Sóval hintette a közönség Salt Bae New York-i burgerezőjét

Salt Bae elhíresült póza
Forrás: Stuart C. Wilson/Getty Images/Laureus

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A török influenszer-séf étterme nem nyerte el a kritikusok tetszését, de ami fontosabb: a vendégekét sem.

Ha valakinek nem lenne meg, ki az a Salt Bae: egy török hentes és séf, mellesleg influenszer, polgári neve Nusret Gökçe. Akkor lett igazán híres, amikor 2017-ben az internet felkapta egy videóját, amelyben sajátos, teátrális mozdulatokkal készít és fűszerez steaket. Leginkább az a momentum híresült el – és vált mémmé –, amikor megsózza az ételt. Ugyanez, a védjegyévé vált póz látható a cikk nyitóképén is.

Legutóbb akkor ment nagyot a hírekben, amikor a tavalyi labdarúgó-világbajnokság döntője után megjelent a pályán, az ünneplő argentinok között. Senki nem értette, mit keres ott, miért fogdossa a trófeát, csókolgatja a győztesek aranyérmét, és fotózkodik a futballistákkal, akiknek arcára amúgy ki is ült a meglepettség. A szurkolókat teljes joggal dühítette fel az eset, a FIFA is vizsgálatot indított, bár egyes források szerint pont az elnök, Gianni Infantino haverja Salt Bae. Voltak persze más zűrös dolgai is: a covid alatt járványügyi szabályokat szegett, máskor Fidel Castro fotójával pózolt, vagy éppen alkalmazottainak borravalóját dézsmálta.

Azt viszont nem lehet elvitatni, hogy szakmai életútját igen nagy alázattal kezdte meg, több országot is megjárt, hogy ott ingyen, kizárólag a tapasztalatszerzésért dolgozzon éttermekben. Első saját helyét 2010-ben nyitotta Isztambulban, majd következett Dubaj, mára pedig Londonban és New Yorkban is vannak éttermei. Csakhogy az ételkritikusok körében nem örvend osztatlan népszerűségnek, neves szakemberek tartják steakeit átlagosnak, hamburgerhúsait túlsütöttnek, a fogásokat pedig általában is annyira elsózottnak, mint amennyire túlárazottak. Mások szerint, ha az ételt értékeljük, csalódni fogunk, de kajaszínháznak elsőrangúak a helyek.

Ilyen vélemények után nem is igazán meglepő, hogy a New York-i Salt Bae Burger sem lett elsöprő siker. Nagyjából három éve, közvetlenül a koronavírus-járvány kirobbanása előtt nyílt meg az Union Square park közelében, étlapján egyebek mellett wagyu-marhaburger, 100 dolláros turmix és egyéb különlegességek szerepeltek. Amúgy volt hamburgere 7-8 ezer forint körül is, ami a várost és a Salt Bae körüli felhajtást nézve nem is tűnik olyan vészesnek.

Már persze akkor nem lenne túlzó, ha finom lenne, de a Gothamist című helyi lap értékelése szerint nagyon nem az. 2020-as kritikájukban egyenesen New York legrosszabb éttermének nevezték a Salt Bae Burgert, azzal zárva a cikket, hogy ez a hely sértés a városra nézve, senki ne egyen ott. Ha mégis, akkor csak sült krumplit rendeljen, mert az megdöbbentően jó.

A mára már bezárt burgerező ajtaján az a felirat áll, hogy elköltözött, azonban a helyi források szerint ez csupán annyiban igaz, hogy kínálatukat mostantól nem itt, hanem a Nusr-Et Steakhouse-ban lehet elérni. Ez viszont nem egy újonnan nyílt egység, sőt régebbi, mint a Salt Bae Burger volt, 2018 óta működik. A Nusr-Etnek egyébként igen jó, 4,2 csillagos értékelése van a Google-ön.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Életmód

Chris Hemsworth mutatja: kőkemény edzéssel készül a Thor-test

Ahhoz, hogy skandináv viharistennek nézz ki, elég komoly munkát kell elvégezni.

Kép
Szórakozás

Borzongató a története: a rejtélyes Alaszka-háromszög

A Bermuda-háromszög bolygónk egyik legmisztikusabb területe, azonban akad egy ennél sokkal veszélyesebb vidék, az Alaszka-háromszög.

Kép
Szórakozás

Nem volt elég olasz – ezért bukott egy fontos filmet Stallone

A szerep csak egészen apró lett volna, a film viszont nagyszerű. Sylvester Stallone elmondta, miért nem került be.

Kép
Szórakozás

Vadiúj Lego-szettek jönnek a Star Wars-napra

A rajongók számára igazán jeles nap május negyedike, ezekkel a készletekkel lehet megünnepelni.

Kép
Stílus

Anyák és apák napjára is készült egy különleges Swatch

Természetesen mindkettőt az odaillő Simpson karakterrel díszítették.

Kép
Szórakozás

Film vs. valóság: a Kapj el, ha tudsz igaz története

A Frank Abignale életrajzi könyvét feldolgozó film egy magával ragadó, sodró lendületű alkotás, nagyszerű alakításokkal, azonban a valóságban a történet korántsem volt olyan színes és izgalmas, mint ahogy a vásznon bemutatták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!