Még több futballsztárt akarnak a szaúdiak

Kevin De Bruyne és Enzo Fernandez küzd a labdáért egy Man City - Chelsea meccsen
Forrás: Simon Stacpoole / Offside / Getty Images

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Miközben úgy fest, többen is kezdenek kiábrándulni az ottani életből, a pénzemberek nem adják fel.

A szaúd-arábiai focibajnokságba eddig leginkább csak elvétve, levezetni mentek nemzetközi szinten magasan jegyzett játékosok. Aztán 2022 végén Cristiano Ronaldo beindított egy folyamatot: azzal, hogy ő aláírt, egyre többen kezdték úgy érezni, hogy ez nemcsak a pályájuk vége felé járó futballistáknak, hanem bárkinek alternatíva lehet – még akkor is, ha nyilván CR is túl van már a csúcson. Az ottani pénzemberek csillagászati fizetésekkel csábítgatták és csábítgatják ma is kiszemeltjeiket, valódi sztárcsapatokat akarnak összerakni.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Itt írtunk bővebben a jelenségről:

Olvasd el ezt is!

Csakhogy időközben kiderült, nem fenékig tejfel az a világ sem. Elsők között az angol Jordan Henderson bulizta ki magának a távozást, a Liverpool korábbi csapatkapitánya végül a holland Ajaxban kötött ki, de szinte folyamatosak a pletykák arról, kik akarnak még olajra (vagy inkább olajról – höhö) lépni. Hogy igazából mi áll emögött, az jó kérdés, nyilván az egy nagyon más kultúra, más szokásokkal az élet minden területén. És sztárok ide vagy oda, a foci színvonala is sokkal alacsonyabb, a liga nézőszámátlaga pedig mindössze 8220, igen, nyolcezer-kétszázhúsz fő. Oké, ennél természetesen az olyan topcsapatok, mint az El-Áttihád, az El-Hilál vagy az En-Naszr jóval többet tudnak, de a 20-25 ezer (átlag, de egy-egy meccsen előfordul 50 ezer is) őket is megállítja. Ezek a sportolók meg nem ehhez vannak szokva.

De közben a szaúdi fejesek egyáltalán nem szégyenlősködnek, és próbálnak újabb és újabb klasszisokat megnyerni. A hírek szerint kívánságlistájukon olyan nevek szerepelnek, mint Kevin De Bruyne, Bernardo Silva (mindkettő Manchester City), Mohamed Szaláh, Virgil van Dijk, Alisson (mindhárom Liverpool), Casemiro, Bruno Fernandes és Raphaël Varane (mindhárom Manchester United). Tehát szívesen mazsoláznának az angol Premier League-ből, ám emellett más topligák fiatal csillagait is vinnék.

Nagyon érdekes ez a jelenség, már csak azért is, mert ha egy mesterségesen felpumpált, és akár nemzetközi szinten jó nézettséget hozó ligát sikerül is felépíteniük, azért a klubfutball csúcsa továbbra is Európa marad, hiszen itt vannak a topligák, a nagy, tradicionális klubok, és persze a Bajnokok Ligája. Tudjuk ugyan, hogy pénz beszél, de ha még a BL-indulást is meg tudnák vásárolni, na, az már elég nagy baj lenne. Addig viszont a magukra valamit is adó játékosok karrierjük csúcsán nem akarnak majd elmenni.

Videók

Kép
Szórakozás

Szoboszlai-menü: jön a Domi Meal a Mekiben

A magyar válogatott csapatkapitánya immár a McDonald’s reklámarca is lett.

Kép
Szórakozás

7 borzongató szörnyeteg a filmtörténelemből

Léteznek olyan rémségek, amiktől mindenkinek feláll a szőr a hátán!

Kép
Jármű

Méregzöld méregzsák: elég brutál lett a BMW M4 CS

A Competition és a CSL közé ékelődik be a legújabb M-es BMW, amelynek sorhatosa két turbóval üvölt.

Kép
Tech

Ezt tudják a legújabb Apple iPad tabletek

Az Apple bemutatta a legfrissebb iPad Airt és a vékonyabb iPad Prót, utóbbi ráadásul az erőteljesebb M4 chipet is megkapta.

Kép
Életmód

Ezt a 6 dolgot kerüld, ha nem akarod erősíteni a szorongásodat

A túl nagy stresszre mindenki másképpen reagál: van, aki ingerlékenyebb lesz, más inkább befordul. Ezek a magatartások kerülendők.

Kép
Tech

Emlékszel még a Nokia 3210-re? Most feltámadt, és ennyibe kerül

Minden idők egyik legikonikusabb mobiltelefonja visszatért, de persze nem pont olyan, mint régen.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!