Pókemberes Royal Oak: sok pénz, mérsékelt felelősség

Pókemberes Royal Oak: sok pénz, mérsékelt felelősség
Forrás: Audemars Piguet

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Nem véletlen, hogy az Audemars Piguet méregdrága óráján nem tudósok vagy antik költők vannak, hanem egy képregényfigura.

Az Audemars Piguet lényegében egyetlen modell, a Royal Oak különböző változataiból él, melyekre éves várólisták vannak. A Marvellel együttműködve készített Black Panther Royal Oak is sikeres, így folytatják az együttműködést, és a nagyon gazdag képregényrajongók kedvéért elkészítették a Pókemberes változatot, a Royal Oak Concept Tourbillon Spider-Mant.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Kép
forrás: Audemars Piguet

A 2021-ben indított AP-Marvel partnerség jól mutatja, hogy az ilyen nem szokványos együttműködések is sikeresek lehetnek, nem kell mindig a magas kultúrában és a csúcsmárkák között kotorászni - gondoljunk csak a svájci óragyártók autós együttműködéseire, amelyeket a Bentley-vel, a Ferrarival, a Porschéval és a Bugattival kötöttek, nem pedig a Daciával. Szóval a popkultúrára harapnak a népek - az Audemars Piguet pedig amúgy is első sorban az újgazdagokra utazik, akik jobban ismerik a Marvel univerzumot, mint mondjuk az antik költészetet.

A pókemberes Royal Oakból mindössze 25 darab készül, a tok titán és fekete kerámia kombinációja, a szerkezet pedig az AP 2974-es werkje, melyet sikerült annyira lecsontvázasítani, hogy a hidak a Pókember hálóját idézzék, és jól látható legyen a hat óra felett található tourbillon. Magát a mesefigurát fehéraranyból készítették el, a ruhája texturáját pedig lézergravírozással alakították ki. A finiselése viszont már kézzel készült, ahogyan a festés is.

Az óra számlapján felváltva vannak órajelölők és arab számok, melyek fehér festése sötétben kéken világít - és ugyanilyen lume-mal látták el a Pókember szemeit is. Az óra integrált szíja cserélhető, alapból adják hozzá a szürke-fekete gumiszíjat és a piros-kék bőrt is.

A 25 darabos, azaz erősen limitált szériás Pókember kiadás mellett bemutattak egy egyedi darabot is, a Fekete Pókembert, amelynek mind a gumi, mind a bőrszíja fekete. Ezt árverésen 6,2 millió dollárért adták el, az összeget pedig egy hátrányos helyzetű fiatalokat segítő szervezetnek adták.

Kép
forrás: Audemars Piguet

Videók

Kép
Szórakozás

A repülőgép szárnya fejezte le a siklóruhás férfit

A pilótát emberöléssel vádolják, de ő határozottan tagadja, hogy hibázott volna.

Kép
Szórakozás

Rafael Nadal ügyesen kikerülte, hogy Djokovicot a valaha volt legjobb teniszezőnek nevezze

Úgy tudott pozitívan és elismerően nyilatkozni Djokovicról, hogy nem nevezte minden idők legjobbjának.

Kép
Jármű

Michelisz Norbi indul a rali Eb magyar futamán

Raliversenyzőként is kipróbálja magát Michelisz Norbert túraautó-világbajnok, természetesen egy Hyundaijal.

Kép
Stílus

Premier League focisták kötelező kellékét mutatta be az IWC

A Big Pilot két speciális kiadásával ünneplik a Mercedes-AMG-vel 20 éve tartó együttműködésüket.

Kép
Jármű

Nem elég egyedi a villany-Porschék műhangja

Visszadobták a Porsche szabadalmi kérelmét, amellyel az elektromos autók szintetikus motorhangját szerették volna levédetni.

Kép
Szórakozás

Izolálták az erszényesfarkas RNS-ét, és ebből baj is lehet

Genetikusoknak először sikerült dekódolniuk a réges-rég kihalt állatfaj RNS-ét. Közben egy másik tudóscsoport feltámasztaná.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!