Promóció
Sóval hintette a közönség Salt Bae New York-i burgerezőjét

A török influenszer-séf étterme nem nyerte el a kritikusok tetszését, de ami fontosabb: a vendégekét sem.
Ha valakinek nem lenne meg, ki az a Salt Bae: egy török hentes és séf, mellesleg influenszer, polgári neve Nusret Gökçe. Akkor lett igazán híres, amikor 2017-ben az internet felkapta egy videóját, amelyben sajátos, teátrális mozdulatokkal készít és fűszerez steaket. Leginkább az a momentum híresült el – és vált mémmé –, amikor megsózza az ételt. Ugyanez, a védjegyévé vált póz látható a cikk nyitóképén is.
Legutóbb akkor ment nagyot a hírekben, amikor a tavalyi labdarúgó-világbajnokság döntője után megjelent a pályán, az ünneplő argentinok között. Senki nem értette, mit keres ott, miért fogdossa a trófeát, csókolgatja a győztesek aranyérmét, és fotózkodik a futballistákkal, akiknek arcára amúgy ki is ült a meglepettség. A szurkolókat teljes joggal dühítette fel az eset, a FIFA is vizsgálatot indított, bár egyes források szerint pont az elnök, Gianni Infantino haverja Salt Bae. Voltak persze más zűrös dolgai is: a covid alatt járványügyi szabályokat szegett, máskor Fidel Castro fotójával pózolt, vagy éppen alkalmazottainak borravalóját dézsmálta.
Azt viszont nem lehet elvitatni, hogy szakmai életútját igen nagy alázattal kezdte meg, több országot is megjárt, hogy ott ingyen, kizárólag a tapasztalatszerzésért dolgozzon éttermekben. Első saját helyét 2010-ben nyitotta Isztambulban, majd következett Dubaj, mára pedig Londonban és New Yorkban is vannak éttermei. Csakhogy az ételkritikusok körében nem örvend osztatlan népszerűségnek, neves szakemberek tartják steakeit átlagosnak, hamburgerhúsait túlsütöttnek, a fogásokat pedig általában is annyira elsózottnak, mint amennyire túlárazottak. Mások szerint, ha az ételt értékeljük, csalódni fogunk, de kajaszínháznak elsőrangúak a helyek.
Ilyen vélemények után nem is igazán meglepő, hogy a New York-i Salt Bae Burger sem lett elsöprő siker. Nagyjából három éve, közvetlenül a koronavírus-járvány kirobbanása előtt nyílt meg az Union Square park közelében, étlapján egyebek mellett wagyu-marhaburger, 100 dolláros turmix és egyéb különlegességek szerepeltek. Amúgy volt hamburgere 7-8 ezer forint körül is, ami a várost és a Salt Bae körüli felhajtást nézve nem is tűnik olyan vészesnek.
Már persze akkor nem lenne túlzó, ha finom lenne, de a Gothamist című helyi lap értékelése szerint nagyon nem az. 2020-as kritikájukban egyenesen New York legrosszabb éttermének nevezték a Salt Bae Burgert, azzal zárva a cikket, hogy ez a hely sértés a városra nézve, senki ne egyen ott. Ha mégis, akkor csak sült krumplit rendeljen, mert az megdöbbentően jó.
A mára már bezárt burgerező ajtaján az a felirat áll, hogy elköltözött, azonban a helyi források szerint ez csupán annyiban igaz, hogy kínálatukat mostantól nem itt, hanem a Nusr-Et Steakhouse-ban lehet elérni. Ez viszont nem egy újonnan nyílt egység, sőt régebbi, mint a Salt Bae Burger volt, 2018 óta működik. A Nusr-Etnek egyébként igen jó, 4,2 csillagos értékelése van a Google-ön.
Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó
Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.
Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon
A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.
Soha nem volt ilyen drága az arany
Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.
Filléres építés méregdrágán: Deus W650
A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.
Három egészen elképesztő új Breitling
Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.
Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban
Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.