450 Celsius fokot is tud az Ooni elektromos pizzakemencéje

Ooni Volt 12 elektromos pizzakemence
Forrás: Ooni

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

Nagyon szeretjük a pizzát, de a legtöbb sütő csak mérsékelten alkalmas az elkészítésére.

A pizza igazi slágerkaja nemcsak az olasz őshazában, hanem Magyarországon is. Millió helyről lehet rendelni, bár nagyon sok a meglehetősen véleményes minőségű. És persze otthon is sokan készítik – itt most abba a feneketlen vitába nem mennék bele, hogy milyen az igazi pizza, melyik tészta a jó, és mely feltétek számítanak istenkáromlásnak. Van, aki a vékony tésztájú nápolyit, más a vastagabb rómait, esetleg az amerikai verziókat szereti, és a legjobb, ha azt tesszük rá, amit szeretünk, nem másnak esszük, hanem magunknak.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Az igazi problémát inkább a sütés jelenti, hiszen a pizzakemencékben rövid idő alatt, nagyon magas hőfokon készül el az étel, mindenképpen 300 Celsius fok fölötti értékekről beszélünk, de sokan inkább a 400-450 Celsius fokra esküsznek. Ehhez képest egy otthoni sütő általában 250-275 fokot tud legfeljebb, néhány komolyabb eléri a 300-at. Kovács Lázár séf, aki társaival tavaly hetedik helyen végzett a pizza-világbajnokságon, korábban egy rádióműsorban azt a trükköt fogalmazta meg, hogy az alsó-felső sütést légkeveréssel és grillfunkcióval kombinálva érhetünk el magasabb hőfokot – de ezt az együttállást nem minden tűzhely tudja.

Ooni Volt 12 elektromos pizzakemence
forrás: Ooni
Jól szigetelt a ház, így bel- és kültéren egyaránt használható a Volt 12

Épített kemencével ugyanakkor nem sokan rendelkeznek, ezek ráadásul igen sok helyet is foglalnak. Több cég is kínál viszont kimondott pizzasütőket, amelyek egy része vegyes tüzelésű, befűthetjük fával, szénnel, vagy akár gázzal is. Más modellek kizárólag gázzal használhatók, és természetesen akadnak elektromosak is. A kimondottan pizzakemencékben, valamint azok tartozékaiban utazó skóciai Ooni most az első villanyos sütőjét dobta piacra.

Az Ooni Volt 12 (nem, ez nem azt jelenti, hogy 12 voltról megy, 120 voltos aljzatokhoz tervezték) háza szénacélból és rozsdamentes acélból készült, ablaka boroszilikát üveg. Mintegy tizennyolc kilogrammot nyom, kül- és beltérben egyaránt használható. Talán a legfontosabb viszont, hogy húsz perc alatt eléri a 450 Celsius fokos hőmérsékletet, így a hozzá tartozó tíz milliméter vastag pizzakövön mintegy másfél perc alatt megsül egy nápolyi stílusú pizza. Belül van világítás, hogy lássuk, hogy áll az étel, a hőmérséklet állítható, továbbá időzítővel is ellátták a készüléket.

Ooni Volt 12 elektromos pizzakemence
forrás: Ooni
62x53 centis, így a helyet azért foglalja rendesen

Egyetlen bökkenő az ára, ami 900 euró, vagyis mostani árfolyamon úgy 340 ezer forint. Ebből azért még a jobb olasz éttermekben is kijön egy pár étkezés, de ha valaki sok pizzát süt otthon, és szívesen kísérletezik a receptekkel, talán annyira nem találja ezt elrugaszkodottnak. Főleg, hogy a sima villanytűzhelyek ára is fel tud szaladni odáig.

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!