Így főzd tökéletesre a tojást!
Mindenki másképp szereti: teljesen lágyan, vagy folyós sárgájával, esetleg jó keményen? Így érdemes megfőzni.
Egy nap azt vettem észre, hogy jé, gluténérzékeny vagyok. Egy szoftos kettes típusú diabétesz már megelőzte, így nagy váltást nem okozott az életemben: kenyeret addig se nagyon ettem már, a lisztes dolgokból leginkább a jó pasták, mintsem a kényelmi szendvicsek hiányoznak. Néha persze bűnözik az ember egyet, de amúgy tök jól elvagyok a pufikenyérrel meg az ázsiai rizstésztákkal.
Legtöbben még mindig a Sziget Fesztiválhoz kapcsolják, másoknak viszont a hazai csúcséttermek kapcsán jut eszébe Gerendai Károly neve, aki az InStyle Men of the Year 2023 egyik jelöltje: sikerről, párhuzamos munkafolyamatokról kérdeztük a vállalkozót, aki azt szeretné, hogy Magyarország még élhetőbb legyen, de ha tehetné, az év felében utazni indulna.
Irigykedve nézem az autópálya melletti földúton csapató traktorokat. Előttem valami terelés lehet, mert lépésben megy a sor. Gurulnék Szeged felé, de ez csak vánszorgás, miközben mellettünk kövér porfelhőt húzva zúz el egy óriási mezőgazdasági munkagép.
Nézem a parton a horgászokat: begyakorlott mozdulattal csaliznak, dobnak, pergetnek. A nyitott csomagtérajtó mögött ücsörgök, az úszáson túl, de a munkán még innen. Fél óra alatt a harmadik domolykót fogják, szép, nyurga, jó harminccentis példányok – fejemben futtatom a lehetséges receptvariációkat, de hát minek, hisz nem én fogtam, meg amúgy is ideje indulnom Zebegénybe, az ország legszebb panorámájú éttermébe.
Vác: 34 fok. Budapest: 35 fok. Székesfehérvár: 36 fok. Vajon mire leérek Kéthelyre, meglesz a negyven? A menetszél nem segít, nem hűt, hanem aszal, kifújja az emberből a vizet, hogy a végén csak a száraz hús maradjon a hőségben megpattanó csontokon.