Sporttörténeti ereklye az a szalvéta, amely beindította Messi karrierjét

Messi előszerződése szalvétán
Forrás: Bonhams

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Nem volt kéznél más papír, ezért Carles Rexach sportigazgató egy szalvétára kanyarította a szándéknyilatkozatot.

Lionel Messi korunk egyik legnagyszerűbb futballistája, sőt a sportág történetének legkiemelkedőbb alakjai között is mindig helye lesz. 2022-ben világbajnoki aranyéremmel is megkoronázta páratlan pályafutását, amely során gyakorlatilag mindent megnyert, amit egyénileg vagy csapatszinten lehet. Noha még aktív, és az Inter Miamiban folyamatosan jó teljesítményt nyújt, eddig karrierjének szinte minden mozzanata történelem már. Most pedig ennek az útnak a kezdetéről került elő egy nagyon fontos ereklye.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Messi és Ronaldo rivalizálásáról olvasnál?

Olvasd el ezt is!

A Bonhams aukciósház a hónap második felében bocsátja árverésre azt a szalvétát, amelyen Messi barcelonai előszerződése, vagyis inkább egy szándéknyilatkozat kapott helyet. És hogy miért egy szalvétán? Mint ismert, a katalán sztárcsapat az argentin Newell’s Old Boystól igazolta le 2000-ben az akkor még csupán 13 esztendős srácot. Először próbajátékra érkezett Európába, és bár Carles Rexach, az akkori sportigazgató mindenképpen akarta őt, a klubvezetés hezitált. Decemberben aztán a Barca kapott egy ultimátumot, hogy végre tegyék bizonyságát annak, valóban szeretnék szerződtetni Messit.

Rexach ekkor előkapta az egyetlen, éppen a keze ügyében lévő papírt, amelyre egy kék golyóstollal odakanyarította, hogy Minguella és Horacio urak társaságában (Josep Minguella a Barcelona átigazolási tanácsadója, Horacio Gaggioli pedig a Messit ajánló argentin ügynök) saját felelősségére tanúsítja, a korábban megbeszélt feltételekkel leigazolja Lionel Messit.

A sportigazgatón kívül a másik két nevezett férfi is aláírta a megállapodást, amit aztán tényleges szerződés is követett. És ahogy ilyenkor mondani szokták, a többi már történelem, Messi egészen 2021-ig a Barcelona játékosa volt, és a gránátvörös-kék mezben 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett, tízszer nyerte meg spanyol bajnokságot és négyszer a Bajnokok Ligáját, hogy csak néhányat említsünk rengeteg trófeája közül. Hogy ez az előszerződés meglehetősen szokatlan egy ilyen kaliberű sportolónál? Lehet, de talán annál meseszerűbbé teszi a történetet. A dokumentum a becslések szerint akár 230 millió forintot is megérhet egy gyűjtőnek.

Videók

Kép
Szórakozás

Szoboszlai-menü: jön a Domi Meal a Mekiben

A magyar válogatott csapatkapitánya immár a McDonald’s reklámarca is lett.

Kép
Szórakozás

7 borzongató szörnyeteg a filmtörténelemből

Léteznek olyan rémségek, amiktől mindenkinek feláll a szőr a hátán!

Kép
Jármű

Méregzöld méregzsák: elég brutál lett a BMW M4 CS

A Competition és a CSL közé ékelődik be a legújabb M-es BMW, amelynek sorhatosa két turbóval üvölt.

Kép
Tech

Ezt tudják a legújabb Apple iPad tabletek

Az Apple bemutatta a legfrissebb iPad Airt és a vékonyabb iPad Prót, utóbbi ráadásul az erőteljesebb M4 chipet is megkapta.

Kép
Életmód

Ezt a 6 dolgot kerüld, ha nem akarod erősíteni a szorongásodat

A túl nagy stresszre mindenki másképpen reagál: van, aki ingerlékenyebb lesz, más inkább befordul. Ezek a magatartások kerülendők.

Kép
Tech

Emlékszel még a Nokia 3210-re? Most feltámadt, és ennyibe kerül

Minden idők egyik legikonikusabb mobiltelefonja visszatért, de persze nem pont olyan, mint régen.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!