Őrületesen drágák a Super Bowl-jegyek – ez az oka

Las Vegas Super Bowl üdvözlése
Forrás: Perry Knotts / Getty Images

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az amerikaifutball-szezon nagydöntőjét vasárnapról hétfőre virradó éjszaka játsszák, de nem olcsó mulatság a helyszínen szurkolni.

Ezen a hétvégén, pontosabban a vasárnapról hétfőre virradó éjjelen csap össze egymással a San Francisco 49ers és a Kansas City Chiefs az amerikaifutball-bajnokság döntőjében, vagyis a Super Bowlon. Előbbi csapat ötször, utóbbi háromszor nyerte már meg a trófeát, de míg a Chiefs a címvédő, a 49ers éppen harminc éve vár az újabb sikerre. A meccset igen nagy érdeklődés övezi.

Így talán az sem meglepő, hogy a jegyárak az egekbe szöktek. Eleve nagyon kevés szabad hely maradt már hétfőn is, ráadásul a TickPick nevű jegyvásárlási platformon 9804 dollár (3,5 millió forint) volt az átlagár, 69 százalékos a drágulás a tavalyihoz képest. A StubHubon sem sokkal jobb a helyzet, ott 9300 dollár (3,3 millió forint) az átlag, de arra még jönnek extra költségek.

Elemzők szerint az árakat több tényező együttesen hajtotta fel erre a szintre. Egyrészt először rendeznek Super Bowlt a Las Vegas-i Allegiant Stadiumben – a létesítményt 2020-ban adták át. Ez önmagában is fokozza az érdeklődést, ráadásul ottani mércével nem is valami nagy arénáról van szó a maga 65 ezres befogadóképességével, a Chiefs például 76 ezresben játszik, de a New York-i MetLife Stadium 82500 embert tud befogadni jelenleg. Maga a párosítás is hagyományosan elég drága: 2020-ban is e két gárda vívott meg, akkor 6370 dollár volt az átlagár a kansasi győzelemmel végződő összecsapásra.

Ugyancsak az árfelhajtó körülmények közt említik a Taylor Swift-hatást: miután az énekesnő szerelme, Travis Kelce a Chiefs csapatát erősíti, Swift amikor csak teheti, ott van a mérkőzéseken. Noha most egy kicsit macerásabb lesz odaérnie, mivel éppen Japánban turnézik majd, az ázsiai ország követsége mindenkit arról biztosított, hogy időben ott lesz a stadionban a sztár – jelenléte egyes hangok szerint még az amerikai elnökválasztást is befolyásolhatja. Márpedig az eddigi meccseken is rendesen felnyomta a jegyárakat, ha ott volt.

Nagyon sokan aggódnak egyébként amiatt, hogy a két csapat keményvonalas, igazi szurkolói maradnak majd le a nagy meccsről, pont azok, akik végig ott voltak kedvenceikkel az idáig vezető úton. Viszont szakértők azt is hozzáteszik, hogy ilyenkor nem ritka, hogy nagy cégek a dolgozóiknak, partnereiknek vásárolnak nagyobb tételben jegyeket, hogy aztán jutalomként vagy ajándékként adjanak nekik lehetőséget a helyszíni szurkolásra.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Életmód

Potencianövelő ételek a férfiasság fokozásához

A férfiasság fokozása természetes módon? Lehetetlennek tűnik, ugye? Pedig némi étrendváltoztatással lehetséges.

Kép
Tech

Darth Vader vagy a Halálcsillag vigyázzon a telefonodra?

A Star Wars-nap alkalmából megérkeztek a Casetify témába vágó tokjai.

Kép
Szórakozás

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Jármű

Nem hibrid, nem turbós: régi vágású sportkocsi az új Ferrari

A 12Cilindri neve nem hazudik: ez egy olyan tizenkét hengeres, szívómotoros sportautó, amiért igazán lehet imádni a márkát.

Kép
Jármű

Bruce Wayne ihlette ezeket az elektromos Pininfarinákat

Batman civilben egy dúsgazdag playboy, igaz, a filmekben általában nem ilyen autókat hajt.

Kép
Életmód

Írd le, mi bánt, és dobd a kukába – ez tényleg működik?

Egy friss japán kutatás azt mutatja, a papír fizikai mivolta tényleg segíthet az elengedésben.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!