Nem a leguniverzálisabb megoldás a legjobb - így válassz sportórát

Nem a leguniverzálisabb megoldás a legjobb - így válassz sportórát
Forrás: Garmin

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A sportórák széles kínálatában könnyű eltévedni vásárlás előtt, de nem biztos, hogy a leguniverzálisabb választás a legjobb.

Először is fel kell tenni magunknak a kérdést: mire használjuk majd az órát legtöbbet? A széles választéknak köszönhetően biztosan meg fogjuk találni a megfelelő eszközt, ehhez pedig nyújtunk egy kis segítséget!

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Túrázás/hegymászás

Elsősorban érdemes az akkumulátor hosszú üzemidejére figyelni bekapcsolt navigáció mellett. A GPS funkciónak részletes adatokkal kell rendelkeznie, tekintettel a tárolt topográfiai adatokra is. Strapabíró szíjra és házra lesz szükségünk, ami minimum csepp- és porálló, mert a legkülönfélébb időjárási viszonyokhoz kell alkalmazkodnunk. Épp emiatt olyan barométerrel és légnyomás-figyelővel rendelkező eszközt válasszunk, ami részletekbe menően nyújt információt a közelgő időjárási viszonyokról. Az iránytű és a pulzusmérő elengedhetetlen, de ezek a funkciók általában minden sportórában megtalálhatóak. Jó megoldás lehet a Garmin márka Tactix szériája, ha igazán tartós órát szeretnénk.

Kép
forrás: Garmin

Futás

Válasszunk könnyű órát, ami a legergonomikusabb kialakítású csuklónk számára. A futásteljesítményt figyelő szenzorok megléte elengedhetetlen, éppúgy mint a véroxigénszint-mérő és a mozgásdinamika-figyelő. A stopperóra funkció legyen könnyű kezelhetőségű, ennek tudatában fontos lehet olyan órát választani, ami hangutasításokkal is irányítható, így nem fogunk kizökkenni a futás tempójából. Jó opció, ha rendelkezik önálló zenelejátszási funkcióval, így nem a telefonunkat merítjük, ha szeretünk zenét hallgatni futás közben. A sport kedvelőinek telitalálat lehet egy Polar Grit Outdoor óra.

Kép
forrás: Polar

Vízi sportok/búvárkodás

Természetesen a leglényegesebb szempont az oxigénszint mérése és a vízállóság. A legtöbb vízi sporthoz teljesen megfelelő a 10 bar nyomásnak ellenálló óra, de ha komolyabban vesszük a búvárkodást, jobb, ha ennek a duplájával számolunk. Lehetőleg a kijelző legyen átlátható, és jó, ha rendelkezik az óra háza olyan lünettával, azaz forgógyűrűvel, ami a merülési idő lekövetésére szolgál. A speciális PVD-bevonat a tartósság és a korrózióvédelem szempontjából fontos tényező. A Citizen Promaster Dive sorozata minden igényt kielégít, amire egy merülés során szükségünk lehet. Korábban részletesen írtunk a típusról, ami itt olvasható:

Kép
forrás: Citizen

Edzés/Fitnesz

Válasszunk olyan órát, aminek szíja erős, és rendelkezik személyi edző funkcióval, valamint aktivitásmérővel. A hidratációs monitor megléte elengedhetetlen, és fontos, hogy minél több edzésmódot támogasson az óra. Le kell fednie a fizikai aktivitás mérésére szolgáló funkciókat, legyen szó akár kardióról, felülésről vagy súlyzózásról. Hasznos társ a regenerálódási monitor, és fontos szempont a bőséges háttértár is a különböző elvégzett edzésprogramok mentése, és fejlődésünk lekövetése miatt. A Suntoo márka minden ilyen célpontot szem előtt tartva alkotta meg a Race szériáját.

Kép
forrás: Suntoo

Kerékpározás

Lehetőleg olyan órát vásároljunk, ami helyettesítheti a bicikli kormányára felszerelt kerékpármonitor funkcióit. Nagyon fontos szempont a rugalmas szíj és a hosszú üzemidő GPS-támogatás mellett is. A számlap legyen átlátható, hogy nagy tempónál se marasztalja tekintetünket, ha ránézünk. Nem kell a kijelzőn szerepelnie rengeteg funkciónak, viszont a sebesség- és a pulzusmérő mindenképp legyen elérhető. A bringások között sokan esküsznek a Coros márkára, annak is a Pace szériájára.

Kép
forrás: Coros

Videók

Kép
Szórakozás

A nézők döntöttek: ennek a sorozatnak a legjobb a főcímzenéje

Klasszikus, modern és animációs kategóriában ment a verseny, aztán jött a szuperdöntő.

Kép
Életmód

Egyszerű és elkerülhető a hiba, amitől sárgák lehetnek a fogaid

Ha rendszeresen mosod a fogaidat, és még a technikád is rendben van, talán ez lehet az oka az elszíneződésnek.

Kép
Szórakozás

Mint a maffiát, olyan volt otthagyni a Bon Jovit

Richie Sambora beszélt arról, hogyan szállt ki a zenekarból.

Kép
Szórakozás

Valóságos kincset rejt a középkori hajóroncs

A régészek Svédország partjainak közelében bukkantak rá János dán király egyik hajójának maradványaira.

Kép
Életmód

Jalapeñós tequilát dobott piacra George Clooney

A Cindy Crawforddal közös ital igen izgalmasnak hangzik.

Kép
Életmód

Heti AKCIÓ: A TikTok kedvenc parfümjeit most szuper áron szerezheted be

A parfümválaszték szerencsére elég széles, de még így is vannak olyan illatok, amik közönség-, azaz jelen esetben TikTok-kedvenceknek mondhatók.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!