Ilyen lehet a következő Suzuki Swift

Suzuki Swift Concept
Forrás: Suzuki

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Egyik kedvenc kisautónk hamarosan megújul, a Japan Mobility Show-n bemutatták a tanulmányt.

A Suzuki Swift éppen aktuális generációja – a gyári terminológia szerint a globális hármas – 2017 óta van piacon, amivel még akkor is elég korosnak számít, ha figyelembe vesszük, hogy 2020-ban volt egy modellfrissítés. Az idők során a Swift lenézett papírautóból stílusos, modern kiskocsivá változott, ma pedig már idehaza is kizárólag lágy hibridként kapható. Mindenesetre lassan elérkezik a modellváltás ideje, a Japan Mobility Shown-n (leánykori nevén: Tokiói Autószalon) be is mutatták az előfutárnak tekinthető Swift Conceptet.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Az aktuális Suzuki Swift Sport tesztjét itt olvashatod el:

Olvasd el ezt is!

Az első és legfontosabb, ami feltűnik, hogy nem lesz radikálisan más a formája. Vannak azért észrevehető módosítások, például szögletesebb, rombuszra emlékeztető lettek a fényszórói, amelyek ráadásul most már nem lógnak bele a motorháztető vonalába – ez egy picit esetlenebbnek láttatja amúgy a Swiftet, még szokni kell a szemünknek. Hátul szintén a lámpák formája változott. A sziluettben nagy eltérés nincs, de még említést érdemel a kilincsek fölött megjelent él, amely lényegében körbefut az egész karosszérián. Apropó, kilincsek, hátul az eddigi rejtett helyett hagyományosabb megoldást választottak.

Suzuki Swift Concept hátulról
forrás: Suzuki
Nem mondhatjuk markánsnak az átalakulást

A belső tér ellenben már jobban különbözik a mostani Swiftétől. Oké, a kormány és a rajta található gombok szinte egy az egyben továbbmennek ebben is, nyilván lehet spórolni ezekkel a megoldásokkal, máshonnan megközelítve viszont miért is faragták volna át, ha eddig jó volt. Viszont új szellőzőket kapunk, eltűnnek középről a kerek rostélyok, a műszeregységet is átvariálták, az eddigi két, határozottan elkülönített, csőszerű órát és a köztük lévő kisebb kijelzőt egy merőben más kialakítás váltja. A középső képernyő elhelyezése nem a legkifinomultabb. A klímavezérlő nagy kerek tekerőgombjainak ugyancsak búcsút inthetünk.

Ami a műszaki tartalmat illeti, egyelőre nem tudni semmi konkrétumot. Jelenleg az 1,2-es négyhengeresre épülő lágy hibrid rendszer az egyetlen, amivel meg lehet venni a lakossági Swiftet, illetve ott van még a Sport 1,4-es turbómotorja. Ehhez képest az utódnál most háromhengeres, valamilyen formában és mértékben elektrifikált kivitelről hallani. Más piacokra villanymotor nélküli konfigurációt is terveznek, de Európába olyan biztosan nem jön. Megfigyelhetjük még a képen az automata váltót, ami jó eséllyel a gyakorlatban továbbra is CVT-t jelent.

Suzuki Swift Concept
forrás: Suzuki
Belül azért már nagyobb a különbség

Egyelőre nem tudni, pontosan mikor mutatják be a végleges szériamodellt, de várhatóan 2024-ben már megérkezik a legújabb Suzuki Swift.

Videók

Kép
Jármű

Lehet takarékos, ami ekkora? – Teszt: Honda CR-V e:HEV AWD Advance

A Honda szinte mindent belecsomagolt a CR-V-be, amire manapság a legtöbb autóvásárló vágyhat: itt egy jó nagy SUV vagány formatervvel, kényelmes belsővel, hibridhajtással. De mit tud a valóságban, és mennyire lehet takarékos egy kis villannyal megtámogatva egy 1,8 tonnás óriás?

Kép
Életmód

Két éve vonaton él a 17 éves német srác

A fiatal Lasse Stolley szoftverfejlesztőként dolgozik, de így mindig oda megy, ahová éppen kedve van.

Kép
Életmód

Lehet, hogy mindig is rosszul zuhanyoztál?

A tisztálkodás legjobb módja mindig a legegyszerűbb, a szakember szerint kár is kísérletezni.

Kép
Tech

Jön a svájci bicska, amiből hiányzik a kés

A Victorinox érdekes lépésre szánta el magát, de azért nem kell félni, maradnak a hagyományosabb változatok is.

Kép
Szórakozás

Amikor a csodalámpa nem mese: milliókat nyert egy pár

Egy kincskereső játékba szálltak be, amelynek végén rá is találtak a hatalmas nyereménnyel járó lámpásra.

Kép
Szórakozás

10 párharc a fociban, ami túlmutat a puszta rivalizáláson

Már hetekkel a meccs előtt izzik a levegő a csapatok háza táján

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!