„Csak a nézettség kedvéért nem tudok leülni senkivel beszélgetni” – Interjú az Adom a napom műsorvezetőjével, Geszti Péterrel

Geszti Péter
Forrás: VIASAT3/Udvardi Attila

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Április 15-én visszatért a képernyőkre a VIASAT3 közkedvelt reality talkshow-ja, az Adom a napom, melyben hazai hírességek mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást. Az új részek kapcsán Geszti Péter műsorvezetőt kérdeztük.

Az Adom a napom harmadik évadjában többek között Osváth Zsolt, Koltai Róbert, Molnár Ferenc „Caramel”, Radics Gigi, Sváby András, Kiss Gergely, Ábel Anita és Verebes István vezetik be a nézőket a kulisszák mögé élőben (!). Az adások ezúttal is online streaminggel kezdődnek reggel az www.adomanapom.hu oldalán, és a vendégek este 20:00-kor a stúdióban zárják a napjukat, ahol ezentúl nemcsak Geszti Péter, hanem a közönség kérdéseire is válaszolnak. A műsorvezetőt pedig most mi faggathattuk ki!

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Azt mondja, az a célja, hogy „bebizonyítsa, a filter nélküli pillanatok és egy kendőzetlenül őszinte beszélgetés még hazánk közismert és meghatározó alakjait is képes új oldalukról bemutatni.” Miért tartja fontosnak ezt a küldetést?

A televíziózás műfajában ritka az ilyen lehetőség, és kimondottan kevés olyan talkshow van, ahol valódi, értékes emberek, (jobbára) művészek, komoly teljesítményekkel bíró személyek valódi életekről beszélnek (nem műdialógok hangzanak el), és közben ténylegesen beleláthatunk az adott illető mindennapjaiba, azoknak pár részletébe. Az Adom a napom különleges formátumának – azaz a napközbeni élő streamnek és az esti stúdióbeszélgetésnek – köszönhetően a vendégek tulajdonképpen a napjuk kapcsán az egész életükről mesélhetnek, de fontos, hogy nem bulvárízű beszélgetéseket folyatunk velük, az nem célunk. Ezáltal megjelenhet a normalitás hangja a kereskedelmi televíziózásban is, amit régen egyébként mindannyian helyénvalónak tartottunk.

Kutatások is bizonyítják, hogy a közösségi médiában látott képek, a filterezett valóság, a sztárok tökéletesnek hitt élete szorongást kelthet sokakban, de negatív hatással lehet az önbecsülésre, az énképre is. A social media ránk gyakorolt káros hatása is szerepet játszik abban, hogy be akarja mutatni a nézőknek, valójában az ismert emberek is éppen olyan nehézségekkel küzdenek, mint bárki más?

Az Adom a napom valóban nem az Instagram-valóságot, hanem az egyszerű, hétköznapi valóságot mutatja azok maga egyszerűségében – szinte dokumentarista módon tudunk belenézni egy-egy ember életébe. Valóban igaz, hogy a Facebookot, az Instagramot ma már sokan a saját márkájuk, brandjük építésére, marketingjére használják fel, ezért felmerülhet bennünk az a gyanú, hogy a közösségi oldalon mutatott képek inkább csak reklámok, nem valódi pillanatok. A műsor beszélgetései kapcsán szembesülhetünk azzal, hogy gyakran az ismert emberek is apró hétköznapi problémákkal küzdenek, ugyanúgy tartoznak egy családhoz, egy közösséghez, és nekik is megvannak a maguk konfliktusai, problémái vagy éppenséggel örömei, mint azoknak, akik követik őket – ezt valószínűleg egyébként is tudják a nézők, csak ritkán kapnak rá kézzelfogható bizonyítékot.

A meghívottak most, a harmadik évadban is olyan személyek, akikkel nemcsak a stúdióban, de egy vacsora mellett is szívesen beszélgetne. Milyen szempontokat vesz figyelembe a lista összeállításakor? A nézők visszajelzései is szerepet játszanak a döntésében?

Úgy vélem, mostanra kialakult az az ízléskör, amely meghatározza, kiket hívunk meg a műsorba. Érdekes, hogy amikor ebből kiléptünk, azt erősen szóvá is tették a nézők, érkezett kritika egyes vendégekkel kapcsolatban. De bízunk benne, hogy a válogatásunk követni tudja az igényeiket, és a kommentek alapján jó úton járunk ebben – többségében ezt jelzik vissza nekünk. A lista összeállítása közösen történik a csatornával, a szerkesztőséggel és velem – az én véleményem is mérvadó, nekem is van lehetőségem a választásra. Ez borzasztóan fontos, mert különben nem is tudnám jó szívvel csinálni a műsort. Nem fordulhat elő az, hogy olyan embert hívjunk meg, akit beleerőltetnek a műsorba. Csak a nézettség kedvéért nem tudok leülni senkivel beszélgetni, mert kell, hogy engem érdekeljen, inspiráljon az adott illető. Ha nem lenne ez a tévéműsor, akkor is ezt gondolnám. Azt szoktuk mondani, hogy az idő a legdrágább kincsünk, nem lehet arra pazarolni, hogy érdektelen személyekkel beszélgessünk.

Április 15-én visszatért a képernyőkre a VIASAT3 reality talkshow-ja, az Adom a napom, melynek a műsort pedig ezúttal is Geszti Péter vezeti
forrás: VIASAT3/Fábián Bori
Április 15-én visszatért a képernyőkre a VIASAT3 reality talkshow-ja, az Adom a napom, melynek a műsort pedig ezúttal is Geszti Péter vezeti

A harmadik évad adásait azért már a nézők is alakíthatják, hiszen küldhetnek kérdéseket a vendégeknek…

Így van, ez is egy újítás. Az új részekben több kisebb formai átalakítást láthatnak a nézők, de ezek minket is ugyanúgy szórakoztatnak és inspirálnak, úgyhogy alig vártam, hogy belevághassunk.

Bár a vendégek a szakmájuk miatt otthonosan mozognak a reflektorfényben, a reality talkshow mégis ismeretlen terep lehet számukra, hiszen ezúttal az intim szférájukba is be „kell” engedniük a kamerákat, a nézőket. Mit gondol, mi az etikus reality műsor titka? Hogyan lehet úgy követni valaki napját, hogy az valóban exkluzív legyen, de mégse lépje át senki személyes határait?

Ez egy kifejezetten nehéz és érzékeny kérdés. Minden felkéréskor elmondjuk, bár nyilván valódi helyzeteket, pillanatokat szeretnénk elkapni valódi helyszíneken, de közben az is lényeges számunkra, hogy azt érezze a vendégünk, azért ő szabadon dönthet abban, mibe engedi be a nyilvánosságot. Joguk van ehhez, és a felelősség is az övék. Erre nagyon vigyázunk, pontosan azért, hogy akár a későbbi meghívottak ne érezhessék azt, számukra kellemetlen dolog történhet a műsor készítése közben. Megpróbálunk elmenni finoman, érzékenyen addig a határig, ameddig engednek minket. Ez változó minden egyes vendégünknél. Nyilván a celebritások, művészek jelentős része óvja a magánszféráját, amit helyesen tesznek, én is így cselekszem a saját életemben. De közben a mi feladatunk az, hogy valamiféleképpen mégis belelássunk abba valóságba, amelyben ők élnek: ebben kell megtalálnunk a közös nevezőt és dimenziót. Volt, aki nem szerette volna premier plánban megmutatni a gyermekét, de abba például belement, hogy hátulról szerepeljen a felvételeken, ezáltal a nézők mégis azt érezhették, személyes, családi vonatkozása is van az adásnak. Persze, minket hajt a vágy, hogy lehetőleg minél többet, igazabbat és érdekesebbet tudjunk mutatni mindenkiből, de a kéréseket tiszteletben tartjuk. Abban tudjuk segíteni a vendégeinket, hogy megteremtődjön az a bizalom, aminek köszönhetően beenged minket valaki a magánélet terébe, szerintem ez egy hatalmas gesztus mindenki részéről, aki elvállalta. Sőt, az a tapasztalatunk, hogy azok is érzik jól magukat, akiknek erre a tapintatra támaszkodva valóban őszinte videós krónika készül a napjáról, és aztán nyíltan beszélgetnek a stúdióban is. Ha ez nem így történik, akkor nem annyira érdekes a műsor, hiányérzetünk marad.

Az esti beszélgetések viszont már egy, a vendégek számára megszokottabb környezetben, egy stúdióban zajlanak. Mit gondol, miért egészíti ki jól egymást a műsor két része?

Van, hogy megszakítjuk ezeket az élőben zajló beszélgetéseket, és a napközben rögzített eseményekből vágunk be néhány pillanatot: ez szerintem még egy kicsit otthonosabbá tudja tenni a vendégeknek a stúdióban való szereplést, hiszen közben a saját életüket látják viszont.

Az Adom a napom harmadik évadjában Geszti Péter és stábja többek között Osváth Zsolt, Koltai Róbert, Molnár Ferenc „Caramel”, Radics Gigi, Sváby András, Kiss Gergely, Ábel Anita és Verebes István életét követi egy napon át
forrás: VIASAT3/Fábián Bori
Az Adom a napom harmadik évadjában Geszti Péter és stábja többek között Osváth Zsolt, Koltai Róbert, Molnár Ferenc „Caramel”, Radics Gigi, Sváby András, Kiss Gergely, Ábel Anita és Verebes István életét követi egy napon át

Önt az évek során számtalan szerepben, zenekarban láthattuk már. Miért szeret a riporteri székben ülni, mit kapott ettől a feladattól?

Azt, ami a legfontosabb: inspirációt. Ahhoz a korosztályhoz tartozom, amelyik már sok mindenen túl van. Megtanultam, hogy kizárólag motiváló emberekkel kell találkozni, mert ők cselekvésre, gondolkodásra, alkotásra tudnak minket ösztönözni, késztetni. Ezért engem nem is feltétlenül televíziós tartalomkészítőként tesz kíváncsivá ez a munka. Szeretek érdekes emberekkel beszélgetni, mert számtalan újszerű dolog eszembe tud jutni az életükkel kapcsolatban, amelyeket akár a sajátomba is beleépíthetek – de akár a dalszövegeimben is megjelenhetnek ezek a kérdések. Az elmúlt években sokszor előfordult például az, hogy megerősítettek engem abban, bizonyos dolgokat jól látok, és rámutattak már arra is, ha másképpen kellett volna valamit csinálnom. Mindannyian azt hisszük magunkról, hogy egyediek vagyunk és különlegesek. Nemcsak azért, mert az ujjlenyomatunk különbözik a többiekétől (meg a DNS-ünk valamennyire), hanem abban is bízunk, hogy a bennünk élő karakter nem létezik még ezer más humanoidban itt, a Földön. Pedig az egymást követő korosztályok és generációk ugyanazokba az élethelyzetekbe kerülnek - legyen az dráma, tragédia, valamilyen komikus dolog, illetve egy érzelmes pillanat az életben. Izgalmas látni, ki hogyan reagál ezekre.

Apropó elmúlt évek! 2025. január 25-én születésnapi nagykoncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában. A leírás szerint a Geszti Sixty Aréna Show-n nemcsak a legismertebb slágereire, hanem egyedülálló AI látványosságra is számíthatunk…

Azt máris elárulhatom, hogy egy nagyszerű művésszel, Szauder Dáviddal dolgozom együtt, aki a mesterséges intelligencia segítségével alkotja meg azokat a képeket, amelyekből hamarosan meg is osztunk néhányat a közösségi médiában. Illetve lesz egy különleges esemény még a koncert előtt, a születésnapom környékén, ahol már meg fognak jelenni ezek az AI artok.

Geszti Péter 2025. január 25-én születésnapi nagykoncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában
forrás: VIASAT3/Udvardi Attila
Geszti Péter 2025. január 25-én születésnapi nagykoncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában

Fontos Önnek az ilyenfajta örök formabontás, hogy újra és újra kilépjen a megszokott keretek közül?

Nyilván egy hatvanéves születésnapi jubileumi koncert tulajdonképpen már önmagában elég drámaian hangzik. (nevet) De én nem úgy tekintek erre az estére, hogy egyszerűen csak el fogom játszani a régi nagy sikereimet, mert nem retró előadóként gondolok magamra. Mindig keresem az újdonságokat az életben: most is dalokat írok. Ennél a koncertnél is azt kutatom, miként tudnám felfrissíteni, átalakítani azt, amit fel fogok pakolni a színpadra. Fontos, hogy soha ne rutinból dolgozzak, hanem legyek éhes arra, amit csinálok. És ezt az éhséget, étvágyat, vagy inkább létvágyat, ahogy azt szoktam mondani, most például azzal szeretném gerjeszteni magamban, hogy egy újszerű vizuális világot, egy általam korábban ismeretlen művésszel való közös munkában megteremtsünk. Ez elképesztően izgalmas játék nekem, az egyik legérdekesebb, pont azért, hogy a show ne legyen klisés, unalmas, önismétlő.

Említette, hogy új dalokat is ír…

Igen, a tavasz során több is érkezik majd, utoljára a Váczi Eszterrel közös „Akárhova mész” című számunk jelent meg, amit a Vabadaba elnevezésű koncertestünkön óriási sikerrel turnéztatunk országszerte mindenhol. És hát éppen benne vagyok egy komoly, nagy musical írásában is Dés Lászlóval…

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

Szakmák, amik eltűntek a modern kor beköszöntével

Felelevenítünk néhányat a régmúlt mesterségeiből, amik nem állták ki az idő próbáját.

Kép
Jármű

Látványos koncepcióautót mutatott az AMG Monacóban

A Formula–1-es versenyhétvégéhez kapcsolták a Mythos PureSpeed sportautót, amely érdekes megoldásokat vonultat fel.

Kép
Szórakozás

Közeleg a napfogyatkozás 25 éves évfordulója - de mikor lesz a következő?

Az egész ország az eget kémlelte negyed évszázaddal ezelőtt.

Kép
Szórakozás

Mint egy gyerekszínészt, úgy kezelték balesete után Jeremy Rennert

A Marvel-moziverzum sztárja felidézte, milyen érzés volt visszatérni a munkába.

Kép
Szórakozás
Kép
Szórakozás

"Ezt a hajót egyfelé húzzuk" - interjú a Dante alapítóival, Gulyás Hermann Sándorral és Jászberényi Gáborral

Úgy állnak a kamera előtt, mint a profi modellek. Könnyű nekik, hiszen színészek! – jut eszünkbe Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor fotóit nézve. De vajon tényleg könnyű nekik?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!