Egy hét az iPhone 15 Pro Maxszal: Harder, better, faster, stronger...?

Egy hét az iPhone 15 Pro Maxszal: Harder, better, faster, stronger...?
Forrás: InStyle Men

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az iStyle jóvoltából eltöltöttünk egy teljes hetet a 2023-as iPhone széria csúcsmodelljével: ezek a legfontosabb tapasztalataink a 15 Pro Max-szal!

Lassan tíz éve, hogy váltottam - magam mögött hagyva a mosolygós kis droidot én is almás lettem, és azóta nem is akartam még csak visszakacsintani sem. Izgatottan vártuk, milyen újdonságokat tartogat az idei iPhone-széria. Aztán a bemutató után széttárt karokkal álltam, vagyis inkább csak ültem a kanapén, hogy: "ennyi volt"? És ez az érzés egészen addig ki is tartott, amíg meg nem érkezett szerkesztőségünkbe tesztre az iPhone 15 Pro Max modell. Egy hétig intenzíven nyüstöltük, és íme, a TOP4 tapasztaltunk a csúcskategóriás készülékkel.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Olvasd el ezt is!
Kép
forrás: InStyle Men

Titán:

Kezdjük is a legszembetűnőbb változással: hosszú idő után új anyaghasználattal jelentkezett a cupertinói vállalat. A Pro modellek ezúttal titán házzal érkeznek. Na, nem eszik azért olyan forrón a kását, ez nem azt jelenti, hogy a teljes készülékház és a belső is ebből a strapabíró és drága anyagból készült volna. Mindenesetre a különleges színezési technológia és a titán természetes színe igazán különlegessé teszik az idei csúcsmodelleket. Ezen kívül, ami a hétköznapi használatban tényleg nem elhanyagolható, és az egyik top kedvencünk az új készülékkel kapcsolatban: valóban könnyebb lett néhány grammal. Ráadásul, ha már a méreteknél tartunk, a kijelzőkáva további csökkentésének köszönhetően a tavalyi modellekhez képest még egy kicsit kisebbek is a kézben az ideiek, megegyező kijelzőméret mellett. Összességében tehát a hétköznapi használatban észrevehető a különbség már szinte azonnal. Kevésbé fárasztó egy hosszú iMessage-chatelés vagy éppen egy hosszabb YouTube videó kézből történő végignézése.

Akkumulátor:

És ha már videózásról esett szó. Az új Pro Max modellek akkumulátora a házzal ellentétben növekedett a 14 Pro Maxhoz képest. Ez abszolút az előnyére is válik az idei szériának. Érezhetően jobb üzemidővel találkoztunk hétköznapi használat mellett, mint a sokat szidott 14-es szériánál. Továbbra is nagy segítség a milliamperórákért vívott harcban az adaptív, 120 Hz-es Super Retina OLED kijelző és az Apple kiemelkedő szoftveres optimalizáltsága, ami az iOS 17 kezdeti gyerekbetegségei után mára már egész jónak mondható.

Kép
forrás: InStyle Men

Kamera:

Az Apple már régóta leginkább a kamerarendszeren keresztül igyekszik megfogni a pro usereket, és egyben megkülönböztetni a Pro kategóriás modelljeit a sima szériától. Ugyanakkor - lássuk be - a hétköznapi, de még a pro user sem tapasztal érzékelhető különbséget aközött, hogy A16 vagy A17 chip ketyeg a fémház alatt. A legnagyobb dobásnak szánt ötszörös optikai zoom, ami a Pro Max modellek egyedi sajátossága, érdekes újítás. Jól teszi a dolgát, de becsapós… Ugyanis, azt gondolhatnánk, hogy ha mi mondjuk csak négyszeres zoomot szeretnénk használni egy fénykép elkészítésekor, akkor azt optikailag, és nem digitálisan oldja majd meg a készülék. Azonban az ötszörös optikai zoom csak ezen az 5X távon működik. Ha mi 4,9-en állunk meg, miközben próbálgatjuk a Zoom-csúszkát, az bizony egy digitális nagyítás lesz csak egészen addig, amíg át nem csúszunk az ötszörös nagyításra. Ettől függetlenül az iPhone 15 Pro Maxszal készült képek csodálatosak, ha zoomolunk, ha nem.

USB-C:

És végül a leghiányoltabb "újítás", amit az Apple ugyan megpróbált úgy kommunikálni, mintha meghallották volna vásárolóik kérését, valójában csak elébe mentek egy uniós határozatnak, ami szerint hamarosan már nem hozhatnak forgalomba Európában úgy okostelefont, hogy ne USB-C töltője legyen - ezzel is csökkentve a technikai kütyük után hátramaradt szemetet. Ez egyrészt szuper, mert a legtöbb USB-C kábellel és eszközzel működik az iPhone 15 Pro Max, viszont a lényeg, ami tényleg érdekelhetné a pro usereket, az adatátviteli sebesség, hagy némi kívánnivalót maga után. Ugyan a telefon képes lenne akár 10 Gbps-ra is, a cupertinóiak által a dobozba csomagolt - amúgy kifejezetten jó tapintású, szőtt borítású - kábel "csak" 480 Mbps sebességű adatátvételre képes. Aki ki akarja használni a pro készüléke pro adottságait, kénytelen lesz egy új, drágább kábelt beszerezni.

Kép
forrás: InStyle Men

Összegzés:

Hogy ezen újítások miatt megéri-e rohanni a legközelebbi iStyle-ba, és beszerezni a legújabb készüléket, azt mindenki döntse el saját maga. A szerkesztőségben, amikor körbeadtuk a készüléket, az volt az egybehangzó vélemény, hogy akinek még a tavalyi modell lapul a zsebében, nem biztos, hogy mindenképpen megéri váltani - hacsak nem kecsegtető számára a jobb üzemidő és a könnyebb fémtest. Viszont mivel az Apple idén először csökkentett a csúcskategóriás termékeik árán, már eggyel csábítóbb lehet elgondolkodni a váltáson.

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Szórakozás

Ezeknek az állatoknak a legdurvább a harapása

Nem szerencsés a közelükben lenni, ha dühbe gurulnak!

Kép
Stílus

Időtálló és könnyen variálható! Ryan Gosling inge még most is tuti választás lehet

Ryan Gosling inge még bőven belefér ebbe a hőfokok között csapongó időszakba.

Kép
Jármű

Bitang különkiadással búcsúzik az Alfa ikerturbós V6-osa

A Giuliából és a Stelvióból is elkészült a Quadrifoglio Super Sport, de egyikből sem gyártanak túl sokat.

Kép
Életmód

Fokozzák a korai halálozás rizikóját az ultrafeldolgozott élelmiszerek

Harminc éven át vizsgálták a pácienseket, de nem mindegyik feldolgozott élelmiszer bizonyult egyformán veszélyesnek.

Kép
Szórakozás

Jeremy Clarkson lett a legvonzóbb brit férfi – újra

Elég meglepő eredmény született, a 64 éves műsorvezető zsinórban másodszor végzett az élen.

Kép
Stílus

A Jacob & Co. bokszolós órájától eldobod az agyad

A csöppet sem visszafogott, erősen limitált szériás karórával Tyson Fury és Olekszandr Uszik meccsére hangolnak.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!