Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb
Forrás: E.ON

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Zajlik az előregisztráció magánszemélyek részére, vissza nem térítendő állami napelem-támogatásra: ezúttal a lakossági háztartási méretű, akkumulátorral összekapcsolt, napelemes rendszerek megvalósítását támogatják...

Az összetett pályázati folyamat, a kivitelezés komplexitása és a felszerelt berendezések hosszú élettartama, a projekt futamideje egyaránt indokolttá teszi, hogy olyan regisztrált kivitelező partnert keressünk, amelynek a stabilitásában, a tervezési és megvalósítási képességeiben, hozzáértésében fenntartások nélkül megbízunk – az E.ON MyEnergy megfelelő választás lehet azok számára, akik már az előkészítés fázisától a gondos és szakértő kézben szeretnék tudni a beruházást.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Ha az otthonunk fenntartható és biztonságos villamosenergiaellátásáról van szó, a napenergiánál nincs kézenfekvőbb megoldás. A napelem-panelek hatékonysága és használati ideje egyre nő, az energia-autonómia mindinkább felértékelődik, a klímavédelmi szempontok is egyre fontosabbá válnak – mindezek lakóingatlanok esetén egyértelműen a háztartási napelemes rendszerek használata felé mutatnak. Bár a napelemes rendszerekkel termelt és hálózatra visszatáplált villamosenergiára vonatkozó szabályozás, valamint elszámolása a közelmúltban megváltozott, az otthoni akkumulátorral kombinált, jelentős állami támogatással megvalósítható rendszerek most olyan új lehetőséget jelentenek, amelyek a pályázati forrásból részfinanszírozott napenergia-beruházások kiszámítható megtérülését is elérhetővé teszik.

A 2024. január 15-én indult Napenergia Plusz Program 2024 – pályázat a gyakorlatban két fázisból áll. Az első az előregisztráció, melyet véglegesített ügyfélkapus regisztrációs belépést követően, elektronikusan lehet megtenni. A pozitívan elbírált, eredményes előregisztráció után következik második fázisként a tényleges pályázat, a támogatási kérelem benyújtása. Ehhez viszont érdemes szakértői segítséget igénybe venni, már csak a szükséges tervek, engedélyek beszerzése miatt is.

Hogy mire lehet pályázni, azt a kiírás pontosan meghatározza: vissza nem térítendő támogatás, lakóingatlanra telepített, energiatárolóval (akkumulátor) kiegészített lakossági napelemes rendszer, a megadott technikai paramétereknek megfelelően – ennek pályázati kiírás szerint elszámolható költségeihez kérhető max. 66%-os (max. 5.000.000,-Ft) állami finanszírozás a 34%-nyi önrész mellé.

Itt is hasznos a szakértő tanácsa, hiszen tisztázhatja, hogy a felhasználási szokások és igények ismeretében mire is van szükségünk az adott paramétereken belül. Szintén célszerű odafigyelni, hogy nehogy elakadjunk valamelyik, a pályázóra vagy az ingatlanra vonatkozó kizáró ok miatt, illetve, hogy időben beszerezzük a szükséges dokumentumokat, például a 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapot, illetve a köztartozásmentes státuszt igazoló adóhivatali papírt. A szakértő partner segítségünkre lehet a pályázati eljárás során lehetséges akadályok felismerésében és elkerülésében, a sikeres eredmény elérésében és megvalósításában.

A napelem-beruházás a hosszútávú és jelentős projektek egyike a háztartások életében, hiszen legalább egy generációnyi időre szól, ráadásul mindenképpen sokmilliós döntést igényel. Ezért különösen fontos, hogy megbízható, stabil, gyakorlott, és már az előkészítési időszakban is segíteni képes kivitelezőt válasszunk. Az E.ON MyEnergy Magyarországon eddig már több mint 20.000 lakossági és több ezer vállalati napelemes rendszert telepített sikeresen. A nemzetközi E.ON Csoporttal a háttérben stabil partnerként napelemek esetén 25 évre szóló teljesítménygaranciát nyújt, mindehhez a tervezést, pályázati ügyintézésként a költségvetési táblázat kitöltését, és a teljeskörű HMKE engedélyezést, valamint adott esetben a mérőhely szabványosítást is magában foglaló ügyintézést is biztosít, levéve a terhek jelentős részét a pályázók válláról.

További hasznos információkat a Napenergia Plusz Programról az alábbi az alábbi linken találsz.

Kép

Videók

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Stílus

Ezek voltak a Watches & Wonders legstílusosabb óraújdonságai

Látványos vagy technikai szempontból izgalmas órákból most sem volt hiány a genfi rendezvényen. Ebből válogattunk.

Kép
Életmód

Tavaszi megújulás, felfrissülés? Miért ne! 6 arcmaszk férfiaknak

Az arcápolás témaköre sosem tud kimenni a divatból, szóval most hoztunk is pár tuti arcmaszkot, ami megér egy próbát.

Kép
Jármű

Mika Häkkinen megtanít vezetni – ha megveszed a kocsiját

A finn exversenyző egy különleges McLaren P1-et bocsát árverésre, a 780 milliós árba egy kis extrát is bújtat.

Kép
Szórakozás

Van egy Harry Potter-jelenet, amit 95-ször kellett felvenni

És harminc kamerát is használtak hozzá, hogy minden olyan legyen, amilyennek akarják.

Kép
Életmód

Kilenc hónapig a reptéren élt egy olasz férfi

Igen, Tom Hanksnek valóban van egy ilyen filmje, de ez most a valóság: a 83 éves bácsi Bologna repterén ütött tábort.

Kép
Szórakozás

12 kihagyhatatlan életrajzi film, ha tetszett a Back to Black

Az első kritikák szerint igen jól sikerült az Amy Winehouse életét bemutató film, mutatunk még pár alkotást, aminek érdemes esélyt adni.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Advertisement