56 évesen is szálkás – így gyúrja ki magát Jason Statham

Jason Statham
Forrás: MGM

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A sportolói múlt nem múlik el nyomtalanul, ezért szeretnek vele dolgozni a személyi edzők is.

Jason Statham igazi, modern kori akciósztár, a vásznon leggyakrabban mogorva ábrázattal vagy cinkos félmosollyal, na meg kidolgozott izomzattal. Nemcsak a szerepek miatt gyúrja ki magát, mondhatni nála ez az alapállapot, hiszen komoly sportolói múltja van. Az exfocista, majd színész Vinni Jones gyerekkori barátjaként először focizgatott, majd válogatott műugróként képviselte Nagy-Britanniát az 1990-es nemzetközösségi játékokon. Olimpiára egyszer sem jutott ki, pedig az 1988-as szöulira és az 1992-es barcelonaira is pályázott, pont ezt tartja karrierje legnagyobb hiányosságának. Később a küzdősportok és harcművészetek felé terelődött, a karatéval, a kickboxszal és a brazil dzsúdzsucuval is komolyabban foglalkozik.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Így aztán nem jön zavarba akkor sem, ha éppen félmeztelenül kell aprítania a jó népet valamelyik filmjében, de ha komolyabb, intenzívebb akciójelenetekre készül, ahhoz személyi edző segítségét kéri. Így tett legújabb mozija, a magyar mozikban most futó A méhész kedvéért is, hogy biztosan jól bírja a feszített bosszúhadjáratot, és jól is nézzen ki közben. Kőkemény, sokkoló, mégis hihető jelenetekre vágyott, ezért a sokféle küzdősportot űző korábbi taekwondo-bajnok és UFC-harcos James Moontasrit kérte meg, hogy készítse fel.

Ők ketten már a Hobbs & Shaw Halálos iramban-spinoff kapcsán is dolgoztak együtt, most pedig tizenkét héttel a forgatás megkezdése előtt nekifogtak. Moontasri szerint Statham egész évben, folyamatosan jó formában van, ezúttal sem volt vele semmi gond már a munka elején sem, amivel megkönnyítette az edző dolgát. Sőt, igazából pontosan tudja azt is, mire, milyen gyakorlatokra van szüksége, vagyis a szakembernek csak ezek tökéletes végrehajtására kellett odafigyelnie.

A megszokott rend szerint a bemelegítés és nyújtás után többnyire súlyokat mozgatott, pliometrikus gyakorlatokat végzett, bokszolt, vagy egyensúlylabdával tréningezett. Így nemcsak az erőt, hanem a robbanékonyságot is szem előtt tartotta. Hajnali ötkor belevágtak, és Statham gyakorlatának, profizmusának köszönhetően akkor sem vált unalmassá az edzés, ha három-négy óráig egyfolytában csinálták, vagy egy órán át aprították egymást a szőnyegen. Máskor meg az előre megtervezett, kész koreográfia szerint zajló verekedéseket vették át. Ha olyan gyakorlatot kellene kiemelni, amiben semmiféle iránymutatásra nem volt szüksége, mert megszállottan és tökéletesen csinálta mindig, az a húzódzkodás és tolódzkodás volt.

Moonstari a Men’s Health magazinnal meg is osztott egy edzéstervet, ami példaként szolgálhat, és valami ilyesmit követtek a sztárral A méhész előtti felkészülés során. Az eszközigény viszonylag szerény, bár az evezőgép nem olcsó mulatság, egy húzódzkodórúd és egy fitneszlabda könnyebben beszerezhető. A gyakorlatokat két blokkra osztották.

A-blokk: 15 húzódzkodás, 1000 méter evezés, 3 perc árnyékbokszolás. Ebből összesen négy sorozat. A gyakorlattípusok közt 15 perc pihenő, a sorozatok közt egy perc.

B-blokk: 45 másodperc combhajlítás (hamstring curl) a fitneszlabdán, 45 másodperc térdfelhúzás a fitneszlabdán, 45 másodperc plank tantrum a fitneszlabdán, 45 másodperc plank a fitneszlabdával. Ezekből is négy sorozat, gyakorlatok közt 15 másodperc, a sorozatok közt két perc pihenővel.

Ettől persze nem mi leszünk azonnal a következő nagy akciósztárok, de azért elég tartalmas edzésprogramról van szó, és ha már hozzászoktunk, fokozatosan növelhetjük a tempót, vagy akár a B-blokk szüneteibe némi plusz árnyékbokszot is beiktathatunk.

(forrás: Men's Health)

InStyle Men TIPP: Gimnasztikai labda

Durranásmentes gimnasztikai labda 55 cm átmérővel
forrás: inSPORTline

Durranásmentes gimnasztikai labda 55 cm átmérővel - Ár: 6.100 Ft - itt!

InStyle Men TIPP: Evezőgép

Capital Sports Stringmaster evezőgép
forrás: inSPORTline

Capital Sports Stringmaster evezőgép - Ár: 113.100 Ft - itt!

InStyle Men TIPP: Húzódzkodóállvány

inSPORTline univerzális húzódzkodóállvány
forrás: inSPORTline

Univerzális húzódzkodóállvány - Ár: 13.500 Ft - itt!

Videók

Kép
Szórakozás

Ezek a filmes helyszínek turistacélpontnak is kiválók

Ráadásul nem is csak a rajongóknak mondanak valamit, hanem a hollywoodi szereptől elvonatkoztatva is gyönyörűek.

Kép
Szórakozás

Újabb 7 elképesztően hangulatos vár Magyarországon

Ismét megmutatjuk, miért érdemes egy kirándulás alkalmával hazánk várait megcélozni!

Kép
Stílus

Mit gondolsz? Bevállalnád Jude Law nadrágját idén nyáron?

Jude Law nadrágja bár súrolja a megosztó darabok határát, mégis van benne valami, ami miatt még akár működhet is idén nyáron.

Kép
Életmód

Miért hazudunk, ha tudjuk, hogy ártunk vele?

Sokszor saját magunkat is átverjük, ennek ellenére gyakran élünk ezzel a rossz viselkedésformával.

Kép
Életmód

Mediterrán étrend: egészségesebb életmód a tányérunkon

A mediterrán étrendet gyakran nevezik az egészséges életmód kulcsának, nem véletlenül.

Kép
Szórakozás

7 szuper strand a Balaton partján

Ezekben a helyszínekben tuti nem fogsz csalódni!

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!