Gyalázatos vagy forradalmi a Tesla-motoros NSX?

NSX és Tesla-motor
Forrás: Geoff Budd / red_goes_green / Instagram

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Honda NSX csodálatos autó, még ha jól tudjuk, ma már sokkal erősebbek, gyorsabbak és drágábbak is vannak. De mi van, ha villanymotort kap?

Ha a kilencvenes évek legvágyottabb poszterautóiról beszélgetünk, nem nehéz szóba hozni a Honda NSX-et: a forma még ma is nagyszerű, emellett pedig kiváló menettulajdonságok, nagyszerű kezelhetőség és a kategóriához mérten még megfelelő praktikum is jellemezte. A finomhangolásban maga Ayrton Senna közreműködött, és olyan zsenik is jártak NSX-szel, mint a McLaren F1 tervezője, Gordon Murray.

A háromliteres V6-os 274 lóereje mai szemmel nem tűnik félelmetesen soknak, a szuperautók ligájában egy Ferrari vagy Lamborghini nyilván már akkor is sokkal többet tudott. De összességében mégis simán említhetjük velük egy lapon, a vezetési élménye, a mérnöki megoldásai, és versenypályás köridői egyértelműen a legnagyobbak közé emelték. De akkor vajon totális szentségtörés, bálványgyalázás-e egy NSX-be a Tesla villanymotorját belepakolni?

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
NSX a találkozón
forrás: Geoff Budd / red_goes_green / Instagram
A tavalyi Holley High Voltage Experience fesztiválon

A kaliforniai Redwood Cityben élő Geoff Budd szerint nem az, ezért aztán meg is csinálta. A teljes pontosság kedvéért esetében az alap egy Acura NSX volt – az észak-amerikai piacon ilyen néven futott a kocsi. Mentségére szóljon, hogy amikor megvette a meglehetősen sokat – bő 360 ezer kilométert – futott autót, nem volt már benne a motor – sőt, időközben egyszer már egy K-szériás négyhengeres is megfordult benne.

Bent a motor
forrás: Geoff Budd / red_goes_green / Instagram
Nem kellett hozzá cipőkanál

Budd végül úgy döntött, meg sem próbál felhajtani egy jó állapotú eredetit, helyette egy Tesla Model S villanymotorját építi be. Mivel ez jóval kompaktabb, mint a gyári V6-os, az elhelyezése nem jelentett igazán nagy kihívást, viszont az akkumulátorcsomag beszerelése már igen. Tavaly a Holley High Voltage Experience nevű rendezvényen még csak egy próbaaksival állította ki az NSX-et, de azt ígérte, idénre már bekerült a Nissan Leafből származó akkupakk. A menetkész tömeget úgy saccolja, mindössze 180 kilóval nyom majd többet, mint a belső égésű motoros kivitel, ami 1370 kilós. Közben pedig 50:50-es súlyelosztásra törekszik, hogy a kezelhetőségre se legyen panasz. A teljesítmény borítékolhatóan nagyobb lesz, mint volt, akár az egymotoros Model S-ek is tudtak ugyanis 400 lóerő fölött. Az építést Budd Instagram oldalán lehet követni.

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Szórakozás

Afrikai kisgyermekből nemzetközi fitneszsztár és Will Smith edzője

A fitneszipar az egyik leggyorsabban változó iparág a világon, ahol nem könnyű állócsillagnak lenni. Ulisses Jr.-nak kemény munkával sikerült.

Kép
Életmód

Ez a 4 kérdés megmutatja, vannak-e gondjaid az alkohollal

Egy pszichiáter mutatott rá: ha erre a négy kérdésre igennel válaszolsz, akkor érdemes lehet foglalkozni a problémával.

Kép
Szórakozás

Meghalt a kosárlegenda, akiről az NBA-logót mintázták

A Los Angeles Lakers legendája, Jerry West 86 éves volt.

Kép
Szórakozás

Az olimpiák magyar legendái, akikre büszkék vagyunk

Hamarosan megkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok küzdelmei Párizsban, de az elmúlt 128 évből is van bőven kire büszkének lennünk.

Kép
Tech

Light Phone 3: az anti-okostelefon

A Light Phone harmadik generációja egy olyan eszköz, ami eltér a modern okostelefonoktól, és tudatosan mellőzi azok megoldásait.

Kép
Szórakozás

Ezt tuti nem szúrtad ki eddig! Ezek a Disney-karakterek kiköpött másai a szinkronhangjaiknak

Persze nem mindig egyértelmű hogy kiről is van szó, de amint megtudjuk, fejünkhöz kapunk, mennyire nyilvánvaló volt a hasonlóság.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!