Hiába talpalt 93 órát a konyhában, máris megdöntötték a rekordját

Alan Fisher főzés közben
Forrás: Guinness World Records

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A nigériai Hilda Baci érdemeit persze nem kisebbíti, hogy az ír Alan Fisher még nála is kitartóbban főzőcskézett, de a világcsúcsnak új gazdája van.

Idén tavasszal nem mindennapi teljesítménnyel hívta fel magára a világ figyelmét Hilda Baci nigériai séf. Az volt a terve, hogy megdönti a valaha volt leghosszabb főzőmaraton rekordját, ami sikerült is neki, az indiai Lata Tondon 87 óra 45 perces világcsúcsát tette múlt időbe 93 óra 11 perces eredményével. Igaz, ő eredetileg 96, menet közben vérszemet kapva kerek száz órát tűzött ki célul, de a Guinness-rekordok bizottsága végül ezeknél kevesebbet hitelesített.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Itt azt is elolvashatod, milyen recepteket készített el:

Hilda rekordja viszont – bármennyire is megdolgozott érte – nem volt hosszú életű. Alig fél évvel később ugyanis egy ír – de Japánban dolgozó, ott saját éttermet működtető – séf, Alan Fisher felülmúlta, nem is kicsivel: 119 órán és 57 percen át serénykedett, közben csak az engedélyezett szüneteket iktatta be. Ráadásul esetében ez már a hitelesített eredmény, nem kell attól tartani, hogy valamilyen hiba csúszott a számításaiba, ezért levonnának néhány órát. Egészen félelmetes kimondani, hogy tulajdonképpen egy egész napot ráhúzott a nigériai kolléga csúcsára.

Alan Fisher az utolsó simításokat végzi
forrás: Guinness World Records
Minden fogásnak valóban ehetőnek kellett lennie

Alan mintegy három mázsa krumplit pucolt meg az ételekhez a rekordkísérlet során, és azt mondja, az első napokban kimondottan ezt a műveletet várta, mert ilyenkor tudott egy kicsit legalább leülni. Később viszont már hámozás közben is az elalvás ellen küzdött, a monoton folyamat szinte hipnotizálta. Úgy véli, csak a Macue városában élő emberek segítették át minden nehézségen azzal, hogy végig szurkoltak neki. Bónuszként egy második rekordot is bezsebelt, ugyanis nemcsak főzött, sütött is: ebben a műfajban 47 óra 21 perces idővel nyomta le az amerikai Wendy Sandnert (ő 31 óra 16 percet tudott korábban). Vagyis Alan Fisher összesen több mint 160 órán át dolgozott a konyhában, a két csúcsdöntés között egyetlen pihenőnapot kapott.

Elkészült ez idő alatt 357 kiló ír szódás kenyér, valamint harminckét különböző receptből 590 kilogrammnyi étel, összesen 3360 adag. Ez nem is ment kárba, a helyiek megették, ugyanis a rekorddöntésnek kitétele volt, hogy emberi fogyasztásra teljesen alkalmasnak kell lennie a végeredménynek.

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Szórakozás

Afrikai kisgyermekből nemzetközi fitneszsztár és Will Smith edzője

A fitneszipar az egyik leggyorsabban változó iparág a világon, ahol nem könnyű állócsillagnak lenni. Ulisses Jr.-nak kemény munkával sikerült.

Kép
Életmód

Ez a 4 kérdés megmutatja, vannak-e gondjaid az alkohollal

Egy pszichiáter mutatott rá: ha erre a négy kérdésre igennel válaszolsz, akkor érdemes lehet foglalkozni a problémával.

Kép
Szórakozás

Meghalt a kosárlegenda, akiről az NBA-logót mintázták

A Los Angeles Lakers legendája, Jerry West 86 éves volt.

Kép
Szórakozás

Az olimpiák magyar legendái, akikre büszkék vagyunk

Hamarosan megkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok küzdelmei Párizsban, de az elmúlt 128 évből is van bőven kire büszkének lennünk.

Kép
Tech

Light Phone 3: az anti-okostelefon

A Light Phone harmadik generációja egy olyan eszköz, ami eltér a modern okostelefonoktól, és tudatosan mellőzi azok megoldásait.

Kép
Szórakozás

Ezt tuti nem szúrtad ki eddig! Ezek a Disney-karakterek kiköpött másai a szinkronhangjaiknak

Persze nem mindig egyértelmű hogy kiről is van szó, de amint megtudjuk, fejünkhöz kapunk, mennyire nyilvánvaló volt a hasonlóság.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!