Meghalt O. J. Simpson

O. J. Simpson
Forrás: Steve Marcus-Pool/Getty Images

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az egykori amerikaifutball-játékos és színész életét végigkísérte felesége megölésének vádja.

Rákbetegség következtében, 76 éves korában elhunyt O. J. Simpson. A világ először amerikaifutball-játékosként ismerhette meg, 1969-ben elsőként draftolta őt a Buffalo Bills. Egy súlyos sérülés miatt kis híján idejekorán derékba tört pályafutása, ám végül visszatért és running backként, azaz futójátékosként küzdötte fel magát a legjobbak közé. Karrierjét a hetvenes évek végén már a San Francisco 49ers futballistájaként fejezte be.

A színészkedéssel már aktív játékosként is kacérkodott, először tévésorozatokban kapott epizódszerepeket, 1974-ben pedig a három Oscar-díjas Pokoli toronyban tűnt fel olyan nevek mellett, mint Steve McQueen, Paul Newman, Faye Dunaway vagy Fred Astaire. Leslie Nielsen mellett Nordbergként a Csupasz pisztoly-trilógiában is láthattuk.

1994-ben azonban egészen más miatt is bekerült a neve a köztudatba: felesége, Nicole Brown Simpson és annak új párja, Ron Goldman meggyilkolásával gyanúsították meg. Június 17-én a tévétársaságok élőben közvetítették azt az autós üldözést, amely során a Simpsont szállító fehér Ford Bronco nyomába eredtek a rendőrök. A hajsza brentwoodi otthonánál zárult, ahol aznap este végül megadta magát, de az autóban útlevelet, álcázáshoz használható műszakállat, nagy összegű készpénzt és töltött fegyvert is találtak. A hosszadalmas és fordulatos per végén 1995 októberében O. J. Simpsont minden vád alól felmentették. Néhány évvel később viszont kártérítést ítéltek meg az áldozatok családjai számára, miután Goldman szülei polgári pert indítottak Simpsonnal szemben.

Ezt követően is akadt még dolga az igazságszolgáltatással: 2007-ben azért tartóztatták le, mert egy hotelszobába betörve sportereklyéket rabolt, de azzal védekezett, hogy ezeket korábban tőle lopták el. 2008-ban 33 év börtönre ítélték, de már 2017-ben szabadult feltételesen. Jó magaviselete miatt 2021-ben felmentették a felügyelet alól, teljesen szabad lett.

Tavaly májusban jelentette be, hogy daganattal küzd, ám azt mondta, felveszi a harcot, és győzni fog. Idén februárban még arról érkeztek hírek, hogy kezeléseket kap, ma viszont hivatalosan is megerősítették, hogy a prosztatarák következtében elhunyt.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Szórakozás

Kaszkadőr? Minek! Ezek a színészek bevállaltak pár durva mutatványt

Elhivatottságukat hűen tükrözi, hogy mellőzik a kaszkadőrök segítségét a legveszélyesebb jelenetek forgatása közben is.

Kép
Életmód

A férfiak harmada nem elégedett a péniszméretével

Ráadásul ez gyakran nem tényleges méretproblémákra vezethető vissza, hanem testképzavarra.

Kép
Stílus

Csodásan elegáns kronográf az idei Concorso d’Eleganzára

Az A. Lange & Söhne pazar órával készült a világ talán leghíresebb és legpatinásabb autó-szépségversenyére.

Kép
Jármű

Két másodpercen belül gyorsul százra az MG prototípusa

Az EXE181-et egy 65 évvel ezelőtti kísérleti autó inspirálta – az sem volt éppen lassú.

Kép
Szórakozás

Szívmelengető az ok, amiért Tom Felton nem nézi a Harry Pottert

Nem arról van szó, hogy már a forgatás alatt meggyűlölte volna ezeket a filmeket. Épp ellenkezőleg.

Kép
Jármű

Autórevizor: Így vernek át, ha autót rendelsz

Csütörtökön napközben megcsörrent a telefonom. Aznap kb. a harmincadik hívás volt, és még nem volt dél. Hullafáradt voltam, hajtós volt a hét. Vidékről hívott egy hölgy, pénteken mennének megnézni/átvenni Budapestre egy korábban megrendelt autót. És az utolsó előtti pillanatokban úgy gondolták, jó ötlet lenne átvizsgáltatni. Mint az alábbiakból kiderül, életük egyik legjobb döntését hozták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!