Messi-faktor: tízszeresére nőtt a jegyár Miamiban

Barátságos meccs a Barcelona ellen
Forrás: Michael Reaves/Getty Images

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az Inter Miaminak csak ideiglenes stadionja van, de ez nem zavarja a szurkolókat, ha Lionel Messit nézhetik.

Ha Lionel Messi leigazolásával az Inter Miami és az MLS szeretett volna hozzájárulni a labdarúgás amerikai népszerűsítéséhez, kétségtelenül bejött a húzásuk. Az argentin világbajnok ugyanis alaposan lázba hozta a szurkolókat, ez mind az online térben, mint a való életben jól látszik. Az Instagramon például a csapat addigi egymilliós követőszáma hatalmas ugrással, villámgyorsan elérte a hétmilliót, jelenleg 7,8 millión áll. És a meccsjegyek is megdrágultak, nem is kicsit.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Meglepte a világot Messi döntése:

Olvasd el ezt is!

Történt ez annak ellenére, hogy egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni azzal kapcsolatban, pontosan mikor, mely csapat ellen lép pályára először Messi az Inter Miami színeiben. Legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a Leagues Cup július 21-i fordulójában, a Cruz Azul ellen láthatják őt a drukkerek. Ez a kupa az amerikai és a mexikói liga csapatait vonultatja fel.

Erre a mérkőzésre a VividSeats adatai szerint most átlagosan 1248 dollárért, vagyis 426 ezer forintért lehet belépőt váltani, míg Messi átigazolásának bejelentése előtt 120 dollár (41 ezer forint) volt az átlagár. Durván tízszeres a drágulás. Az online jegyrendszer alapján a legolcsóbb jegy is 260 ezer forint körül van, de 4-7 milliós is akad. A jövő hétvégi, Philadelphia Union (a magyar válogatott Gazdag Dániel csapata) elleni bajnokira ezzel szemben 250-ért már páholyt kapunk, egy sima jegy egy személyre kijön 20 ezer alatt. Csak a bajnokikat tekintve is 9-szeres az emelkedés.

Hogyne lennének kíváncsiak a világ legjobbjára:

Olvasd el ezt is!

Mindez annak tükrében különösen figyelemre méltó, hogy az Inter Miami jelenleg egy ideiglenes stadionban játszik, eddig különösebb biztonsági intézkedések nélkül zajlott a beléptetés, a befogadóképesség pedig 18 ezer fős. A tervek szerint 2025-ben nyílik meg a Miami Freedom Park, amely immár egy modern, 25 ezer helyet kínáló aréna lesz. A gárda holland kapusa, Nick Marsman amúgy pont ezt is hozta fel a napokban: szerinte a jelenlegi helyzetet tekintve klubja nincs felkészülve Lionel Messi fogadására.

Pedig nem árt, ha szokták a gondolatot, ugyanis az argentin klasszist a hírek szerint több másik sztár is követheti. A vele együtt világbajnokságot nyert Ángel Di Maria mellett Messi barcelonai csapattársa, Sergio Busquets, valamint az uruguayi Luis Suárez neve is felmerült.

Videók

Kép
Szórakozás

Szoboszlai-menü: jön a Domi Meal a Mekiben

A magyar válogatott csapatkapitánya immár a McDonald’s reklámarca is lett.

Kép
Szórakozás

7 borzongató szörnyeteg a filmtörténelemből

Léteznek olyan rémségek, amiktől mindenkinek feláll a szőr a hátán!

Kép
Jármű

Méregzöld méregzsák: elég brutál lett a BMW M4 CS

A Competition és a CSL közé ékelődik be a legújabb M-es BMW, amelynek sorhatosa két turbóval üvölt.

Kép
Tech

Ezt tudják a legújabb Apple iPad tabletek

Az Apple bemutatta a legfrissebb iPad Airt és a vékonyabb iPad Prót, utóbbi ráadásul az erőteljesebb M4 chipet is megkapta.

Kép
Életmód

Ezt a 6 dolgot kerüld, ha nem akarod erősíteni a szorongásodat

A túl nagy stresszre mindenki másképpen reagál: van, aki ingerlékenyebb lesz, más inkább befordul. Ezek a magatartások kerülendők.

Kép
Tech

Emlékszel még a Nokia 3210-re? Most feltámadt, és ennyibe kerül

Minden idők egyik legikonikusabb mobiltelefonja visszatért, de persze nem pont olyan, mint régen.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!