18 Michelin-csillagos étteremben evett egyetlen nap alatt

Egy fogás egy Michelin-csillagos étteremben
Forrás: Delightin Dee / Unsplash

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Ez már rendes gyorséttermi tempó, pedig ezek a helyek nem pont erről szólnak. Mégsem bánta meg, mert ezzel a teljesítménnyel bekerült a Guinness-rekordok könyvébe.

Michelin-csillagos étterembe elsősorban azért járnak az emberek, mert van az egésznek egyfajta exkluzivitása, különlegessége. Megadjuk a módját, és ha már ráhangolódtunk, meg a pénzt is rászántuk, akkor kapkodni sem szeretünk. Szép nyugodtan kiélvezzük minden pillanatát. Nem úgy, mint az amerikai Eric Finkelstein, aki egyetlen nap leforgása alatt 18 Michelin-csillagos helyen étkezett. Ezzel Guinness-rekordot állított fel.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A férfi azután kezdte el tervezgetni, hogy a Discord közösségi platformon belépett egy ételekkel foglalkozó csoportba. Mivel szereti a finom ételeket, imádja az őrült dolgokat, ráadásul nagyon szívesen dolgozik listák mentén, az azokon szereplő tételek megvalósításán, ebbe a buliba is izgatottan vágott bele. Persze ilyesmihez nem árt, ha az embert jó helyen pottyantotta le a gólya, vagy legalábbis nem okoz nehézséget olyan országban és városban nekiindulni a kivitelezésnek, ahol erre nagyobb esély mutatkozik.

Egy fogás egy Michelin-csillagos étteremben
forrás: Wine Dharma / Unsplash
A kép csak illusztráció

Magyarországon például összesen kilenc Michelin-csillagos étterem van a legfrissebb lista szerint, míg például New Yorkban, ahol Finkelstein belecsapott, 73 ilyen helyet találunk. Könnyű dolga azért így sem volt. Amikor először körbetelefonálta mindegyiket, hogy asztalt foglaljon, mindössze tíz étteremben járt sikerrel. Ráadásul időközben négy el is vesztette a csillagját. Kezdhette tehát elölről újra és újra, mire sikerült összeraknia a végleges listát. Ezen 14 egycsillagos és négy kétcsillagos étterem szerepelt.

A villámgyors gasztronómiai utazás a Le Pavillonban indult, ahol grillezett avokádót evett alakorbogyókkal, pirított kelkáposztával, joghurtos öntettel. A folytatásban ellátogatott az Aquavitbe, a Batard-ba, a Casa Monóba, a Caviar Russe-ba, a Cote-ba, a Francie-ba, a Gramercy Tavernbe, a Jungsikba, a Le Coucou-ba, a Momofuku Kóba, a Modernbe, a Musket Roomba, az Oiji Mibe, a Red Paper Clipbe, a Tuoméba, valamint a Vestrybe. Zárásként a Nodában költötte el a desszertet, ami chawanmushi volt, valamint kaviár.

Végül a 18 helyet összesen 11 óra alatt sikerült maga mögött hagynia, ami nem kevés szervezőmunkát feltételez a háttérben, hiszen át is kellett érni egyik helyről a másikra, másrészt pedig nyilván nem azonnal teremnek a fogások az asztalon, amint a vendég belép. Emellett emésztőrendszerét sem akarta túlterhelni, így mindenhol valami könnyűt választott, volt, ahol csak egy tálka vörös áfonyát fogyasztott el.

A számla végül 494 dollárra rúgott, ami bő 180 ezer forint, de erre még rájön a borravaló – mindenhol harminc százalékot hagyott –, valamint egyéb költségek, így összességében valahol 250 és 300 ezer forint között zárta a napot. Ahogyan a New York Postnak fogalmazott: „a Michelin-csillagos éttermeket gyorskajáldákká változtatni eléggé szembemegy mindazzal, amit a helyek képviselnek.” Mindenesetre sikerrel járt, és bekerült a Guinness-rekordok könyvébe.

Robb Report

Videók

Kép
Jármű

Lehet takarékos, ami ekkora? – Teszt: Honda CR-V e:HEV AWD Advance

A Honda szinte mindent belecsomagolt a CR-V-be, amire manapság a legtöbb autóvásárló vágyhat: itt egy jó nagy SUV vagány formatervvel, kényelmes belsővel, hibridhajtással. De mit tud a valóságban, és mennyire lehet takarékos egy kis villannyal megtámogatva egy 1,8 tonnás óriás?

Kép
Életmód

Két éve vonaton él a 17 éves német srác

A fiatal Lasse Stolley szoftverfejlesztőként dolgozik, de így mindig oda megy, ahová éppen kedve van.

Kép
Életmód

Lehet, hogy mindig is rosszul zuhanyoztál?

A tisztálkodás legjobb módja mindig a legegyszerűbb, a szakember szerint kár is kísérletezni.

Kép
Tech

Jön a svájci bicska, amiből hiányzik a kés

A Victorinox érdekes lépésre szánta el magát, de azért nem kell félni, maradnak a hagyományosabb változatok is.

Kép
Szórakozás

Amikor a csodalámpa nem mese: milliókat nyert egy pár

Egy kincskereső játékba szálltak be, amelynek végén rá is találtak a hatalmas nyereménnyel járó lámpásra.

Kép
Szórakozás

10 párharc a fociban, ami túlmutat a puszta rivalizáláson

Már hetekkel a meccs előtt izzik a levegő a csapatok háza táján

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!