Szoboszlai: „Olyat akarok itt elérni, ami örökre szól”

Szoboszlai Dominik
Forrás: Andrew Powell / Liverpool FC / Getty Images

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A magyar válogatott csapatkapitánya a Liverpool hivatalos oldalának adott interjút.

Nyári átigazolása után Szoboszlai Dominik gyorsan meghatározó játékosa lett Jürgen Klopp újraformálódó Liverpooljának. A 2024-es év azonban nem indult jól számára, a január elsejei, Newcastle United elleni bajnokin combizomsérülést szenvedett. Azóta három kupameccset és egy Premier League-mérkőzést hagyott ki, ám a klub legfrissebb tájékoztatása szerint ma, azaz szerdán már csak elővigyázatosságból maradt ki a keretből. Ha minden jól megy, vasárnap az FA-kupában térhet vissza a Norwich ellen.

A klub hivatalos honlapja azonban a napokban készített vele egy hosszabb interjút, ezt szemlézzük az alábbiakban.

„Hat hónapja vagyok itt, de elég hosszú időt szeretnék eltölteni ahhoz, hogy olyasmit alkossak, ami örökre szól”
– kezdte a beszélgetést Szoboszlai. Mivel a beszélgetés az egyik főszponzor, a Carlsberg Inked című sorozatának keretében készült, természetesen a tetoválások is szóba kerültek. Ezzel kapcsolatban fejtette ki a középpályás, hogy az RB Leipziggel két Német Kupát nyert, és fontolgatja, hogy a trófeát magára varrassa. Ám reméli, hogy Liverpoolban is olyan eredményeket ér el, hogy hasonló dilemma álljon elő.

Hozzátette, hogy remélhetőleg a mostani időszak még csak a kezdet. Addig maradna a csapatnál, ameddig csak lehet, és annyi trófeát nyerne, amennyit csak lehet. „A szezon közepén járunk, a java még csak most kezdődik. Jelenleg a tabella tetején vagyunk, szeretnénk ott maradni a bajnokság végéig.”

Mindeddig 26 találkozón kapott lehetőséget Jürgen Klopptól, és már négy gólt is lőtt. A szurkolókkal máris jó kapcsolatokat ápol. „Ez a világ egyik legnagyobb klubja. Fantasztikus, ahogyan az emberek szeretik a csapatot. Mindig támogatnak minket.” Azért a nehezebb pillanatokról is beszélt: „Természetesen nem mindig megy jól, de dolgozunk rajta. Nem azért csinálunk valamit rosszul, mert úgy akarjuk, hanem mert aznap úgy jön ki a lépés. Vannak napok, amikor nem tudjuk kiadni a száz százalékot, és van, amikor kiadjuk, de az sem elég. De ők akkor is ott vannak, én pedig boldog vagyok, hogy ilyen szurkolóink vannak.”

Visszatérve a tetoválásokra Dominik azt is elmondta, hogy tizenöt évesen csináltatta az elsőt, azért tehette meg, mert megnyert egy focival kapcsolatos fogadást édesapjával szemben. Többek közt a szüleinek a születési dátuma, valamint a húgáé is a bőrén van, utóbbit egy óra szimbolizálja. Motivációs idézetek mellett egy Steven Gerrardnak tulajdonított mondat is helyet kapott. Mivel szülei is varrattak már, így egészen gyermekkora óta szereti a tetkókat.

„A család mindig ott van számomra, bármi is történik. És mindig ott lesznek. Talán több olyan ember is van, aki megbízhatunk, aki jóban és rosszban is mellettünk van, de ők hárman egészen biztosan. A húgom még csak hétéves, szóval nagyon-nagyon fiatal, de ha problémáim lennének, ő is ott lenne mellettem, még ha segíteni nem is tudna. Talán más családtagok is, de akikben mindig száz százalékig megbízom, az édesanyám és édesapám.”

(forrás: liverpoolfc.com)

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Kép
Tech

Ezt tudják a legújabb Apple iPad tabletek

Az Apple bemutatta a legfrissebb iPad Airt és a vékonyabb iPad Prót, utóbbi ráadásul az erőteljesebb M4 chipet is megkapta.

Kép
Életmód

Ezt a 6 dolgot kerüld, ha nem akarod erősíteni a szorongásodat

A túl nagy stresszre mindenki másképpen reagál: van, aki ingerlékenyebb lesz, más inkább befordul. Ezek a magatartások kerülendők.

Kép
Tech

Emlékszel még a Nokia 3210-re? Most feltámadt, és ennyibe kerül

Minden idők egyik legikonikusabb mobiltelefonja visszatért, de persze nem pont olyan, mint régen.

Kép
Stílus

Nem is egy, rögtön három Omegát villantott Barry Keoghan a Met-gálán

Az ír színész mindkét csuklójára, de még mellényzsebébe is jutott egy különleges darab. Azért a többiek sem spóroltak.

Kép
Jármű

Az 1.9 TDI tényleg örök: egymilliót futott a magyar oktatóautó

A most 82 éves Marika néni még 2007-ben vette a Volkswagen Jettát, amely ma is pöccre indul.

Kép
Tech

Ezek a világ legértékesebb vállalatai

Néhány cég esetén olyan pénzekről van szó, ami emberi mércével felfoghatatlan.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!