Tippek kempingezéshez, amikre MacGyver is csettintene

Tippek kempingezéshez, amikre MacGyver is csettintene
Forrás: Maciej Karoń - Unsplash

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

"Francba, ezt is otthon hagytam!" - egy többnapos sátrazás kezdetén ez a kijelentés fájó tud lenni, viszont van néhány trükk, amivel kihúzhatjuk magunkat a bajból!

"MacGyver"-kés

Próbáljuk a svájci bicska elvét követni, mielőtt elindulunk kempingezni. Igyekezzünk úgy készülni, hogy eszközeink átfedésben legyenek egymással, tehát könnyen helyettesíthetőek legyenek egy váratlan szituáció alkalmával. A "MacGyver"-késben egyetlen tárgyban összpontosul többek között a dugóhúzó, olló, gallyfűrészelő, fogpiszkáló, valamint még az alattomosan ujjunkba fúródó szálkák kiszedésében is segítséget tud nyújtani.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Szigetelőszalag

Az egyik legsokoldalúbb eszköz, főleg ha gyorsan kell valami, amivel a sátor, a matrac, vagy cipőnk lehetséges felszíni sérüléseit korrigálni akarjuk. Otthon hagytuk a sebtapaszt? Semmi gond! Teljesen jól alkalmazható helyette a szigetelőszalag, ami bár nem esztétikus, egy zsebkendővel kombinálva átmenetileg megoldást nyújthat sebeink lefedésére is.

Hungarocell

A csapadék és a nyirkos talaj miatt érdemes olyan matracot választani, ami a földtől legalább 10-15 centiméter magasan biztosítja a pozíciónkat. Ha nem készültünk rossz időre, vagy csak nem akarunk újabb fekvőalkalmatosságot vásárolni, vészmegoldásként erre a feladatra kiváló lehet egy otthon megmaradt hungarocell lap, ami nem csak kényelmesebbé teszi fekvőhelyünket, de egy kis letört darab kiváló gyújtósként is funkcionál.

Chips

Érdemes észben tartani, hogy a leghatásosabb gyújtóshelyettesítő lehet egy darabka chips, köszönhetően a gyártás során felhasznált olajnak. Egy másodperc alatt generál olyan nagy és tartós lángot, ami garantált segítséget nyújt nekünk a kevésbé száraz faágakkal szemben is.

Átlátszó műanyag palack

Nem mindegy, tudjuk-e mindkét kezünket használni a sötétben, miközben teszünk-veszünk, ezért érdemes fejlámpával készülni. Helyette viszont remek fényforrást szolgáltat egy stabilan lehelyezett telefon, aminek bekapcsolt vakujára egy átlátszó vizes flakont helyezünk. Több méteres körzetben fogja növelni a látóterünket a megoldás.

Kötél

Mindig készüljünk egy jó hosszú kötéllel, mert alapvető előnyein túl két fa közé kifeszítve kiváló ruhaszárítót biztosít. A legfontosabb viszont, hogy ételünket és eszközeinket is felakaszthatjuk rá, ha megakarjuk óvni a rovaroktól és a kosztól.

Szappan

Remekül alkalmazható egy makacsul elakadó cipzár esetén, főleg ha sátrunk már megjárt pár kempingezést. A túraboltok többsége árul már olyan multifunkciós szappanokat, amik nemcsak tisztálkodásra jók, hanem ezzel együtt az edények és a ruhák tisztítására is alkalmasak.

Alufólia

A felhasználás módjának csak a képzelet szab határt. A becsomagolt étel parázsba helyezésén túl formálhatóságának köszönhetően szorult helyzetben készíthetünk belőle kanalat, tölcsért vízgyűjtőnek vagy szűrőnek, valamint antennaként használva felerősíti a rádióhullámok jelét is. Egy merülőben lévő eszköz elemeinek élettartamát is meg tudjuk hosszabbítani, ha a csatlakozási pontoknál egy kis fóliával fedjük le az elemek végét.

Konzervdoboz

Nem csupán megkönnyíti a helyzetünket, ha előre elkészített ételt viszünk, de helyet is spórolunk vele. Nincs szükség fémlapokból összerakható mobiltűzhelyre, ha fúrunk pár lyukat egy nagyobb konzervdoboz oldalára, máris megfelelő lesz a célnak!

Fokhagyma

A szúnyogok kifejezetten utálják a szagát, ezért néhány jól pozicionált szétnyomott fokhagymadarab, amit a bográcsba szántunk, képes olyan védelmet nyújtani nekünk a vérszívók ellen, akár egy riasztóspray.

Videók

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

A korai halálozással is összefügg a tesztoszteronszint

Minél alacsonyabb, annál kisebb eséllyel élünk sokáig – mondja egy friss kutatás.

Kép
Otthon

Ha mindig vonzott Kalifornia: most eladó egy egész város

Persze nem olcsó, de egyik-másik budapesti villánál még így is kevesebbe kerül. És már érdeklődő is van.

Kép
Életmód

Szakmák, amik eltűntek a modern kor beköszöntével

Felelevenítünk néhányat a régmúlt mesterségeiből, amik nem állták ki az idő próbáját.

Kép
Jármű

Látványos koncepcióautót mutatott az AMG Monacóban

A Formula–1-es versenyhétvégéhez kapcsolták a Mythos PureSpeed sportautót, amely érdekes megoldásokat vonultat fel.

Kép
Szórakozás

Közeleg a napfogyatkozás 25 éves évfordulója - de mikor lesz a következő?

Az egész ország az eget kémlelte negyed évszázaddal ezelőtt.

Kép
Szórakozás

Mint egy gyerekszínészt, úgy kezelték balesete után Jeremy Rennert

A Marvel-moziverzum sztárja felidézte, milyen érzés volt visszatérni a munkába.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!