Veretlenül csoportelső a magyar válogatott!

Szoboszlai a labdával
Forrás: MLSZ / mlsz.hu

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Montenegró elleni meccs jól indult, aztán jött a kellemetlen meglepetés. De Szoboszlai duplája és Dibusz bravúrjai jelentették a kulcsot a győzelemhez.

2007. március 24., Podgorica: a Szerbiától nemrég különvált Montenegró labdarúgó-válogatottja története első mérkőzését játszotta, az ellenfél Magyarország volt. Fél perc után vezettünk, végül mégis kikaptunk 2–1-re.

2023. november 19., Budapest: az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában Magyarország fogadta Montenegrót. A 3–1-es győzelemmel a mieink megragadták a csoportelsőséget – veretlenül.

A találkozót a magyar válogatott kezdte jobban, de a mezőnyfölény leginkább csak meddő volt, igazán veszélyes helyzetig vagy lövésig nem sikerült eljutni. A 36. percben, lényegében a semmiből aztán a vendégek jutottak vezetéshez, amit a fordulásig meg is tartottak. Marco Rossi a szünet után Kalmár Zsolt és Loic Nego becserélésével igyekezett élénkíteni az együttest, majd Horváth Krisztofer is beállt. A fordulatot azonban Szoboszlai Dominik klasszis teljesítménye hozta: a 66. percben egy ritkán látható szóló végén lőtt a hálóba, két perccel később Ádám Martin passzából rúgott újabb gólt. A ráadásban aztán az ő közeli szabadrúgását hárította a montenegrói kapuba sérülés miatt csereként beálló Filip Djukics, de a lecsorgót Nagy Ádám pattintotta be kapásból. 3–1!

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Látványos élőkép
forrás: MLSZ / mlsz.hu
A szurkolók mindig kitesznek magukért

A sikerhez persze nemcsak a gólszerzők, hanem minden egyes játékos hozzátette a magáét. Mindenképpen ki kell emelni Dibusz Dénest, aki az utolsó tíz percben legalább öt-hat emlékezetes bravúrt mutatott be – ezek egyenként is elképesztőek lettek volna, de így, csokorban végképp bizonyították, hogy a Fradi játékosa nem csupán egy kényszerű tartalék, aki Gulácsi Péter sérülése miatt került a kezdőbe. Hanem egy igazán kiváló kapus, aki nagyszerűen hozta le ezt a selejtezősorozatot, és bizony nem lesz könnyű dolga Marco Rossinak, ha választania kell, ki védjen a jövő évi Európa-bajnokságon.

Ez a selejtezősorozat több szempontból is kiemelkedően sikerült a magyar csapatnak, még ha tudjuk is, hogy voltak olyan gyengébb összecsapások, mint a bolgárok vagy a litvánok elleni. Kiemelkedő volt, mert egyenes ágon jutottak ki a mieink a kontinenstornára, 1972 után először. Kiemelkedő volt, mert veretlenül tették ezt egy olyan csoportban, ahol Szerbia és Montenegró is igen kemény ellenfél volt. Kiemelkedő volt, mert ezzel most a miénk a második leghosszabb veretlenségi sorozat az egész világon: a legutóbbi tizenkét mérkőzésen nem találtunk legyőzőre (Kolumbia tizennéggyel vezet).

Szoboszlai vezeti a labdát
forrás: MLSZ / mlsz.hu
Szoboszlai, a csapatkapitány két gólt is lőtt

A meccset és az ünneplést végignézve nem lehet nem észrevenni, mennyire együtt van, mennyire egységes most ez a nemzeti tizenegy. A mentalitást se hagyjuk ki: hátrányba kerülve sem roppannak össze, képesek felállni. Szoboszlai Dominik minden társának és minden stábtagnak megköszönte a befektetett munkát, és nem győzi hangsúlyozni, nem akarja, hogy sztárként kezeljék – pedig hétről hétre igen magas szinten futballozik a Liverpoolban is. Dibusz Dénes meg a parádéja után úgy fogalmaz, eltalálták a labdát. Ne feledjük azt se, hogy kulcsemberek hiányoztak: Sallai, Gulácsi, Schäfer, Varga Barnabás, Willi Orbán és Fiola sérülés, Kerkez eltiltás miatt, de nem teljes ez a névsor. De Rossi megtalálta a helyükre azokat, akik ugyanúgy odatették magukat, ugyanúgy kivették a részüket a kijutás kivívásából.

Nagyon jó nap volt ez a vasárnap a magyar sportban, hajnalban Michelisz Norbert világbajnoki címével indult, délután erre jött még a válogatott győzelme. Most pedig izgatottan várhatjuk december másodikát, amikor megtartják az Eb sorsolását, és kiderül, a németországi tornán mely nemzetekkel találjuk szembe magunkat jövő nyáron. Zsinórban harmadszor vagyunk ott az Európa-bajnokságon, ilyesmire soha nem volt példa, amióta van magyar labdarúgás!

Michelisz bajnoki címéről itt írtunk:

Olvasd el ezt is!

A válogatott csapatkapitányával, Szoboszlai Dominikkel a Szerbia elleni meccs előtt készítettünk interjút. Elolvashatod az InStyle Men őszi számában, keresd a lapot az újságárusoknál, a benzinkutakon, a szuper- és hipermarketekben!

Kép

Videók

Kép
Szórakozás

Szoboszlai-menü: jön a Domi Meal a Mekiben

A magyar válogatott csapatkapitánya immár a McDonald’s reklámarca is lett.

Kép
Szórakozás

7 borzongató szörnyeteg a filmtörténelemből

Léteznek olyan rémségek, amiktől mindenkinek feláll a szőr a hátán!

Kép
Jármű

Méregzöld méregzsák: elég brutál lett a BMW M4 CS

A Competition és a CSL közé ékelődik be a legújabb M-es BMW, amelynek sorhatosa két turbóval üvölt.

Kép
Tech

Ezt tudják a legújabb Apple iPad tabletek

Az Apple bemutatta a legfrissebb iPad Airt és a vékonyabb iPad Prót, utóbbi ráadásul az erőteljesebb M4 chipet is megkapta.

Kép
Életmód

Ezt a 6 dolgot kerüld, ha nem akarod erősíteni a szorongásodat

A túl nagy stresszre mindenki másképpen reagál: van, aki ingerlékenyebb lesz, más inkább befordul. Ezek a magatartások kerülendők.

Kép
Tech

Emlékszel még a Nokia 3210-re? Most feltámadt, és ennyibe kerül

Minden idők egyik legikonikusabb mobiltelefonja visszatért, de persze nem pont olyan, mint régen.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!