56 évesen is szálkás – így gyúrja ki magát Jason Statham

Jason Statham
Forrás: MGM

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A sportolói múlt nem múlik el nyomtalanul, ezért szeretnek vele dolgozni a személyi edzők is.

Jason Statham igazi, modern kori akciósztár, a vásznon leggyakrabban mogorva ábrázattal vagy cinkos félmosollyal, na meg kidolgozott izomzattal. Nemcsak a szerepek miatt gyúrja ki magát, mondhatni nála ez az alapállapot, hiszen komoly sportolói múltja van. Az exfocista, majd színész Vinni Jones gyerekkori barátjaként először focizgatott, majd válogatott műugróként képviselte Nagy-Britanniát az 1990-es nemzetközösségi játékokon. Olimpiára egyszer sem jutott ki, pedig az 1988-as szöulira és az 1992-es barcelonaira is pályázott, pont ezt tartja karrierje legnagyobb hiányosságának. Később a küzdősportok és harcművészetek felé terelődött, a karatéval, a kickboxszal és a brazil dzsúdzsucuval is komolyabban foglalkozik.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Így aztán nem jön zavarba akkor sem, ha éppen félmeztelenül kell aprítania a jó népet valamelyik filmjében, de ha komolyabb, intenzívebb akciójelenetekre készül, ahhoz személyi edző segítségét kéri. Így tett legújabb mozija, a magyar mozikban most futó A méhész kedvéért is, hogy biztosan jól bírja a feszített bosszúhadjáratot, és jól is nézzen ki közben. Kőkemény, sokkoló, mégis hihető jelenetekre vágyott, ezért a sokféle küzdősportot űző korábbi taekwondo-bajnok és UFC-harcos James Moontasrit kérte meg, hogy készítse fel.

Ők ketten már a Hobbs & Shaw Halálos iramban-spinoff kapcsán is dolgoztak együtt, most pedig tizenkét héttel a forgatás megkezdése előtt nekifogtak. Moontasri szerint Statham egész évben, folyamatosan jó formában van, ezúttal sem volt vele semmi gond már a munka elején sem, amivel megkönnyítette az edző dolgát. Sőt, igazából pontosan tudja azt is, mire, milyen gyakorlatokra van szüksége, vagyis a szakembernek csak ezek tökéletes végrehajtására kellett odafigyelnie.

A megszokott rend szerint a bemelegítés és nyújtás után többnyire súlyokat mozgatott, pliometrikus gyakorlatokat végzett, bokszolt, vagy egyensúlylabdával tréningezett. Így nemcsak az erőt, hanem a robbanékonyságot is szem előtt tartotta. Hajnali ötkor belevágtak, és Statham gyakorlatának, profizmusának köszönhetően akkor sem vált unalmassá az edzés, ha három-négy óráig egyfolytában csinálták, vagy egy órán át aprították egymást a szőnyegen. Máskor meg az előre megtervezett, kész koreográfia szerint zajló verekedéseket vették át. Ha olyan gyakorlatot kellene kiemelni, amiben semmiféle iránymutatásra nem volt szüksége, mert megszállottan és tökéletesen csinálta mindig, az a húzódzkodás és tolódzkodás volt.

Moonstari a Men’s Health magazinnal meg is osztott egy edzéstervet, ami példaként szolgálhat, és valami ilyesmit követtek a sztárral A méhész előtti felkészülés során. Az eszközigény viszonylag szerény, bár az evezőgép nem olcsó mulatság, egy húzódzkodórúd és egy fitneszlabda könnyebben beszerezhető. A gyakorlatokat két blokkra osztották.

A-blokk: 15 húzódzkodás, 1000 méter evezés, 3 perc árnyékbokszolás. Ebből összesen négy sorozat. A gyakorlattípusok közt 15 perc pihenő, a sorozatok közt egy perc.

B-blokk: 45 másodperc combhajlítás (hamstring curl) a fitneszlabdán, 45 másodperc térdfelhúzás a fitneszlabdán, 45 másodperc plank tantrum a fitneszlabdán, 45 másodperc plank a fitneszlabdával. Ezekből is négy sorozat, gyakorlatok közt 15 másodperc, a sorozatok közt két perc pihenővel.

Ettől persze nem mi leszünk azonnal a következő nagy akciósztárok, de azért elég tartalmas edzésprogramról van szó, és ha már hozzászoktunk, fokozatosan növelhetjük a tempót, vagy akár a B-blokk szüneteibe némi plusz árnyékbokszot is beiktathatunk.

(forrás: Men's Health)

InStyle Men TIPP: Gimnasztikai labda

Durranásmentes gimnasztikai labda 55 cm átmérővel
forrás: inSPORTline

Durranásmentes gimnasztikai labda 55 cm átmérővel - Ár: 6.100 Ft - itt!

InStyle Men TIPP: Evezőgép

Capital Sports Stringmaster evezőgép
forrás: inSPORTline

Capital Sports Stringmaster evezőgép - Ár: 113.100 Ft - itt!

InStyle Men TIPP: Húzódzkodóállvány

inSPORTline univerzális húzódzkodóállvány
forrás: inSPORTline

Univerzális húzódzkodóállvány - Ár: 13.500 Ft - itt!

Videók

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Jármű

10 híresség, akik teljesen hétköznapi autókat használnak

Nem minden sztár igényli a luxusautókat, van, aki beéri egy teljesen átlagossal is.

Kép
Életmód

Így hat az egészségedre az olvasás - már pár oldal is sokat segít

Köztudott, hogy az olvasásnak vannak pozitív hatásai fizikai és lelki téren is, ehhez pedig kutatások alapján nem kell mást tenni, mint napi fél órát a könyveknek áldozni az időnkből.

Kép
Tech

3D-nyomtatott ujjakat kapott a férfi, aki még gyerekként szenvedett balesetet

A negyvenéves Mo Ali az Open Bionics segítségének köszönhetően képes újra használni a kezét.

Kép
Tech

Milyen szaga van a világűrnek?

Természetesen elég nehéz helyzetben lennénk lehúzott szkafanderrel a világűrben, azonban így is van pár lehetőségünk arra, hogy megállapítsuk, milyen szaga is lehet a kozmosznak.

Kép
Szórakozás

Bűnösnek vallotta magát a színarany vécét ellopó férfi

A Blenheim kastélyból vitték el Maurizio Cattelan szobrát, de az akcióval egyéb károkat is okoztak.

Kép
Stílus

Ezek voltak a Watches & Wonders legstílusosabb óraújdonságai

Látványos vagy technikai szempontból izgalmas órákból most sem volt hiány a genfi rendezvényen. Ebből válogattunk.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!