Egyértelműen a profikra céloz a Leica 2,7 milliós újdonsága

Leica SL3
Forrás: Leica

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az SL3 egy tükör nélküli full frame gép, amely fotósoknak és videósoknak sem okoz csalódást.

A Leica SL-sorozatába olyan tükör nélküli, cserélhető objektíves gépek tartoznak, amelyeket kimondottan professzionális felhasználásra szánt a gyártó, és mind fotósoknak, mind videósoknak ideális lehet. Az elsőt még 2015-ben mutatták be, 2019-ben követte az SL2, most pedig végre megérkezett az SL3, amelyet még tovább fejlesztettek a kompromisszummentes használat érdekében.

Az SL3 elődjéhez hasonlóan BSI CMOS szenzort, azaz hátulról megvilágított érzékelőt kapott, amelyek nagy előnye a jobb fényhasznosítás, ennélfogva például a kisebb mértékű zajosodás. A maximális felbontás 60 megapixel, de mind a JPG-k, mind a DNG-k esetében beállíthatunk 36 vagy 18 megapixelt is. Nyers formátumban 14, JPG-ben 8 bit a színmélység. Az ISO-tartomány elképesztően széles, 50-től 100 ezerig terjed, ami kimondottan gyenge fénynél is lehetővé teszi a használatot. A gépet öttengelyes stabilizátorral szerelték fel, videóból pedig akár 8K-t és C8K-t is tud, ekkor 30 fps a maximum, 4K-ban már 60 fps-re, full HD-ban 120 fps-re képes.

A kamera hátoldalán egy 3,2 colos LED-kijelző kapott helyet, méghozzá ujjlenyomatokat kevésbé gyűjtő és karcálló érintőpanel, de a felülre is jutott egy kicsi, 1,28 hüvelykes monokróm LCD. A hibrid autófókusz kontraszt és fáziskülönbség alapon is dolgozik. Mikrofonból van egy beépített sztereó, valamint egy 3,5 milliméteres sztereó jack bemenet, kifelé pedig egy integrált mono hangszórón vagy 3,5-es sztereó jacken keresztül jön a hang. Csatlakozni lehet wifin és Bluetooth-on keresztül is, és ahol nem tiltja semmilyen szabályozás, GPS-t is aktiválhatunk.

A gép nemcsak masszív kidolgozását, műszaki tulajdonságait, hanem árát tekintve is profiknak szól, ugyanis 7000-7500 dollárba (2,5-2,7 millió forintba) kerül csak maga a váz. Objektívből a Leica L-bajonetteseket fogadja.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Kép
Szórakozás

Évszázadok után derülhetett fény a Mona Lisa titkára

A világ talán legismertebb festménye egyben az egyik legrejtélyesebb is, hiszen sem azt nem tudni, kit ábrázol, sem azt, mit látunk a háttérben.

Kép
Életmód

Középvezető vagy? Ezért fogsz hamar kiégni

Ezekben a munkakörökben minden irányból jön a nyomás, amit nehéz hosszabb távon elviselni.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!