Stadion helyett: meccsnézésre is kiváló a 7-es BMW

Bundesliga-meccsek a BMW képernyőjén
Forrás: BMW

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Ha már kétmillió forint körül mozog egy ilyen Theatre Screen, használjuk ki okosan, gondolhatták a bajorok, amikor leszerződtek a futballszövetséggel.

Nehéz lenne megmondani, mi számít a tavaly bemutatott, új 7-es BMW legnagyobb attrakciójának. Akinek a műszaki megoldások izgalmasak, nyilván e téren keresi az újdonságokat, és mondjuk azt említi meg, hogy immár csak elektromosítva találunk a kínálatban benzinmotort, vagy hogy a tisztán villanyhajtású változatot i7-nek hívják. Azonban ezek az autók már nem elsősorban a sofőrről szólnak, hanem olyan emberekről, akik sofőrt alkalmaznak, közben pedig a hátsó ülésen terpeszkednek. Vagyis az őket kiszolgáló funkciókkal sem szabad fukarkodni, ha valaki a Mercedes-Benz S osztály vagy az Audi A8 ligájában szeretne játszani.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Bundesliga-meccsek a BMW képernyőjén
forrás: BMW
A sofőr előtt, a Curved Displayen csak álló helyzetben megy a közvetítés

Ebben a műfajban pedig elég erős fegyver a Theatre Screen, vagyis az utastér teljes szélességében végigfutó, óriási képernyő. A számok nyelvén kifejezve ez egy 31,3 hüvelykes, vagyis csaknem 80 centis kijelző, 7680x2160 pixeles, vagyis 8K felbontással, 5G-s kapcsolattal, így akár streamelhetünk is rajta kiváló minőségű tartalmakat. Kár lenne ezt holmi videókonferenciákra pazarolni, egy hosszabb úton simán nézhetjük a kedvenc filmjeinket vagy darálhatjuk sorozatainkat, miközben valaki más vezet helyettünk.

És ha már nagy képernyő, vajon mit néznének még rajta nagyon sokan szívesen? Természetesen futballt, főleg, ha németekről van szó. A BMW éppen ezért idén januárban megállapodott a Német Labdarúgó-szövetséggel (DFB), hogy a Bundesliga mérkőzések közvetítéseit az autókban is sugározhassák. Afféle tesztprogramként először a Curved Display fantázianevű, a sofőr előtt és a műszerfalon futó kijelzőn futottak a meccsek.

Bundesliga-meccsek a BMW képernyőjén
forrás: BMW
A széles kijelzők előnye, hogy rengeteg információt tudnak megjeleníteni

A kezdeti tapasztalatok kedvezőek lehettek, ugyanis a BMW most kiterjeszti a szolgáltatást a Theatre Screenre is, ami a képernyő méreténél fogva már igen vonzó alternatíva. A Bundesliga In-Car applikációt a Fire TV alkalmazásboltból lehet telepíteni, az 5G-nek köszönhetően pedig menet közben is kiváló képminőséget élvezhetünk. Ráadásul az extra széles kijelzőn nemcsak a pályán történő események jelenhetnek meg, mellette akár a statisztikákat is figyelemmel kísérhetjük. Egyúttal azt is érdemes megemlíteni, hogy a vezető figyelmét nem vonják majd el a helyzetek és gólok, a Curved Displayen csak álló helyzetben megy a tartalom.

A Theatre Screennel ellátott 7-esek mellett a Curved Displayjel rendelkező, idén április után gyártott X5-ösöket, X6-osokat és X7-eseket, valamint március utáni iX-eket egyaránt bevontak a pilot programba, amely Németországon kívül egyebek mellett Belgiumban, Franciaországban, Olaszországban, Szingapúrban, az Egyesült Államokban és az Egyesült Arab Emírségekben elérhető. A terv szerint jövő március végéig tart, tehát elméletileg 2024. április 1-jétől már élesben és világszerte is működhet az autós meccsnézés. Aztán ki tudja, idővel talán más bajnokságok, esetleg több sportág is bekerül a kínálatba.

Klassz autókról az InStyle Men nyomtatott kiadásában is olvashatsz, például a 70 éves Corvette-ről, vagy a 911 Dakarról. Keresd az újságárusoknál.

Kép

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Szórakozás

10 csodás európai úti cél, ha nem szereted a zsúfoltságot

Ezeken a helyeken legalább olyan jól érezheted magad, mint a slágercélpontokon, csak tömeg nélkül.

Kép
Szórakozás

Duplázd meg a túrázás élményét, keress geoládákat!

Ha szeretnéd valamivel megfűszerezni a túrázást, próbáld ki a modern kori kincsvadászatot!

Kép
Életmód

5 hatékony módszer a fogyást segítő életmód kialakítására

Szeretnél lefogyni, de nem tudod, hol kezdd? Számtalan módszer létezik, de a legfontosabb az életmódváltás.

Kép
Jármű

Limitált matchbox lett az elektromos G Merciből

A felhasznált fém csaknem teljes egészében újrahasznosított, de a műanyagok is a fenntarthatóságot hirdetik.

Kép
Stílus

Pisifoltos farmer 290 ezerért – ezt a divatot nem érthetjük

Jó esetben inkább elkerülni szeretnénk, hogy így nézzünk ki. Sok pénzért meg már menő?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!