Hiába talpalt 93 órát a konyhában, máris megdöntötték a rekordját

Alan Fisher főzés közben
Forrás: Guinness World Records

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A nigériai Hilda Baci érdemeit persze nem kisebbíti, hogy az ír Alan Fisher még nála is kitartóbban főzőcskézett, de a világcsúcsnak új gazdája van.

Idén tavasszal nem mindennapi teljesítménnyel hívta fel magára a világ figyelmét Hilda Baci nigériai séf. Az volt a terve, hogy megdönti a valaha volt leghosszabb főzőmaraton rekordját, ami sikerült is neki, az indiai Lata Tondon 87 óra 45 perces világcsúcsát tette múlt időbe 93 óra 11 perces eredményével. Igaz, ő eredetileg 96, menet közben vérszemet kapva kerek száz órát tűzött ki célul, de a Guinness-rekordok bizottsága végül ezeknél kevesebbet hitelesített.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Itt azt is elolvashatod, milyen recepteket készített el:

Hilda rekordja viszont – bármennyire is megdolgozott érte – nem volt hosszú életű. Alig fél évvel később ugyanis egy ír – de Japánban dolgozó, ott saját éttermet működtető – séf, Alan Fisher felülmúlta, nem is kicsivel: 119 órán és 57 percen át serénykedett, közben csak az engedélyezett szüneteket iktatta be. Ráadásul esetében ez már a hitelesített eredmény, nem kell attól tartani, hogy valamilyen hiba csúszott a számításaiba, ezért levonnának néhány órát. Egészen félelmetes kimondani, hogy tulajdonképpen egy egész napot ráhúzott a nigériai kolléga csúcsára.

Alan Fisher az utolsó simításokat végzi
forrás: Guinness World Records
Minden fogásnak valóban ehetőnek kellett lennie

Alan mintegy három mázsa krumplit pucolt meg az ételekhez a rekordkísérlet során, és azt mondja, az első napokban kimondottan ezt a műveletet várta, mert ilyenkor tudott egy kicsit legalább leülni. Később viszont már hámozás közben is az elalvás ellen küzdött, a monoton folyamat szinte hipnotizálta. Úgy véli, csak a Macue városában élő emberek segítették át minden nehézségen azzal, hogy végig szurkoltak neki. Bónuszként egy második rekordot is bezsebelt, ugyanis nemcsak főzött, sütött is: ebben a műfajban 47 óra 21 perces idővel nyomta le az amerikai Wendy Sandnert (ő 31 óra 16 percet tudott korábban). Vagyis Alan Fisher összesen több mint 160 órán át dolgozott a konyhában, a két csúcsdöntés között egyetlen pihenőnapot kapott.

Elkészült ez idő alatt 357 kiló ír szódás kenyér, valamint harminckét különböző receptből 590 kilogrammnyi étel, összesen 3360 adag. Ez nem is ment kárba, a helyiek megették, ugyanis a rekorddöntésnek kitétele volt, hogy emberi fogyasztásra teljesen alkalmasnak kell lennie a végeredménynek.

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Stílus

Kitesznek magukért a gyártók, ha a Formula-1-es partnereiknek készítik az órákat

Ahol a legjobban számít a pontosság, az idő és a precizitás, ott a helye ezeknek a márkáknak.

Kép
Életmód

Ez az összetevő fontos fegyver a demencia elleni harcban

Étrendünknek kulcsszerepe van egészségünk alakulásában, akár mentális téren is.

Kép
Stílus

Harminc évvel a film után újra kiadták Forrest Gump cipőjét

A filmben látott Nike Cortez hat esztendeje járt utoljára a piacon, most pillanatok alatt elkapkodták.

Kép
Életmód

Sokkoló merényletek: 10 híres történelmi alak, akit lelőttek

Borzasztó, mikor valaki kioltja egy másik ember életét. Az ismert emberek halála mindig nagyobb figyelmet kap, de ez teljesen érthető: most összegyűjtöttük azokat az eseteket, mikor lelőttek egy hírességet.

Kép
Szórakozás

Brad Pitt hónapokig edzett, hogy versenyautót vezessen új filmjében

Őrületes pénzből készül el az alkotás, amelyben veterán Formula–1-es pilótát alakít. Már premierdátum is van.

Kép
Életmód

Akkor és most: Így néznek ki ma a múlt szexszimbólumai

Egykor őket tartották a világ legjobb nőinek. Mutatjuk, hogyan változtak az évek alatt a múlt szexszimbólumai!

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!