Meghalt O. J. Simpson

O. J. Simpson
Forrás: Steve Marcus-Pool/Getty Images

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az egykori amerikaifutball-játékos és színész életét végigkísérte felesége megölésének vádja.

Rákbetegség következtében, 76 éves korában elhunyt O. J. Simpson. A világ először amerikaifutball-játékosként ismerhette meg, 1969-ben elsőként draftolta őt a Buffalo Bills. Egy súlyos sérülés miatt kis híján idejekorán derékba tört pályafutása, ám végül visszatért és running backként, azaz futójátékosként küzdötte fel magát a legjobbak közé. Karrierjét a hetvenes évek végén már a San Francisco 49ers futballistájaként fejezte be.

A színészkedéssel már aktív játékosként is kacérkodott, először tévésorozatokban kapott epizódszerepeket, 1974-ben pedig a három Oscar-díjas Pokoli toronyban tűnt fel olyan nevek mellett, mint Steve McQueen, Paul Newman, Faye Dunaway vagy Fred Astaire. Leslie Nielsen mellett Nordbergként a Csupasz pisztoly-trilógiában is láthattuk.

1994-ben azonban egészen más miatt is bekerült a neve a köztudatba: felesége, Nicole Brown Simpson és annak új párja, Ron Goldman meggyilkolásával gyanúsították meg. Június 17-én a tévétársaságok élőben közvetítették azt az autós üldözést, amely során a Simpsont szállító fehér Ford Bronco nyomába eredtek a rendőrök. A hajsza brentwoodi otthonánál zárult, ahol aznap este végül megadta magát, de az autóban útlevelet, álcázáshoz használható műszakállat, nagy összegű készpénzt és töltött fegyvert is találtak. A hosszadalmas és fordulatos per végén 1995 októberében O. J. Simpsont minden vád alól felmentették. Néhány évvel később viszont kártérítést ítéltek meg az áldozatok családjai számára, miután Goldman szülei polgári pert indítottak Simpsonnal szemben.

Ezt követően is akadt még dolga az igazságszolgáltatással: 2007-ben azért tartóztatták le, mert egy hotelszobába betörve sportereklyéket rabolt, de azzal védekezett, hogy ezeket korábban tőle lopták el. 2008-ban 33 év börtönre ítélték, de már 2017-ben szabadult feltételesen. Jó magaviselete miatt 2021-ben felmentették a felügyelet alól, teljesen szabad lett.

Tavaly májusban jelentette be, hogy daganattal küzd, ám azt mondta, felveszi a harcot, és győzni fog. Idén februárban még arról érkeztek hírek, hogy kezeléseket kap, ma viszont hivatalosan is megerősítették, hogy a prosztatarák következtében elhunyt.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Otthon

Közös fal hangszigetelése

A közös fal hangszigetelése azért jelenthet kihívást, mert általában nem a zajforrás keltőjét zavarja a zaj – pedig nyilván ott lenne a legpraktikusabb a szigetelés –, ráadásul a tökéletes kivitelezés sem könnyű.

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Kép
Szórakozás

Évszázadok után derülhetett fény a Mona Lisa titkára

A világ talán legismertebb festménye egyben az egyik legrejtélyesebb is, hiszen sem azt nem tudni, kit ábrázol, sem azt, mit látunk a háttérben.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!