése

A közös fal hangszigetelése azért jelenthet kihívást, mert általában nem a zajforrás keltőjét zavarja a zaj – pedig nyilván ott lenne a legpraktikusabb a szigetelés –, ráadásul a tökéletes kivitelezés sem könnyű.

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Kép
Szórakozás

Évszázadok után derülhetett fény a Mona Lisa titkára

A világ talán legismertebb festménye egyben az egyik legrejtélyesebb is, hiszen sem azt nem tudni, kit ábrázol, sem azt, mit látunk a háttérben.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!