Egyértelműen a profikra céloz a Leica 2,7 milliós újdonsága

Leica SL3
Forrás: Leica

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az SL3 egy tükör nélküli full frame gép, amely fotósoknak és videósoknak sem okoz csalódást.

A Leica SL-sorozatába olyan tükör nélküli, cserélhető objektíves gépek tartoznak, amelyeket kimondottan professzionális felhasználásra szánt a gyártó, és mind fotósoknak, mind videósoknak ideális lehet. Az elsőt még 2015-ben mutatták be, 2019-ben követte az SL2, most pedig végre megérkezett az SL3, amelyet még tovább fejlesztettek a kompromisszummentes használat érdekében.

Az SL3 elődjéhez hasonlóan BSI CMOS szenzort, azaz hátulról megvilágított érzékelőt kapott, amelyek nagy előnye a jobb fényhasznosítás, ennélfogva például a kisebb mértékű zajosodás. A maximális felbontás 60 megapixel, de mind a JPG-k, mind a DNG-k esetében beállíthatunk 36 vagy 18 megapixelt is. Nyers formátumban 14, JPG-ben 8 bit a színmélység. Az ISO-tartomány elképesztően széles, 50-től 100 ezerig terjed, ami kimondottan gyenge fénynél is lehetővé teszi a használatot. A gépet öttengelyes stabilizátorral szerelték fel, videóból pedig akár 8K-t és C8K-t is tud, ekkor 30 fps a maximum, 4K-ban már 60 fps-re, full HD-ban 120 fps-re képes.

A kamera hátoldalán egy 3,2 colos LED-kijelző kapott helyet, méghozzá ujjlenyomatokat kevésbé gyűjtő és karcálló érintőpanel, de a felülre is jutott egy kicsi, 1,28 hüvelykes monokróm LCD. A hibrid autófókusz kontraszt és fáziskülönbség alapon is dolgozik. Mikrofonból van egy beépített sztereó, valamint egy 3,5 milliméteres sztereó jack bemenet, kifelé pedig egy integrált mono hangszórón vagy 3,5-es sztereó jacken keresztül jön a hang. Csatlakozni lehet wifin és Bluetooth-on keresztül is, és ahol nem tiltja semmilyen szabályozás, GPS-t is aktiválhatunk.

A gép nemcsak masszív kidolgozását, műszaki tulajdonságait, hanem árát tekintve is profiknak szól, ugyanis 7000-7500 dollárba (2,5-2,7 millió forintba) kerül csak maga a váz. Objektívből a Leica L-bajonetteseket fogadja.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Jármű

7 dolog, amit érdemes megnézetni tavasszal az autódon

Az alapvető karbantartásokon kívül ilyenkor érdemes a klímát is ellenőriztetni, hogy a nagy melegben már minden rendben legyen. De van itt más is.

Kép
Életmód

Súlyos gondokat is jelezhet az éjszakai izzadás

De nem kell azonnal megijedni, lehet, hogy csak a szokásainkon kell finomhangolni.

Kép
Jármű

Eladó Lauda sisakja, amelyben súlyos balesetet szenvedett

Az 1976-os Formula–1-szezon Niki Lauda és James Hunt csatájáról emlékezetes. Na meg arról a balesetről, amelyben Lauda durván megégett.

Kép
Életmód

Egészséges alternatívák: mire cseréljük a feldolgozott élelmiszereket?

Az egészségünkre káros hatással lehetnek a feldolgozott élelmiszerek, de szerencsére számos egészséges alternatíva létezik.

Kép
Szórakozás

Mekkora az univerzum legnagyobb ismert csillaga?

A Napunk hozzá képest csupán egy porszem.

Kép
Szórakozás

6 film, ami annyira sokkoló, hogy sokan csak egyszer voltak képesek megnézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!