Döntött az Ukrán Labdarúgó-szövetség: hazugságvizsgálónak vetik alá a bírókat!

Andrij Sevcsenko
Forrás: Vitalii Nosach/Global Images Ukraine via Getty Images

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Andrij Sevcsenko, az AC Milan korábbi aranylabdás játékosa idén január óta tölti be az Ukrán Labdarúgó-szövetség elnöki tisztjét. Céljai között szerepel az ország bajnokságának teljes megreformálása, a korrupció és visszaélések megelőzése, így egyik első rendelkezése a bírók poligráfos vizsgálatának bevezetése lett.

A visszavonult klasszis szavainak súlya van, a rendkívüli tisztújító gyűlésen ellenszavazat nélkül választották meg elnöknek. Elmondása szerint nem fog hátranézni, véghez viszi a tervét, bármilyen nehéz is lesz, mert reformok nélkül elképzelhetetlennek tartja a változást. Véleménye alapján a változásokra a szurkolók és a csapatok elégedetlensége mellett azért is volt szükség, mert megszaporodtak a gyanús esetek a bajnokságban, ami a meccsek befolyásolását illeti.

Első lépésként lecserélték a Játékvezetői Bizottság korábbi vezetőjét, Luciano Luccit, akit az óriási tapasztalattal és tekintéllyel rendelkező Katerina Monzul váltott. Több szempontot is figyelembe vettek, így a meccsekre történő bíróküldést most már sorsolás útján döntik el, valamint előzetesen poligráfos vizsgálatnak vetik alá a játélvezetőket.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Kép

Reményeik szerint ez a kardinális változtatás nagy mértékben visszaszorítja majd a meccsek külső hatásra történő befolyásolását, valamint maguknak a játékvezetőknek is segítséget jelent, hiszen gyanús esetek alkalmával nincs szükségük ártatlanságuk bizonyítására.

A továbbiakban felmerült, hogy a játékosokat és az edzőket is alávetik a vizsgálatnak, de Sevcsenko kategorikusan kijelentette, ő a játékvezetők küldéséért felelős, így ez a feladat a klubokra hárul, ha élnének a jövőben a lehetőséggel.

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Otthon

Közös fal hangszigetelése

A közös fal hangszigetelése azért jelenthet kihívást, mert általában nem a zajforrás keltőjét zavarja a zaj – pedig nyilván ott lenne a legpraktikusabb a szigetelés –, ráadásul a tökéletes kivitelezés sem könnyű.

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Kép
Szórakozás

Évszázadok után derülhetett fény a Mona Lisa titkára

A világ talán legismertebb festménye egyben az egyik legrejtélyesebb is, hiszen sem azt nem tudni, kit ábrázol, sem azt, mit látunk a háttérben.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!