Ilyen lehet a következő Suzuki Swift

Suzuki Swift Concept
Forrás: Suzuki

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Egyik kedvenc kisautónk hamarosan megújul, a Japan Mobility Show-n bemutatták a tanulmányt.

A Suzuki Swift éppen aktuális generációja – a gyári terminológia szerint a globális hármas – 2017 óta van piacon, amivel még akkor is elég korosnak számít, ha figyelembe vesszük, hogy 2020-ban volt egy modellfrissítés. Az idők során a Swift lenézett papírautóból stílusos, modern kiskocsivá változott, ma pedig már idehaza is kizárólag lágy hibridként kapható. Mindenesetre lassan elérkezik a modellváltás ideje, a Japan Mobility Shown-n (leánykori nevén: Tokiói Autószalon) be is mutatták az előfutárnak tekinthető Swift Conceptet.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Az aktuális Suzuki Swift Sport tesztjét itt olvashatod el:

Olvasd el ezt is!

Az első és legfontosabb, ami feltűnik, hogy nem lesz radikálisan más a formája. Vannak azért észrevehető módosítások, például szögletesebb, rombuszra emlékeztető lettek a fényszórói, amelyek ráadásul most már nem lógnak bele a motorháztető vonalába – ez egy picit esetlenebbnek láttatja amúgy a Swiftet, még szokni kell a szemünknek. Hátul szintén a lámpák formája változott. A sziluettben nagy eltérés nincs, de még említést érdemel a kilincsek fölött megjelent él, amely lényegében körbefut az egész karosszérián. Apropó, kilincsek, hátul az eddigi rejtett helyett hagyományosabb megoldást választottak.

Suzuki Swift Concept hátulról
forrás: Suzuki
Nem mondhatjuk markánsnak az átalakulást

A belső tér ellenben már jobban különbözik a mostani Swiftétől. Oké, a kormány és a rajta található gombok szinte egy az egyben továbbmennek ebben is, nyilván lehet spórolni ezekkel a megoldásokkal, máshonnan megközelítve viszont miért is faragták volna át, ha eddig jó volt. Viszont új szellőzőket kapunk, eltűnnek középről a kerek rostélyok, a műszeregységet is átvariálták, az eddigi két, határozottan elkülönített, csőszerű órát és a köztük lévő kisebb kijelzőt egy merőben más kialakítás váltja. A középső képernyő elhelyezése nem a legkifinomultabb. A klímavezérlő nagy kerek tekerőgombjainak ugyancsak búcsút inthetünk.

Ami a műszaki tartalmat illeti, egyelőre nem tudni semmi konkrétumot. Jelenleg az 1,2-es négyhengeresre épülő lágy hibrid rendszer az egyetlen, amivel meg lehet venni a lakossági Swiftet, illetve ott van még a Sport 1,4-es turbómotorja. Ehhez képest az utódnál most háromhengeres, valamilyen formában és mértékben elektrifikált kivitelről hallani. Más piacokra villanymotor nélküli konfigurációt is terveznek, de Európába olyan biztosan nem jön. Megfigyelhetjük még a képen az automata váltót, ami jó eséllyel a gyakorlatban továbbra is CVT-t jelent.

Suzuki Swift Concept
forrás: Suzuki
Belül azért már nagyobb a különbség

Egyelőre nem tudni, pontosan mikor mutatják be a végleges szériamodellt, de várhatóan 2024-ben már megérkezik a legújabb Suzuki Swift.

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Otthon

Közös fal hangszigetelése

A közös fal hangszigetelése azért jelenthet kihívást, mert általában nem a zajforrás keltőjét zavarja a zaj – pedig nyilván ott lenne a legpraktikusabb a szigetelés –, ráadásul a tökéletes kivitelezés sem könnyű.

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Kép
Szórakozás

Évszázadok után derülhetett fény a Mona Lisa titkára

A világ talán legismertebb festménye egyben az egyik legrejtélyesebb is, hiszen sem azt nem tudni, kit ábrázol, sem azt, mit látunk a háttérben.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!