Ha már aggódtál: a Real Madrid játékosai megkapták az új BMW-ket

Jude Bellingham és a BMW XM
Forrás: BMW

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A spanyol sztárcsapat tavaly váltott Audiról BMW-re, azóta már másodszor érkezett hozzájuk új flotta.

A sport egy bizonyos szint fölött semmi máshoz nem fogható reklámfelületet jelent. Nem véletlen, hogy a klubjukkal kötött, amúgy is vaskos szerződések mellett a játékosoknak gyakran jól fizető szponzori megállapodásaik vannak egyebek mellett sportszer- vagy akár óragyártókkal. Az sem ritka, hogy maguk a klubok működnek együtt nagy cégekkel: a Real Madrid például az Audival ápolt nagyon jó kapcsolatot. Ennek keretében a futballisták (amúgy nemcsak a férfi, hanem a női csapat tagjai, sőt a kosárlabdázók is) időről időre választhattak maguknak az aktuális palettáról egy autót. Na, nem mintha a heti fizetésükből ne tudnának amúgy is elég komoly gépeket megvenni.

Tavaly nyáron viszont némi meglepetésre bejelentették, hogy a 2003 nyara óta, azaz akkor már tizenkilenc éve tartó együttműködésnek vége, a Real Madrid egy másik német prémiummárkához, a BMW-hez csábult át. Ahogy az lenni szokott, mindkét fél kiemelte, hogy egymás tökéletes partnerei, és milyen jó, hogy végre összeforr, ami összetartozik. Őszre aztán az új flotta is megérkezett, a játékosok és edzők átvehették a kulcsokat az általuk kiválasztott kocsihoz. Akkor öt elektromos modell valamelyikére bökhettek rá: az i3-ra, az i4-re, az i7-re, az iX-re vagy az iX1-re.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Azóta eltelt egy év, és nehogy már az egyik legpatinásabb spanyol klub sportolói lerúgott BMW-kkel járjanak, újra lehetett válogatni. Na, meg ugye a bajor gyártó palettája is változott valamelyest, ezen a szinten illik lépést tartani ezzel is. Többen mindjárt meg is ragadták az alkalmat, és a tavaly év végén bemutatott XM-re csaptak le. Így tett az új igazolásként bombaformában kezdő angol Jude Bellingham, az éppen sérüléssel bajlódó kapus, Thibaut Courtois, a pótlására Madridba csábított Kepa Arrizabalaga, vagy éppen a szupertehetséges Arda Güler is. A teljesség igénye nélkül, naná. A BMW iX csúcsváltozatát, az M60-at kérte a horvát irányító, Luka Modrić, míg beérte az eggyel olcsóbb xDrive 50-nel Andrij Lunyin, David Alaba, Antonio Rüdiger, Fede Valverde, de még a világbajnok német Toni Kroos is.

Carvajal és a BMW XM
forrás: BMW
Carvajal is a legdrágább opciót, az XM-et választotta

Azért nem mindenki követi az aktuális SUV-divatot. Kelendő volt a klasszikus limuzin formájú i4, magától értetődő módon a legerősebb, M50-es változatban. Ilyennel jár majd többek közt Éder Militao, Lucas Vázquez, Ferland Mendy, Eduardo Camavinga és Vinícius. Már-már érthetetlenül szerénynek tűnik Aurélien Tchouaméni választása, az i4 eDrive 35, hiszen az a széria belépőszintű darabja. i7-et egyedül Nacho Fernández akart hazavinni, méghozzá xDrive 60 hajtással. Mármint a játékosok közül, hiszen példáját követte Florentino Pérez klubelnök is. Az olasz sikeredző, Carlo Ancelotti i4-est kapott.

Ancelotti ül egy BMW-ben
forrás: BMW
Carlo Ancelotti, a csapat vezetőedzője egy i4 M50-be ült

Érdekes megfigyelni, hogy az elektromos átállás mennyire begyűrűzött ide is. A BMW ugye éppen a villanyhajtású modelleket promózza ezzel a partnerséggel is, míg korábban az Auditól például SQ5-öt, RS5 Coupét, RS6 Avantot, RS7 Sportbacket, sőt még R8 Spydert is kért egyik-másik világsztár. A luxusról nyilván most sem kell lemondania senkinek, de ha benzinvérű autóbolond akad a srácok közt, az most talán kissé csalódott.

Modric és az iX
forrás: BMW
Az elnyűhetetlen irányító, Luka Modric egy iX-et kért

Természetesen ez a szponzoráció nem tiltja meg a játékosoknak, hogy saját szakállukra, a szerződésük szerint megkeresett pénzükből azt vegyenek, amit akarnak. Emlékezhetünk, Cristiano Ronaldo is bővítgette gyűjteményét madridi évei alatt. Viszont a Real Madriddal kapcsolatos hivatalos megjelenéseik alkalmával mindenképpen a BMW-től kapott járművekkel kell érkezniük.

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Életmód

Öt stressznyelv létezik: a tiéd vajon melyik?

A szeretetnyelvekről már mindenki hallott, de adja magát, hogy akkor stressznyelv is létezik. Te hogyan kezeled a feszültséget?

Kép
Életmód

Potencianövelő ételek a férfiasság fokozásához

A férfiasság fokozása természetes módon? Lehetetlennek tűnik, ugye? Pedig némi étrendváltoztatással lehetséges.

Kép
Tech

Darth Vader vagy a Halálcsillag vigyázzon a telefonodra?

A Star Wars-nap alkalmából megérkeztek a Casetify témába vágó tokjai.

Kép
Szórakozás

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Jármű

Nem hibrid, nem turbós: régi vágású sportkocsi az új Ferrari

A 12Cilindri neve nem hazudik: ez egy olyan tizenkét hengeres, szívómotoros sportautó, amiért igazán lehet imádni a márkát.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!