Parfümkalauz: Így válaszd ki a tökéletes illatot magadnak!

Parfümkalauz: Így válaszd ki a tökéletes illatot magadnak!

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Ha eddig nem találtad meg a tökéletes illatot, tippjeink biztos segítségedre lesznek!

Neked is problémát okoz a tökéletes illat megválasztása? Nem szeretnéd a párodra vagy a családtagjaidra bízni következő illatod kiválasztását? Olvasd el tippjeinket és legyél vérprofi a parfümök terén is!

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

1. Ismerd meg az illatpiramist!

Tudtad, hogy egy parfüm illata sokkal összetettebb, mint azt gondolnád? Egy illat számos összetevőből áll, ám ezek nem egyszerre jelennek meg a kifújást követően. Ahogy párolog az illat a bőrünkről, úgy az idő múlásával más és más jegyek kerülnek előtérbe. Így egy parfüm összetevőit egy illatpiramisba helyezhetjük. A piramis tetején lévő illatokat fejjegyeknek hívjuk, ezek azok az illatok, amelyek a kifújást követő első 15-20 percben érezhetsz. Ezt követően a szívjegyek bukkannak fel, melyek intenzitásaiktól függően 2-3 óráig maradnak bőrödön, végül az alapjegyek, melyek az illat utolsó lecsengését adják, akár 6-8 órán keresztül is érezhetőek. Természetesen ez függ attól is, hogy a parfümben lévő illatanyagok koncentrációja milyen erős. A legalacsonyabb koncentrációval az Eau de Toilette illatok rendelkeznek, amelyek így könnyedséget adnak az illatnak, hétköznapokra kiváló választást jelentenek. Ennél koncentráltabbak az Eau de Parfum-ök, melyekkel így ezek az illatok mélyek és karakteresek. A legerősebb koncentrációt a Parfum vagy Intense illetve Elixir megnevezések jelzik, ezek az illatok a legbujábbak és a legintenzívebbek is, így inkább az őszi/téli időszakban vagy alkalmakra lehet megfelelő választás. Ezek alapján könnyeden meg tudod határozni, hogy milyen intenzitású illat passzol hozzád leginkább.

2. Fedd fel kedvenc illatkategóriád!

Kedvenced kiválasztása előtt azt is érdemes meghatároznod, milyen típusú illatokat kedvelsz, hiszen így várhatóan a lehető legpontosabb döntést tudod hozni. Kategóriánként meghatározhatunk fás, virágos, citrusos, aromás (más néven fougére), fűszeres, gyümölcsös vagy orientális illatokat. A legtöbb férfi illat alapját a fás jegyek teszik ki, mint a vetiver, a pacsuli, a cédrusfa, az ámbra vagy a pézsma. Ugyanakkor a legjellemzőbb illatkategória az úgynevezett „fougére” illatok, amiben az olyan aromás jegyek kelnek életre, mint a levendula, geránium, muskotályzsálya vagy a rozmaring. Ezektől az illat frissítő lesz és élettel teli. A citrusos jegyek a fejjegyekre jellemzőek, mint a citrom, a grapefruit, a mandarin, a virágos vagy míg a fűszeres jegyek a szívjegyekben rejlenek, mint a tonkabab, a kardamom vagy a rózsabors. Természetesen ezek a kategóriák egymással is keveredhetnek, így annak függvényében, hogy melyik összetevő emelkedik ki jobban, úgy annak megfelelően találkozhatunk fás-virágos, aromás-fás vagy virágos-orientális illatkombinációkkal is akár. Ha online nézelődsz, így könnyebben ki tudsz igazodni a rengeteg illatkombináció közül.

3. Tesztelj, tesztelj, tesztelj!

Mindezen tippek persze csak akkor igazán hasznosak, ha ki is próbálod azokat az illatokat, amelyek felkeltették az érdeklődésed. Ha pedig abszolút nincs ötleted mivel kezdj, próbáld ki a DSQUARED2 WOOD illatait, melyek a fa karakterisztikus jegyei köré épülnek. A fa egy olyan anyag, amely erős és strapabíró, komplex kialakítással, amely egyedi és utánozhatatlan. Ezt a kettősséget sugározzák a DSQUARED2 férfi illatai is: érzékiek mégis magabiztosak.

DSQUARED2 WOOD POUR HOMME EAU DE TOILETTE

Az illat a calabriai bergamott, a szicíliai mandarin és a citrom mediterrán frissességével indul, amit a gyömbér erőteljes és elegáns akkordja gazdagít. A szívjegyben az ibolya levél vibráló tónusai és a kardamom tökéletes kontrasztban vannak az ambrox tiszta érzékiségével. A fehér fás akkord modern keveréke lágyítja a vetiver mély, elegáns karakterét az alapjegyben.

Kattints a képre és tudj meg többet!
Kattints a képre és tudj meg többet!

DSQUARED2 GREEN WOOD POUR HOMME EAU DE TOILETTE

Az illatban a citrom energiáját és a ciprus aromás frissességét gazdagítja a bourbon bors elegánsan fűszeres, vibráló jelenléte. A cédrusfa és a vetiver kifinomult fás jegyei keverednek az eredeti gyantás akkorddal, melyből az ősi természet árad. Az alapjegy erőteljes, melyben összeolvad a férfiasan csábító cypriol, a mély és érzéki ámbra és a hosszan körülölelő pézsma.

Kattints a képre és tudj meg többet!
Kattints a képre és tudj meg többet!

DSQUARED2 ORIGINAL WOOD EAU DE PARFUM

Ebben az illatban a vizes jegyek frissessége és az ibolya levelek természetes és nyugtató esszenciája vibrál a kompozíció nyitásában, a kardamom fűszeres árnyalataival. A fa jellegzetes szívét tökéletesen kiegészítik az ezüstfenyő, a vetiver és a cédrus értékes jegyei. A pézsma és a pacsuli jegyei, valamint a növényi ámbra érzéki árnyalatai alkotják a páratlan Eau de Parfum intenzív utóízét, amely ügyesen hangsúlyozza viselőjének hitelességét, mélységét és szenvedélyét.

Kattints a képre és tudj meg többet!
Kattints a képre és tudj meg többet!

Keresd a DSQUARED2 illatokat a Marionnaud parfümériákban vagy online a www.marionnaud.hu oldalon!

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Jármű

7 dolog, amit érdemes megnézetni tavasszal az autódon

Az alapvető karbantartásokon kívül ilyenkor érdemes a klímát is ellenőriztetni, hogy a nagy melegben már minden rendben legyen. De van itt más is.

Kép
Életmód

Súlyos gondokat is jelezhet az éjszakai izzadás

De nem kell azonnal megijedni, lehet, hogy csak a szokásainkon kell finomhangolni.

Kép
Jármű

Eladó Lauda sisakja, amelyben súlyos balesetet szenvedett

Az 1976-os Formula–1-szezon Niki Lauda és James Hunt csatájáról emlékezetes. Na meg arról a balesetről, amelyben Lauda durván megégett.

Kép
Életmód

Egészséges alternatívák: mire cseréljük a feldolgozott élelmiszereket?

Az egészségünkre káros hatással lehetnek a feldolgozott élelmiszerek, de szerencsére számos egészséges alternatíva létezik.

Kép
Szórakozás

Mekkora az univerzum legnagyobb ismert csillaga?

A Napunk hozzá képest csupán egy porszem.

Kép
Szórakozás

6 film, ami annyira sokkoló, hogy sokan csak egyszer voltak képesek megnézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!