18 Michelin-csillagos étteremben evett egyetlen nap alatt

Egy fogás egy Michelin-csillagos étteremben
Forrás: Delightin Dee / Unsplash

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Ez már rendes gyorséttermi tempó, pedig ezek a helyek nem pont erről szólnak. Mégsem bánta meg, mert ezzel a teljesítménnyel bekerült a Guinness-rekordok könyvébe.

Michelin-csillagos étterembe elsősorban azért járnak az emberek, mert van az egésznek egyfajta exkluzivitása, különlegessége. Megadjuk a módját, és ha már ráhangolódtunk, meg a pénzt is rászántuk, akkor kapkodni sem szeretünk. Szép nyugodtan kiélvezzük minden pillanatát. Nem úgy, mint az amerikai Eric Finkelstein, aki egyetlen nap leforgása alatt 18 Michelin-csillagos helyen étkezett. Ezzel Guinness-rekordot állított fel.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A férfi azután kezdte el tervezgetni, hogy a Discord közösségi platformon belépett egy ételekkel foglalkozó csoportba. Mivel szereti a finom ételeket, imádja az őrült dolgokat, ráadásul nagyon szívesen dolgozik listák mentén, az azokon szereplő tételek megvalósításán, ebbe a buliba is izgatottan vágott bele. Persze ilyesmihez nem árt, ha az embert jó helyen pottyantotta le a gólya, vagy legalábbis nem okoz nehézséget olyan országban és városban nekiindulni a kivitelezésnek, ahol erre nagyobb esély mutatkozik.

Egy fogás egy Michelin-csillagos étteremben
forrás: Wine Dharma / Unsplash
A kép csak illusztráció

Magyarországon például összesen kilenc Michelin-csillagos étterem van a legfrissebb lista szerint, míg például New Yorkban, ahol Finkelstein belecsapott, 73 ilyen helyet találunk. Könnyű dolga azért így sem volt. Amikor először körbetelefonálta mindegyiket, hogy asztalt foglaljon, mindössze tíz étteremben járt sikerrel. Ráadásul időközben négy el is vesztette a csillagját. Kezdhette tehát elölről újra és újra, mire sikerült összeraknia a végleges listát. Ezen 14 egycsillagos és négy kétcsillagos étterem szerepelt.

A villámgyors gasztronómiai utazás a Le Pavillonban indult, ahol grillezett avokádót evett alakorbogyókkal, pirított kelkáposztával, joghurtos öntettel. A folytatásban ellátogatott az Aquavitbe, a Batard-ba, a Casa Monóba, a Caviar Russe-ba, a Cote-ba, a Francie-ba, a Gramercy Tavernbe, a Jungsikba, a Le Coucou-ba, a Momofuku Kóba, a Modernbe, a Musket Roomba, az Oiji Mibe, a Red Paper Clipbe, a Tuoméba, valamint a Vestrybe. Zárásként a Nodában költötte el a desszertet, ami chawanmushi volt, valamint kaviár.

Végül a 18 helyet összesen 11 óra alatt sikerült maga mögött hagynia, ami nem kevés szervezőmunkát feltételez a háttérben, hiszen át is kellett érni egyik helyről a másikra, másrészt pedig nyilván nem azonnal teremnek a fogások az asztalon, amint a vendég belép. Emellett emésztőrendszerét sem akarta túlterhelni, így mindenhol valami könnyűt választott, volt, ahol csak egy tálka vörös áfonyát fogyasztott el.

A számla végül 494 dollárra rúgott, ami bő 180 ezer forint, de erre még rájön a borravaló – mindenhol harminc százalékot hagyott –, valamint egyéb költségek, így összességében valahol 250 és 300 ezer forint között zárta a napot. Ahogyan a New York Postnak fogalmazott: „a Michelin-csillagos éttermeket gyorskajáldákká változtatni eléggé szembemegy mindazzal, amit a helyek képviselnek.” Mindenesetre sikerrel járt, és bekerült a Guinness-rekordok könyvébe.

Robb Report

Videók

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Kép
Tech

Videójáték lesz a 90-es évek kultklasszikusából

A Csillagközi invázió alapján készült játéknak már a megjelenési dátuma is megvan.

Kép
Szórakozás

Rablótámadás miatt került kórházba Roby Baggio

Az olasz futball-legenda családjával nézte az olasz–spanyol Eb-meccset, amikor fegyveresek törtek be otthonába.

Kép
Szórakozás

Elhunyt Donald Sutherland, kedvenc filmjeinkkel emlékezünk a színészlegendára

Bekövetkezett, amiről azt hittük, soha nem történhet meg, miközben mégis tudtuk, elkerülhetetlen: elhunyt Donald Sutherland.

Kép
Stílus

Bevállalnád? Már James Bond is rajongott érte! Ez a megosztó nadrágtrend hódít most a sztárok körében

Vannak, akik látni se bírják, míg mások egészen komfortosan érzik magukat egy-egy ilyen nadrágban.

Kép
Jármű

Szokatlan vesedizájnnal sokkol az új BMW X3

Ezúttal nem elsősorban a mérete miatt figyelünk fel az autó maszkjára, de van azért benne sok más újdonság is.

Kép
Életmód

A tengervíz 6 meglepően jótékony hatása az emberi szervezetre

Már akkor is sokat segít, ha csak a parton bámészkodunk!

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!